Bu kek tarifi benim daha önce paylaştığım bu pastaya çok benziyor.... ama magma kekin yapımı bana daha pratik geldi ondan daha çabuk pişiyor benim........ hem kek gibi kolay olsun hem de pasta gibi lezzzeti olsun diye düşünüyorsanız işte size çok güzel kolay lezzetli bir tarif...
Dün arkadaşım Semra'da yediğim bu kek'i bugün teyzemizin gününe giderken yaptım......
Malzemeler...
Kek için..
3 yumurta..
1 çay bardaçı şeker..
1 çay bardağı süt..
1 çay bardağı sıvı yağ..
2 su bardağı un..
1 kabartma tozu..
1 vanilya..
Üzerine frambuaz sosu içi..
2 su bardağı su..
2 yemek kaşığı nişasta..
3 yemek kaşığı şeker..
Beraber pişirilir kaynamaya başlayınca içine 250 gr frambuaz ilave edilir karıştırarak kaynaması beklenir, kaynadıktan sonra ocaktan alınır soğumaya bırakılır..
Kekin yapılışı...
Bütün malzemeyi kek hazırlar gibi karıştırıp yağlanmış borcam tepsiye döküyoruz...
Diğer tarafta...
2 paket vanilyalı puding'i 6 bardak sütle pişirip içine 1 paket labne peynir ilave edip çırpıyoruz..
Döktüğümüz kekin üzerine kaşık kaşık döküyoruz..
Pudingi bir kat döküp tekrar birer kat daha döktüm..
180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz..
Fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz..
Soğuyan kekin üzerini dilediğiniz bir sosla süsleyebilirsiniz...
Afiyet olsun...
değişik ve süper görünüyo ellerinize sağlık
YanıtlaSilhmm kolaymış gibi geldi, bi ara deneyim :)) çok lezzetli görünüyoo..
YanıtlaSilellerinize sağlık. değişik bir görüntü.
YanıtlaSilbu güzel marifetleri bekleyen bir ödül var blogumda. sevgilerimle...
çok değişik ve lezzetli görünüyor...
YanıtlaSilellerine sağlık
Cok degisikmis gercekten!
YanıtlaSilellerine sağlık çok değişik ve güzel görünüyo peki üzerine ne sos kullandım canım şimdiden sağol..:)
YanıtlaSilharıka farklı bır kek olmus ellerıne sağlık canım
YanıtlaSilçok farklı görünüyor.. denenmesi gerekenler dosyama attım gitti.. ellerine sağlık..
YanıtlaSilgercekten güzel fikir. malzemeleri not ettim. deyeyince yazarım
YanıtlaSilçok güzel görünüyor,ilk defa gördüğüm bir tarif bu, en kısa zamanda yapılacaklar arasına kaydettim,elinize sağlık.
YanıtlaSilÇok değişik bir tarif. Çok beğendim. Fakat üzeindeki pembe jölemi? Anlayamadım:) En kısa zamanda deniycem:))) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler...
fatoş hanım..
YanıtlaSilÜzerindeki hazır meyveli sos..
harika bir tarif.en kısa zamanda deneyeceğim...
YanıtlaSilVallahi hemen not aldım. Çok hoşuma gitti.Rummada gördüm. Ordan da sana geldim.....
YanıtlaSilmerhaba melek hanım acaba bu tarifi kelepçeli kalıptamı yapmalı yoksa borcamdamı çünkü siz iki şekildede yapmışsıız onun için soruyorum cevabınız için şimdiden teşekkürler
YanıtlaSilHatice hanım kelepçeli kalıpta görsel olarak daha güzel oluyor sunumu yani.. Ama kelepçeli kalıbınız yoksa borcamla da yapabilirsiniz..
YanıtlaSilHatice hanım kelepçeli kalıpta görsel olarak daha güzel oluyor sunumu yani.. Ama kelepçeli kalıbınız yoksa borcamla da yapabilirsiniz..
YanıtlaSil