Annem her yıl bütün yaz'ı salça yapmakla geçirir, her yıl daimi müşterileri annemin salça yapmasını beklerler salçalarına kavuşmak için....... Kasa kasa domates alır doğrar pişirir süzer ve güneşte kurumaya bırakır işte bu fotoğraftaki gibi siniler dolusu salça olur bütün bahçesi........
Bir tarftan da domates erik armut incir her bişeyleri kurutur....Benim annem hiç boş durmaz...:)
İşte bakın bir tarafta domatesler kurusun diye ortadan kesilmiş üzerlerine tuz serpilip kartonların üzerine kurumaya bırakılmış.... Diğer tarafta szülen salça güneşleniyor suyunu çeksin diye...:)
Eğer sizlerde nemli bir yerde oturmuyorsanız imkanınız varsa bu güneşli gülerin kıymetini bilin en azından yiyeceğiniz kadar salça domates kurusu gibi kışlık yiyeceklerinizi kendiniz yapın.............
Salçayı nasıl yapacağız derseniz güneşlendirecek bir yeriniz varsa çok kolay....:)
Domatesleri alıp yıkayın doğrayın ve tencerelere doldurup tuz ekleyip iyice kaynatın... Kaynayan domatesleri süzgeçten güzelce elinizle bastırarak kabukları kalana kadar süzün... Artık sinilere döküp güneş alan balkona bahçeye yerleştirin....... Her gün bir kaç kez karıştırarak güneş durumuna göre 2-3 günde salçanız koyulşaktır... Koyu kıvama gelen salçanızı artık kavanozlara doldurarak dolapta muhafaza edin............
Kolay gelsin........
MİS GİBİ KOKUSU GELDİ SANKİ:))ELLERİNE SAĞLIK ANNENİZİN KIŞLIK HEMEN USULCA BİR TEPSİSİNİ ALDIM...SAĞLIKLA TÜKETİN İNŞALLAH SEVGİLERİMLE
YanıtlaSilkışlık salça için biraz erken değilmi? yoksa bu güneşte kuurutma yöntemini kaçırmak istemem.
YanıtlaSilBelgin hanım kışlık salça için tam amanı bu güzeşli havaları sonra bulamayabilirsiniz kaçırmayın bence..
YanıtlaSilBelgin hanım kışlık salça için tam amanı bu güzeşli havaları sonra bulamayabilirsiniz kaçırmayın bence..
YanıtlaSilmerhaba güneşte kuruturken üzerine böcek vb konmazmı yada karıncalar gelmezmi.
YanıtlaSil