2 Mayıs 2012 Çarşamba

MAGMA KEK...........

Bu kek tarifi benim daha önce paylaştığım bu pastaya çok benziyor.... ama magma kekin yapımı bana daha pratik geldi ondan daha çabuk pişiyor benim........ hem kek gibi kolay olsun hem de pasta gibi lezzzeti olsun diye düşünüyorsanız işte size çok güzel kolay lezzetli bir tarif...

Dün arkadaşım Semra'da yediğim bu kek'i bugün teyzemizin gününe giderken yaptım......

Malzemeler...
Kek için..
3 yumurta..
1 çay bardaçı şeker..
1 çay bardağı süt..
1 çay bardağı sıvı yağ..
2 su bardağı un..
1 kabartma tozu..
1 vanilya..

Üzerine frambuaz sosu içi..
2 su bardağı su..
2 yemek kaşığı nişasta..
3 yemek kaşığı şeker..
Beraber pişirilir kaynamaya başlayınca içine 250 gr frambuaz ilave edilir karıştırarak kaynaması beklenir, kaynadıktan sonra ocaktan alınır soğumaya bırakılır..

 Kekin yapılışı...
Bütün malzemeyi kek hazırlar gibi karıştırıp yağlanmış borcam tepsiye döküyoruz...

Diğer tarafta...
2 paket vanilyalı puding'i 6 bardak sütle pişirip içine 1 paket labne peynir ilave edip çırpıyoruz..
Döktüğümüz kekin üzerine kaşık kaşık döküyoruz..

Pudingi bir kat döküp tekrar birer kat daha döktüm..
180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz..

Fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz..
Soğuyan kekin üzerini dilediğiniz bir sosla süsleyebilirsiniz...

Afiyet olsun...

17 yorum:

  1. www.haydi-sofraya.blogspot.com2 Mayıs 2012 20:58

    değişik ve süper görünüyo ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. hmm kolaymış gibi geldi, bi ara deneyim :)) çok lezzetli görünüyoo..

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık. değişik bir görüntü.
    bu güzel marifetleri bekleyen bir ödül var blogumda. sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. çok değişik ve lezzetli görünüyor...
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Cok degisikmis gercekten!

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık çok değişik ve güzel görünüyo peki üzerine ne sos kullandım canım şimdiden sağol..:)

    YanıtlaSil
  7. harıka farklı bır kek olmus ellerıne sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. çok farklı görünüyor.. denenmesi gerekenler dosyama attım gitti.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  9. gercekten güzel fikir. malzemeleri not ettim. deyeyince yazarım

    YanıtlaSil
  10. çok güzel görünüyor,ilk defa gördüğüm bir tarif bu, en kısa zamanda yapılacaklar arasına kaydettim,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Çok değişik bir tarif. Çok beğendim. Fakat üzeindeki pembe jölemi? Anlayamadım:) En kısa zamanda deniycem:))) Ellerine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. fatoş hanım..
    Üzerindeki hazır meyveli sos..

    YanıtlaSil
  13. harika bir tarif.en kısa zamanda deneyeceğim...

    YanıtlaSil
  14. Vallahi hemen not aldım. Çok hoşuma gitti.Rummada gördüm. Ordan da sana geldim.....

    YanıtlaSil
  15. merhaba melek hanım acaba bu tarifi kelepçeli kalıptamı yapmalı yoksa borcamdamı çünkü siz iki şekildede yapmışsıız onun için soruyorum cevabınız için şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  16. Hatice hanım kelepçeli kalıpta görsel olarak daha güzel oluyor sunumu yani.. Ama kelepçeli kalıbınız yoksa borcamla da yapabilirsiniz..

    YanıtlaSil
  17. Hatice hanım kelepçeli kalıpta görsel olarak daha güzel oluyor sunumu yani.. Ama kelepçeli kalıbınız yoksa borcamla da yapabilirsiniz..

    YanıtlaSil

Kişi yorum yazmış sizde fikrinizi söylermisiniz?