29 Ağustos 2009 Cumartesi

KAPAMA YEMEĞİ.........

Çok güzel bir yemek ama öyle çok zor yapılamaz türden bir yemekde değil; hele Ramazanda iftar sofraları için biçilmiş kaftan diyorum....... Herkese tavsiye ederim mutlaka deneyin nefisss oluyor..........

İşte yemeğimizim resimli tarifi..........:)
1 kg kadar kuşbaşı doğranmış et, birazda etin yağlı bölümü.......
3 tane iri patates oda et büyüklüğünde doğranmış.........
yarım kg arpacık soğan.....
salça, kırmızı toz biber, karabiber, tuz...
Pilav için istediğiniz ölçüde pirinç......
Baharatlar ve salça ile etler patatesler ve soğanları ayrı ayrı karıştıralım.....
Tencerenin en altına soğanları onun üstüne patatesleri ve etleri en üstede etin yağlı bölümlerini dizelim ve tencereyi büyük bir tepsiye ters çevirelim........ Tencerenin üzerine ağırlık yapması için taş koyalım...........

Tepsiye yeteri kadar su koyalım ve ocağın üzerine koyup kısık ateşte pişmeye bırakalım.........
Pişme sırasında ara ara tencereyi tepsinin içinde değişik yerlere gezdirelimki aynı yerde durursa yemeğin dibi tutar......... Bu yemeğin böyle pişmesi gerekir...........

Resimde görüldüğü gibi pişerken yemek suyunu bir çeker bir bırakır ateş kısıkken suyunu tencerenin içine çeker ateşi açıncada tepsiye bırakır ama hep kısık ateşte pişmesi gerekir............
yoksa etler pişmeden yanar.......:(

Yaklaşık 3 saat kadar bir sürede yemek pişmiş olur.......... Pişen yemeğin suyunu başka bir tencereye boşaltmamız gerek onunla pilavı pişireceğiz çünkü..

Bunun içinde ateşi açalım ve suyunu bırakmasını bekleyelim. Suyunu bırakır bırakmazda tepsiyi ateşten alalım ve dikkatlice suyunu başka bir kaba boşaltalım......... Bu sırada çok dikkat etmemiz gerek yoksa tencere açılır ve etlerde saçılır:) aman haaa......

Eveeet suyunu aldıktan sonra artık bu su ile istediğimiz ölçüde pilavımızı pişire biliriz o sizin isteğinize kalmış bişey, ama pilavını bol yapın derim çok güzel oluyor çünkü.......
İşte pilavı pişmiş ve artık tencerenin açılıp etlerinde pilavla buluşma zamanı geldiii..
...
Buharı üstündeyken hemen resimledimmm......
Şimdi'de pilavını etlerin etrafına koyarken..

İşte buda artık sofraya gitmeye hazır bir kapama hali..

Yapıp yiyen herkese afiyet olllsuuuuun..

34 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. off cok lezzetli görünüyor
    canim cekti aksam aksam
    kayinvaldeninde seninde ellerine saglik

    YanıtlaSil
  3. merhaba Melek... anlattigin yemegi gordum sonunda :-) afiyet olsunnn pastanda cok sirin gorunuyor siteme git bak sana davet var opuyorum

    YanıtlaSil
  4. melekcigim yine dökdürmüsün,bu yemegi ben esimden ögrenmistim rahmetli gayin validem yaparmis banada esim tarif etti cok güzel bir yemek biraz zor pissede deger,eline saglik gayinvalideyin,iyi aksamlar

    YanıtlaSil
  5. off bende çok seviyorum bu yemeği gerçekten lezzetli ve değişik oluyor..
    kayınvalidenizin ellerine sağlık..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. kayınvalideciginin ellerinden opuyorum.. valla super.. zaten buyuklerimiz bi baska.. biz ne yaparsak yapalım onların elı degınce baska oluyor.. ellerine saglık.. selamlarımı ıletırısın.. hepınıze de afiyet olsun..
    opuyorum canım.. kendine iyi bak:)

    YanıtlaSil
  7. melekcim kayinvalidenin ellerine saglik cok sansli bir gelinsin ha bu unutma o ne kadar enfes bir kapama olmus öyle eti sevmem ama cok istah acici görünüyor yiyenlerede afiyet olsun öptüm canim

    YanıtlaSil
  8. Kapama ne kadar güzel olmuş canım kayınvalidenin ellerine sağlık.Bizde fırında pirincin üzerine et koyarak pişiririz kapama deriz ama bu çok meşaketli oluyor doğrusu.Yiyenlere afiyet bal şeker olsun öpt...

    YanıtlaSil
  9. slm Melek kayınvalidenin ellerine sağlık.Yapilisi zor degil demissin ama benim gibi sakar ve sabirsiz biri icin coook zor sizlere afiyet olsun

    YanıtlaSil
  10. melekçim ellerine saglik canim harika bir lezzet gorunuyor su an karsimda muthis ya, biz kapamayi bu sekilde yapmayiz tavukla yapariz bu sekilde ilk kez goruyorum ama inan enfes yani, tek kelimeyle muthis, canim seni çok optum kendine iyi bak.

