9 Şubat 2011 Çarşamba

KOLAY ÇOK KOLAY AÇMA!!!!!!!!!!!!!

Uzun zaman oldu bloguma uğramayalı yeni birşeyler eklemeyeli, neden derseniz hastalıktan..

Bir hastalandım pir hastalandım desem hiç yalan olmaz, grip fevkaladenin fevkinde bir grip'e yakalandım adı da keçi gribiymiş:)) Evet öyle inatçı ki kolay kolay yakanızdan düşmüyor, beni tam 3 gün yatırdı, yataktan bile çıkamadım öylesine kötü berbat ötesi bişey..

Neyseki geçti gitti, bende mutfak faaliyetlerine başladım. İlk olarak size çok kolay bu açma tarifini vermek istedim.

Hiç öyle ben mayalı hamur yoğurmayı beceremiyorum, benim yaptığım açmalar kabarmıyor, amaaan hayatımda mayalı poğaça bile yapmadım bunu nasıl yaparım filan demeyin bu açmayla miladınızı değiştirin:))

Malzemeler..

1 çay bardağı yoğurt.

1 çay bardağı sıvı yağ.

1 çay bardağı süt.

1 çay bardağı aılık su.

1 tatlı kaşığı tuz.

2 yemek kaşığı şeker.

1 instant maya.

Aldığı kadar un.

Üzeri için yumurta sarısı.

Yarım paket margarin.

Eğer isterseniz içine peynir koyabilirsiniz bizim evde sade açma sevildiği için ben peynirsiz yapıyorum..

Bütün sıvı malzemeyi karıştırın içine şeker tuz un ve mayayı ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.

Hamuru 6 eşit parçaya bölüp bezeler yapın.

her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açın, margarini de 6 eşit parçaya bölün ve açtığınız her hamuru bir parça margarinle yağlayın.


Yağlanan hamurları katlayıp beze gibi toplayın ve beklemeye alın.
Bütün hamurları aynı işlemi uyguladıktan sonra her bezeyi tekrar servis tabağı büyüklüğünde açın ve dörde bölün.
Böldüğünüz hamurları ayçöreği yapar gibi rulo yapın.
Yuvarlayın ve uçlarını düğüm yapar gibi birbirin içinden geçirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Ilık bir ortamda mayalanması için yarım saat kadar dinlenmeye bırakın.. Mayalanan açmaların üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede ısıtılmış fırına verin.
Pembeleşene kadar pişirin. Pişen açmaların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık olarak afiyetle yiyin:) Zira fırından yeni çıkmış bir açmayı hiç bir şeye değişmem:)) bir iki derken bir bakmışım yarım tepsi gitmiş:)))Afiyet olsun...

31 yorum:

  1. canim sana gecmis olsun, malesef bu defa bende dahil cok kisiyi bu keci gibi keci gribinin gazabina ugradik.
    Ama doktorumun bana söyledigine göre Spreylere devam etmek gerekmis, yoksa yeniler dedi.
    Acmalar cok güzel olmus ellerine saglik, melekcigim sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. Kat kat ayrılmış içi, ne kadar güzel olmuş Melekçim, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. geçmiş olsun diyorum öncelikle, açmalar nefis ben de çok severim açmayı mutlaka deneyeceğim. sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Sevgili!
    Ümmü Mektum gibi
    Seni görmeden sana sesleniyoruz
    Alıp verdiğin nefesi duyar gibi
    Sanki açınca gözlerimizi
    Seni görecekmişiz gibi
    Sana sesleniyoruz.
    Senin huzurunda ses yükselmez.
    Edeple konuşulur; edeple susulur.
    Hele biz ki bu kapının dilencileri,
    El açıp beklemekten başka
    Bize bir şey düşmezdi ama
    Şu araya giren yıllar olmasa
    Medine’ne uzak yollar olmasa ...HAYIRLI KANDİLLER GÖNÜL DOSTUM..

