1 Eylül 2009 Salı
KEK TATLISI ( Annemin Revanisi).......
Ramazan'da tatlı olmazsa olmaz'lar içinde yer alır. Bütüngün oruçlu olunca insanın aklına akşam olunca ne yesem'ler gelir hep, gelir gelmsine de peki sonrası hiç azalmayan yemekler tükenmeyen tatlılar buzdolabımızın başköşesinde yerini hemen alıverir..
Ramazan bereketinden sanırım nekadar kalabalık olunsada o yemekler hiç tükenmez; tabiki nefis ertesi gün başka yemekler ister, dünkü yemek yenmesin ister..
Ben yemeklerimi çok az yapmaya çalışsamda artıyor ama artık o kadarda artsınki benim bıdıkımda onları yesin:) artan yemeklerimin hiçbirzaman çöpe gitmemiş olmasından dolayı için hep rahattır.
Sokak kedilerim vardır benden yemek beklerler, biz gecenin bir vakti gelsekte arabanın sesini doydularmı uykularından uyanıp hemen gelirler, bende o saatte olsa bile bişeyler ayarlar onları doyururum.
Bahçemde köpeğim Bıdık vardır doyurulması gereken işte bu tontişler beni yemek atma derdinden kurtarırlar.
Bütün herkesten şunu istiyorum artan yemeklerinizi lütfen çöpe atmayın sokaktaki aç yemek bekleyen hayvanları birkerecik olsun düşünün. Şu ramazan mübarek gün oruç tutup nasıl acıkıp susadığınızı ve o hayvanların her gününün böyle geçtiğini aklınızdan çıkarmayın lütfen onlar için bir kap su ve biraz yemek lütfeeen...
Ben aslında tatıyı anlatmak için oturmuştum ama hayvanlar benim için çok önemli oldukları için onlaradan anlatmaya başladımmı durmak bilmem..
Gelelim tatlımıza Melih'in en çok sevdiği ve aklına her gelişinde anne revani yaparmısın diye başladığı bir tatlı. Melih revani desede aslında bu tatlıya şeker suyu dökmediğinizde kek olarak tüketebilirsiniz.
Şerbeti için(ilk olarak şerbeti hazırlayın soğusun)
3 bardak şeker.
3 bardaktan çok azcık fazla(1 çeyrek kadar) su.
Biraz limon suyu.
Şeker ve suyu beraber kaynatın kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip 3-4 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alın.
Malzemeler(büyük yuvarlak borcam için)
4 yumurta
fincan şeker(t.kahvesi fincanı)
5 fincan un
1 çaybardağından biraz az sıvı yağ
1 çay bardağından biraz az portakal suyu.
1 paket kabartma tozu.
1 paket vanilya.
Yumurtaları ve şekeri yuvarlak altlı bir çelik tencereye alıp ocağa alın ve mikserle çırpmaya başlayın.
Tencerenin kenarları ısınmaya başladığında hemen ocağı kısın ve biraz daha çırpın dikkat edin çok ısınmasın daha sonra ocağı kapatıp çırpın 10 dakika kadar çırptıktan sonra.
İçine yağı ve portakal sunuyun ilave edip karıştırın.
En son olarak elenmiş un kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip iyice karıştırn.
Yağlamış ve unlanmış borcama dökün 180 derecede ısıtyılmış fırının en alt rafına yerleştirin, kızarana kadar pişirin.
Fırından aldıktan sonra 2-3 dakika kadar bekledikten sonra soğuk şrbeti kekinizin üzerine dökün bir gece belerse daha güzel oluyor.
Afiyet olsun..
Meleğin tavsiyesi: Kaymakla harika oluyor.
OF OF MELEGİM CANIM BENİM SAHANE OLMUŞ ELLERİNE SAGLIK EVET TATLI OLMADAN OLMAZ...
YanıtlaSilAFİYET BAL ŞEKER OLSUN
ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR
YanıtlaSilRamazan, yemekler ve tatlılar ilgili bütün söylediklerine katılıyorum arkadaşım. Şimdiden yemeği değil de tatlı ne yiyeceğimizi düşünüyorum:) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilİftardan sonra böyle bir tatlıya kimse hayır diyemez nefis görünüyor..Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilSevgiler...
Sağlıklı ve bereketli geçsin bu ramazan da Melek'ciğim. Başladı mı sonu çabucak geliyor değil mi?
YanıtlaSilCanım kesinlikle haklısın. Artan yemeklerei çöpe atmak yerşne değerlendirebileceğimiz çok yer var. Seninde dediğin gibi özellikle aç hayvanlar. Bende kedi besledim.Belki bı yüzden belki de dğil hayvanlara karşı içimde hep bir üzülme acıma hissi var. Annemle kedileri köpekleri çağırıp hep doyururduk. Şimdi nedense eskisi kadar sokak kedisi veya köpeği göremiyprum. Sanırım topladılar (:. Umarım doyabildikleri ve bakıldıkları barınaklarda yaşıyorlardır.
YanıtlaSilCanım tatlın süper olmuş. Sünger gibi.
Ellerine sağlık canım
sevgiler
Gerçekten çok güzel gözüküyor ellerine sağlık bol şans yarışmada...
YanıtlaSilcanım bu ne güzel bir göruntu ne olacak benım sonummmmmm.Talısız olmuyor kılolarlada olmuyor offf offf :)))ellerine sağlık arkadasım afiyet olsun.
YanıtlaSilmelek hanım tam benlik bir tatlı.yani çırp at fırına.sonuç süper.malesef hamur açamama gibi ir özrüm var.deneyeceğim.sünger gibi bir kek görünüyor.elinize sağlık.
YanıtlaSilellerine saglık melekcım super olmus..
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar diliyorum..
sevgiler:)
En kısa zamanda denicem ellerinize sağlıkk
YanıtlaSilsenden ilham alıp irmiklisini yaptım. ellerine sağlık hayırlı ramazanlar.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilEllerine saglik canim.
YanıtlaSilVede cok büyük sevap isliyorsun hayvanlari doyurarak.
Sevgilerle.
tatli harika olmus,
YanıtlaSilellerine saglik canim
hayirli ramazan
tatli harika olmus,
YanıtlaSilellerine saglik canim
hayirli ramazan
Harika görünüyor canım.
YanıtlaSilÇok lezzetli ve iştah açıcı.
Bir de acıktırıcı tetikleyicisi inan.
Sevgiler.