Hele ki çiftlik oyunu bağımlılık yaptı desem yalancı çıkmam o kadar yani..
Şöyle silkelenip kendime geleyim diyorum nafile şimdi de fotoğraf makinamı servise yolladım artık ne zaman gelir hiç bilgim yok elimdeki üç beş resimle idare edeceğim:(
Geçen hafta çoktandır denemek istediğim dulce de leche'yi denedim. Türkçe karşılığı süt reçeliymiş ama karamel diye de geçiyor bir Latin Amerika tatlısıymış..
Biraz araştırıp tariflerini kıyasladıktan sonra pek bir farklılık görmedim; hemen hemen hepside aynı gibiydi...
Yapılışı biraz uzun süren zaman alan bir tatlı ama sonuç tatlı sevenler için muhteşem ne kadar yedin derseniz belki 1 tatlı kaşığı bile değil. Şekerli yiyecekleri pek sevmediğimden dolayı fazla yiyemedim..
Ben waffle'la ve pankekle çok yakıştırdım tadı az olarak hazırlanan yiyeceklere çok yakışıyor...
Ertesi günü kahvaltıya gelen misafirlerim çok beğendi onlara pankek yapmıştım mmm nefis oldu ikisi:))
Eğer dulce de leche yapmak istiyorsanız 2 saati gözden çıkarmanız gerek...
Malzemeler:
2 litre tam yağlı süt.(ben sütçümün sütünden kulandım) eğer kutu süt kullanacaksanız 1 kutu krema ekleyebirsiniz bir bardak sütü eksiltin ama..
2 su bardağı şeker.
1 çay kaşığı karbonat.
Derin bir tencereye süt ve şeker koyulur ve şeker eriyene kadar karıştırılır...
Şeker eridikten sonra süt kaynamaya başlamadan içine karbonat ilave edilir bu sırada çok dikkatli olmak gerek karbonatı koyar koymaz süt kabarıyor, hemen karıştırmaya devam edilir ocak kısılır...
Bu şekilde kısık ocakta ve karışırarak pişirmeye devam edilir. Tariflerde başından ayrılmadan karıştırın diyordu ama ben sık sık kontol etmek suretiyle başından ayrıldım:)
2 saat boyunca karıştırarak süt koyulaşıp karamel rengi alana kadar pişirlir.
Pişme süresinin sonunda krema kıvamında bir süt reçeliniz olacaktır. Pişen süt oldukça azalmış olacak...
Soğuduktan sonra buzolabında ağzı kapalı olarak saklayabilirsiniz..
Afiyet bal şeker olsun..
Hoşçakalın....
Merhabalar canim, ellerine saglik cok degisik bir tarif olmus.
YanıtlaSilYa birak ciftlik falan, benim yegende müftelasi, sen uraya yönlen canim, :))
sevgiler....
üffff... ben kaç kaşık yediğimi sayamadım valla.. süper bişey ben de yapıcam en kısa zamanda... adı da güzelmiş bize karamel demiştin sadece...
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık çok güzel görünüyor yapmak lazım şimdi olsada 2 3 kaşık alsam:)
YanıtlaSilsevgiler...
:)
YanıtlaSilellerine sağlık ilginç bir tarif .sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık ilginç bir tarif .sevgiler
YanıtlaSilHımm ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilDeğişik ama hış gözüküyor....
Ben su ciftlik oyununu bir türlü oynama firsatim olmadi,nasil ürünlerin bol mu bari?
YanıtlaSilMelekcigim,bu kadar zahmetli bir yiyecegi hayatta ben yapamam.Bir ara sen de tadina bakarim artik,ellerine saglik.
Merhaba Melek. Ellerine sağlık. Daha önce ne tattım ne de gördüm. Afiyet şeker olsun. sevgilerimle...
YanıtlaSilHarika olmuş Melekciğim.Aynı durumdayız desene.Bütün günüm ekip biçmekle geçiyor.Feci sardım.
YanıtlaSilGecenin bir saatinde bile uyanıp,harvestlamaya gidiyorum.:))
:)
YanıtlaSilSevgili Melek,
YanıtlaSilÇok ilginç bir tarif, 2 saat pişirmek için sabırlı olmak gerekiyor.
Ellerine sağlık.
Çiftlik oyununu geçenlerde gazetede gördüm, bu aralar en çok tercih edilen oyunların başında geliyormuş.
Ürün toplamanın zamanının olması sebebi ile hayatını oyunun düzenine göre zamanlayanlar varmış.
ne kalori vardır bunda. eline sağlık
YanıtlaSilCanım ne kadar güzel bir tarif. Bayıldım ben ilk defa duyuyorum. Mutlaka deneyeceğim. Bu hafta ben de sütçüden süt alacağım ve tarifini yapacağım canım
YanıtlaSilEllerine sağlık
sevgilerimle
Duydugum ve merak ettiğim bir lezzet:) denemek lazım ellerine sağlık:) ölçüleri yarı yarıya azaltsak bir saatte bitirirmiyiz işimizi acaba çok az reçelmizmi olur o zamanda neyse canım oturup yapmak lazım ellerine sağlık:)
YanıtlaSililk kez duydum cok ilginc bir tarif.ama denemek isterim. bende bilgisayarin basindan kalkarda iki saat ayirabilirsem .su bilgisayar bagimlilik yaama ben daha ciftlik olayina girmiyorum.oraya girersem uyumamda artik galiba. sevgiler
YanıtlaSilSelam,
YanıtlaSilDenemeye cesaret edemediğim bir tarif ,ama tadının güzel olduğuna eminim. aslında benimde tatlı ile aram yok ama birgün deneyeceğim:-)
Ellerine sağlık.
Sevgilerimle.
Melek'ciğim,
YanıtlaSilEpey yorucu ama buna değiyor,
çok nefis bir tad değil mi? Gerçi ben hep yoğunlaştırılmış şekerli sütten yaptım ama bunu da merak etmiyor değilim. Tabii evdekilerden saklayabilirsen cam kavanozda uzunca bir süre dolapta bekleyebiliyor.
Sizlere afiyetler olsun.
Sevgiler,.
ÇOK MERAK ETTİĞİM BİR LEZZETTİ..ELLERİNE SAĞLIK ÇOOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR CANIM...MUTLAKA DENEYECEĞİM..SEVGİLERİMLE.
YanıtlaSilmerhabalar sizinde bu tatlıyı yapıp ayrıntılarıyla anlatmanız banada cesaret verdi bende mutlaka deniyecem. ellerinize sağlık,sevgiler
YanıtlaSil:)
YanıtlaSil:)
YanıtlaSilMerhaba, ne zamandır yapmak istiyordum ama neye kullanırım diye ertelemiştim. Cheesecake iyi fikir, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler.