Lezzeti nasıl diye benim fikrimi sorarsanız? Bunu İmparatorlar yiyorlarmış ama bence beyaz pirinç kadar lezzetli değil .
Beyaz pirinç kadar çabuk pişmiyor oldukça geç pişiyor.
1 bardak pirinç için 3 bardak su kullanılıyor.
1 su bardağı siyay pirinç'i 15 dakika kadar sıcak ve tuzlu suda beklettim.
İstediğiniz türden yağı(ben tereyağı kullandım) tencerede eritip yıkanmış pirinçleri içine ilave edip 2 dakika kadar kavurduktan sonra üzerine tuz ve 3 su bardağı sıcak su ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Ateşi kapattıktan sonra kapağın altına bir parça kağıt havlu koyup demlenmeye bırakıyoruz..
Ben dinlendirmeden fotoğrafını çektiğim için biraz ıslak göründü:) ama şunu fark ettim diğer pirinçte kullandığımdan daha az yağ kullanmak gerekiyor sanırım, biraz yağlı geldi bana..
Paylaşıma teşekkür ederim.İşallah deneme fırsatı bulurum.Marketlerde daha görmedim.Sevgilerrrrr.....
YanıtlaSilSiyah pirinç gerçekten farklıymış...Tadını bilemem ama görüntü hoş gelmedi gözüme...Belkide pilavı hep beyaz olarak gördüğüm için siyah renk hoş gelmedi...ama tadınıda merak ettim doğrusu...Güzel paylaşımın için teşekkürler canım...Ellerine sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
www.gonuluncelezzetler.com
haklısın melek
YanıtlaSilsiyah ve kırmızı prinç beyaza nazaran farklılar.
maksat tanımak,
arada değişiklik olsun :)
sevgilerrr..
Bende haberlerde ilk gördüğüm zaman çok değişik gelmişti.Şimdide öyle gözüküyor. Bende paylaşımınız için teşekkür ederim.Bende ilk fırsatta deneyeceğim.
YanıtlaSililginç bana hiç rastlamadı marketlerde farklı ama bizim beyaz pilavın yerini tutmaz sanırım
YanıtlaSilPaylaşım için çok teşekkürler, yeni şeyler öğrenmek ve denemek çok güzel ama galiba bu pirinçler görüntü olarak bana uymuyor :) , Çinliler alışmış börtü böcek yemeye pirinçleri de öyle :)
YanıtlaSilcok enteresan, ilk defa duydum siyah pirinci.
YanıtlaSilama özür dilerim pekte eksikliğini hissetmedim.
gerci vardır bir hikmeti muhakkak. ama varsın onun vitamini bende eksik kalsin:o)))))
ben almıyayım ama sizede mani olmiyayım
sevgiler :o))
en iyisi çikolatalı sütlaçta kullanmak:)
YanıtlaSilbizim yerimizede denemeiş oldun..bende merak ediyordum...ellerine sağlık...
Melekcim sana katiliyorum...Biz pirinci ve makarnayi iyice hasliyarak yiyiyoruz....Siyah pirinc fazla yumusamdigindan bizim damak tadimiza pek uymuyor tadida pek yogun....
YanıtlaSilSevgiler
Bence beyaz pirinç daha güzel. Yakıştıramadım pilava simsiyah rengi. Ama ilginç olmuş ellerine sağlık Melek'çim.
YanıtlaSililginç geldi marketlerde rastlamadım hiç
YanıtlaSilHiç denemedim ama denemek isterim paylaşımın için teşkrler Melekciğim çok öpüyorum..
YanıtlaSilay bende ilk defa gördüm böyle birşeydemi varmış. deneyeceğimi sanmıyorum görüntüyü pek beğenmedimm.
YanıtlaSilpalaşımınız için teşekkürler öğrenmiş oldum. sevgiler :)
bence bu pılavda hoş bir pilav goruntu ıtıbarıyle değişik kalıplarla servıs yapıldıgında çok hoşş olabilir ama tabi damak tadımız beyaz pırınce alısmıs bence gusel ;)
YanıtlaSilayyyy evet bende dün ntv(avrupa)da görüp merak etmiştim.ama orada kuzu eti ve siyah havuç koymuşlar içine ama sunucu söylemese içindekiler siyahlıktan belli olmuyodu.
YanıtlaSilmerhaba ismim hüseyin eğer GDO'suz SİYAH PİRİNÇ almak isteyen olursa ise mein_engelgesicht_07@hotmail.com mail adresim ile iletişime geçebilirsiniz.
YanıtlaSilYeni bir tat denemek isteyenlere
Türkiye de yetiştirilmektedir...
Saygılarımla....