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun herkes hasta bu aralar. Açma nefis olmuş ellerine sağlık. Kandilin mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  6. CANIM BÜYÜK GEÇMİŞLER OLSUN BU GRİBİ HİÇ DUYMAMIŞTIM, DAHA NELER DUYACAĞIZ BAKALIM. BU AÇMALARA BAYILDIM VE HEMEN TARİFİNİ ÇALDIM ,PARDON ALDIM.. BAKALIM YAPTIĞIMDA SENİN KADAR BAŞARILI OLABİLECEK MİYİM. GÜZEL BLOĞUNA SEBVGİLER BIRAKTIM..

    YanıtlaSil
  7. ellerinize saglık gecmış olsun

    YanıtlaSil
  8. bende yaptım bu sade açmadan evdekiler gerçekten nefis olduğunu söylediler ayrıca peynirliside güzel denemenizi tavsiye ederim teşekkürler tarifler için çünkü öbürlerinide denicem sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Tarifinizde hiç yumurta yok

    YanıtlaSil
  10. yumurta yerine limon suyu katabilirsiniz.değişik lezzet arayanlara tavsiye ederim ayrıca hamura peynir suyu ilave ederek hazırlarsaniz Daha ayrı bir tad katar

    YanıtlaSil
  11. akşamdan hamuru yoğursak sabah şeklini versek olurmu?


    YanıtlaSil
  12. Bütün işlemleri yapın şekil verin ve üzerini streçle örtüp buzdolabına koyun sabah çıkartıp pişirin..
    Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  13. Canım açmalara bayıldım şekli çok pratik.Mutlaka denicem.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. öncelikle geçmiş olsun ben hiç poğaça yapamam bu ilk oldu eşim bir daha yap diyor :) elinize yüreginize saglık cok tesekkur ederim...

    YanıtlaSil
  15. ya senin tarifleri sürekli takip etsek 150 kilo felan oluruz hiç görünüşü bile bu kadar iştah açıcı bir tarif görmedim

    YanıtlaSil
  16. ya senin tarifleri sürekli takip etsek 150 kilo felan oluruz hiç görünüşü bile bu kadar iştah açıcı bir tarif görmedim

    YanıtlaSil
  17. öncelikle Allah şifa versin her daim..az önce yaptım bu tarifi gerçektende çok güzel oldu... :)

    YanıtlaSil
  18. Ben de açmayı denedim ama içi hamur kalmış dışı çok güzel pişmiş neden olabilir acaba?

    YanıtlaSil
  19. Mayalanma süresi yetersiz gelmiş ve hamur mayalanmamış olabilir....

    YanıtlaSil
  20. Ayni tarifi yas mayayla yapabilirmiyiz acaba

    YanıtlaSil
  21. Ayni tarifi yas mayayla yapsak olur mu acaba

    YanıtlaSil
  22. Songül hanım yaş maya ile de yapabilirsiniz...
    Kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  23. bu tarifi çok seviyorum her hem basit hem lezzetli :)
    teşekkürler...

    YanıtlaSil
  24. Daha önce denediğim tariflerin hiç biri pastane açmasına yaklaşamamıştı. Sizin tarifinizle hedefi tam ortasından vurdum :) Bu harika tarifi paylaştığınız için çok teşekkür ederim, her şey gönlünüzce olsun.

    YanıtlaSil
  25. ellerinize sağlık çok lezzetli ve gevrek görünüyor bende yarından tezi yok oğlum için bu tarifi deniyeceğim sevgiler :)

    YanıtlaSil
  26. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  27. açma tarifinizi çok beğendim evde deneyeceğim. böyle güzel tarifler veren bir site daha var bakmanızı tavsiye ederim http://www.acmatarifi.net/

    YanıtlaSil
  28. merhaba tarifinizi evde denedim ve çok güzel oldu ellerinize sağlık. böyle güzel tarifler veren bir site daha var bakmanızı tavsiye ederim. http://www.acmatarifi.net/

    YanıtlaSil
  29. Açma tarifinizi çok beğendim çok güzel oldu. Böyle güzel açma tarifi veren bir site daha var bakmanızı tavsiye ederim. http://www.acmatarifi.net/

    YanıtlaSil

Kişi yorum yazmış sizde fikrinizi söylermisiniz?