Siyah pirinci biz çinlilere bırakalım istedikleri kadar yesinler, biz kendi alıştığımız beyaz pirincimizle mutluyuz:))
Bizim nefis yemeklerimiz var, işte onlardan biri daha Tesbi Aşı:) Çok sağlıklı çok lezzetli harika bir yemek bence ..
Babadağ'da eskilerden beri yapılan bu yemeğe tesbi aşı denmesinin sebebi, tencerede değil de tepside pişirilmesi..
4 tane patates halka halka doğranır.
6-7 tane kuru patlıcan haşlanır.
6-7 tane kuru biber haşlanır.
3-4 diş sarımsak.
1 yemek kaşığı salça.
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber(aşrengi)
Tuz ve zeytinyağı.
Patateseler tepsiye dizilir,(ben borcama dizmiştim, ama tepside daha güzel oluyor) üzrine kuru patlıcanlar patlıcanların üzerine de kuru biberler dizilir.
Sarımsaklar aralarına atılır.
Zeytinyağı'nın içine salça kırmızı toz biber ve bir diş dövülmüş sarımsak ilave edilir birazcık kavrulur üzerine su ilave edilir ve kaynatılır tuz atılır.
Hazırlanan sos sebzelerin üzerine dökülür, tepsinin üzeri aliminyum folyo ile örtülüp ister fırında pişirilir, ister ocağa koyulur (ben tepsinin altına yemeğin dibi tutmasın diye bir yağ tenekesinden kestiğim teneke parçasını koyuyorum) ve kısık ateşte pişirilir.
Yemek piştikten sonra çok sıcak olmamak şartı ile yoğurtla birlikte servis edilir.
Afiyetle yenilir..
Çok nefis görünüyor
YanıtlaSilbereketli bir yemeğe banziyor ellerine sağlık arkadaşım ekmeği bandıra bandıra yemeli :)
Sevgiler.......
Ben ilk kez gördüm nefiss olmuş...Ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilSevgiler...
tam da veheteryanlara göre bir yemek. çok severim kuru patlıcan, kuru biberi..bu yaz alıp da getireceğim istanbul'a..eline sağlık:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık, çok güzel:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık, çok güzel bir yemek olmuş. Hele sebzelerin kuruları kullanıldığı için tam da kış yemeği.
YanıtlaSilyemekdefterim.blogcu
Gerçekten günler çok çabuk geçiyor....
YanıtlaSilEllerine sağlık ..
Mutlu pazarlar canım:)
Valla dumanı üzerinde gördüm
YanıtlaSilaynen katılıyorum bizim yemek çeşidimiz ve yemek kültürümüz bir derya zaten ellerinize sağlık
harıka olmuş.görünşü bile yetiyor.ellerine sağlık...sevgıler
YanıtlaSilfaceden senı ekledım cnm...
Çok lezzetli olduğu her halinden belli, ellerine sağlık, sevgiler
YanıtlaSiltaze sebzelerle hep yaparım ama kurularla hiç denememişdim harika görünüyor hemen deneyeceğim ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok güzel, kuruttuklarımın son kısmını böyle pişireyim. Ellerine sağlık Melek'ciğim.
YanıtlaSilgerçekten çok degişik bir tarif
YanıtlaSilSelamlar Melekcigim, harika yöresellik dolu yemek tariflerin ve nefis damak tadlari ile süper paylasimlar icin cok tesekkürler. Ellerine saglik, sevgiler....
YanıtlaSilmerhabalar Melek hanım
YanıtlaSilblogumda sızı bekleyen bır ödülünüz var lutfen gelın ve ödülünüzü alın :)
sevgıler Neslıhan Yıldız
merhaba melek ellerine kollarina sağlık... Bizi yöresel yemeklerle tanıştırdığın için ayrıca teşekkürler...
YanıtlaSilellerine saglik arkadasim
YanıtlaSilbende bir ödülün var.
Sevgilerle.
Yöresel yemekleri çok severim.Sizinkide değişikmiş,Ellerinize sağlık.Başka yöresel yemekler bekleriz.Sevgi ile kalın.......
YanıtlaSilMelekcim tarifini okuduktan sonra hemen anneme anlattım. "Böyle lezzetli ve hafif bir yemeği biz de yapmalıyız" dedim:). Hazır, evde de kuru biber ve patlıcan varken mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Sevgiler:).
aslı
Patlıcan yemeklerine bayılırım.Çoookkk güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.....
YanıtlaSilSevgiler
Nurcan
Babadağ yemeklerinizin hepsini inceledim.Hepsi çok güzel.Emeğinize sağlık. Bilmediklerimi sırayla deneyeceğim.Sevgiler.
YanıtlaSilBabadağlı biri olarak bu yemekleri çok özledim çocukluğumda annem yapardı
YanıtlaSilama şimdi yiyemiyoruz artık elinize sağlık çocukluğumu hatırladım Yemek konusunda babadağı tek geçerim