11 Eylül 2012 Salı

ARTAN PROFİTEROL HAMURUNDAN TULUMBA TATLISI....

profiterol, tulumba tatlısı..Cumartsi günü yaptığım 2 tepsi profiterolden geriye biraz hamurum kalmıştı kalan hamru sıkma torbasının içinden çıkarmadan buzdolabına kaldırdım; daha sonra tulumba tatlısı denemesi yaparım diye düşündüm.......

Ve bu akşam saat 22.00'den sonra aklıma geldi hoop başına geçtim... Acele bir şurup hazırlayıp hızlı hızlı soğuttum..:)

Yağı derin bir tavaya koydum ve haydi bismillah deyip işe giriştim..:)
Ama öncelikle size malzeme listesini vereyim di mi ama..:)

Şerbet için..
2 su bardağı su.
4 su bardağı şeker kaynatılıp içine yarım limon suyu ilave edilir 3-4 dakika kaynatılır ocaktan alınır ve soğutulur..

Hamur için...
1 su bardağı su ve 50 gr margarin beraber kaynatılır. İçine bir fiske tuz atılır..

Kaynayan su acaktan alınır ve üzerine 1 su bardağı elenmiş un (tepeleme) eklenir ve hızlı hızlı karıştırılır...

Sonra yine kısık ateşte ocağa alınıp karıştıra karıştıra 2-3 dakika pişirilir..

Pişen hamur soğumaya alınır..

Soğuyan hamura 4 tane yumurta teker teker kırılarak hamura yedirilir.. Benim yumutalar küçüktü büyük ise 3 yumurta yeter sanırım..

Artık hamurumuz hazır bu hamur sıkma torbasına doldurulup soğuk yağa sıkılır..
Yağın muhakkak soğuk olması gerekir sıcak yağa sıkarsanız hemen şişip şekil bozuklukları olacaktır..



Çok açık ateşte olamdan yavaş yavaş kızartılır..
Kızaran hamurlar yağdan alınıp şuruba atılır..
Ben şurubun içinde çok fazla tutmadım atıp bi çevirdim hemen aldım çok şerbet çeksin istemedim....
Siz ağız tadınıza göre tatlandırabilirsiniz...
Şunuda not düşmeliyim ki yaptığım tatlıdan hiç almadı 3-4 saat sonra nasıl oluyor yumuşuyormu yoksa çıtır kalıyormu derseniz bu knuda hiç bir fikrim yook..:( Artık deneyip göreceksiniz diyorum...
Veeee eğer facebook sayfamı hala beğenmediyseniz sayfamı beğenin paylaşımlarımdan hemen haberdar olun diyorum..:)

3 yorum:

  1. bloğunun adının hakkını veriyorsun maşallah :)ne güzel düşünmüşsün ellerine sağlık nefis görünüyor :)

    YanıtlaSil
  2. daha çiçek ekmeği deneyemedim melek hanımcımm şimdide tulumba tatlısı :) gelsünnn sıradaküüü :) ellerinize sağlık harbiden blogun adının hakkını veriyorsunuz

    YanıtlaSil
  3. Harika bir fikir ve çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Kişi yorum yazmış sizde fikrinizi söylermisiniz?