    YanıtlaSil
  11. off valla harika becerikli gelinin becerikli kayınvalidesi:))) hürmetlerrr hürmetlerrr kayınvaldene canıkomm...sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. Canım, kayınvalidenin ellerine sağlık, çok güzel bir yemek olmuş, hele de etlerle pilavın buluşması muhteşem, afiyetler olsun, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. oh oh oh ,rabiye teyzenin ellerine sağlık,çok süper olmuş,bayramda ananem de yapmıştı(tahirin ananesi)oda hep gittiğimiz zaman kapama yapar ,hemde mangalın üstünde pişiriyor,çok güzeldi yaaaa.yiyenlere de afiyet olsun yazarken bile ağzım sulandı vallahi ...öpüyorum görüşmek üzere:))

    YanıtlaSil
  14. Kapamayı ilk defa bu şekide görüyorum..çok hoşumuza gitti, gerçekten değişik bir tarif ve değişik bir tat...:))
    Sunum şekliniz de her zaman harika oluyor, sitenizi beğenerek izliyoruz...:)))

    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  15. Harika, ellerine saglik, nefis gozukuyor.Cok ama cok canim istedi Melek, neler yapmissin.

    Guzel bir yil diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  16. Melek'ciğim,

    Çok güzel görünüyor, kayınvalidenin ellerine sağlık. Paylaştığın için teşekkürler.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  17. mmmm... rabia yenge döktürmüş kapamayı... evet yapması çok kolay gerçekten... 15 dakkada bir yerini değiştirmek insanın hep tetikte olmasını gerektirmese ve de piştikten sonra tek başına çevirmek dünyanın en zor işlerinden biri olmasa yapması kolay... ama ne yalan söliyim hakkaten benim de canım çekti şimdi... afiyet olsun yiyen açkurtlara... rabişin de eline sağlık selam ilet olur mu...

    YanıtlaSil
  18. gerçekten çok güzel gözüküyor yapması da biraz meşakkatli 3 saat ne demek:) sizi aç kurtlar sizi ellerine sağlık rabia sultanın

    YanıtlaSil
  19. melekkk sen gelemiosun bari ben geleyim diyorum:))) bu tarifleri görünce atladığım gibi gelmek gelio oralara:))))ellerine sağlık canım benim öptüm yarın hilalle buluşucaz çatla:))))

    YanıtlaSil
  20. Canim, yine tam benlik bir yemek yayinlamissin, senin ve kayinvalidenin ellerine saglik. Ne mutlu sizlere, böyle güzel yemekler hazirlayanin var, ohh bende olsam tadini cikarirdim.

    Yapmasi ama zahmetli gibi geldi bana ama eminim lezzetine degiyordur.

    Sana simdiden güzel bir hafta sonu tatili diliyorum ve öpüyorum canim benim, kendine iyi bak..

    YanıtlaSil
  21. selam hayırlı cumalar diliyorum.
    Çok güzel görünüyor, kayınvalidenin ellerine sağlık.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  22. selam hayırlı cumalar diliyorum.
    Çok güzel görünüyor, kayınvalidenin ellerine sağlık.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  23. nasıl yemekk ımmm...ellerine sağlık kayınvalidenin..

    süper harika görünüyor....

    öptüm

    YanıtlaSil
  24. Melekcim, içeride kek yapıyordum biraz evvel, bloguma koyarım falen diye düşünürken birden aklımdan aa..melek'le ne zamandır görüşmedik diye geçirdim..keki fırına koyunca oturdum bilg.karşısına..bir de baktım senden yorum gelmiş...kalp kalbe karşıymış...sayfanı açınca kapamanın üzerine kapandım..nefiss...ellerine sağlık kayınvalidenin...kaynana-gelin müthişsiniz..noel baba pasta ise gene senin başarılı pastalarından biri olmuş, diyecek söz bulamıyorum..biz daha kke pişirmeye çalışalım...neyse keki yakmamyayım bari, öpüyorum,sevgiler..

    YanıtlaSil
  25. Melek'ciğim,
    İlk olarak yeni yılını kutlar 2008 yılında bütün hayallerinin gerçekleşmesini dilerim.Aşağıdaki pastalarına bayıldım.Bunlar senin meşhur amonyaklı pastandan mı.süslemeleri harika olmuş.Krem şantiyle mi yaptın.Şeker hamurundan güzel olmuş valla.Kapama da nefis görünüyor.ellerine sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  26. zahmetli gibide görünse o yemeğin buharı yayılmışya etrafa nefis bir görüntü olmuş..denemeye değeğr..kayınvalidenizin ellerine sağlık..sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  27. Merhaba Melek Hanım,
    benim annem de Denizlili. Bize kapamayı çok yapardı. Ben ne yazık ki nasıl yaptığına çok dikkat etmemişim. Şimdi hayatta değil. Tarifi de onunla gitmişti. Kaç gündür, sizinki bir tarif arıyordum. Sonun da sayenizde buldum. Hem sevindim, hem hüzünlendim. Tarifiniz için Teşekkürler.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  28. Ben nilüfer :)) şu anda yapıyorum ama biz de bir denzlili olarak farklı yapıyoruz. sadece arpacık soğanı tuz tereyağı ve biraz karabiber :)) ayrıca tel süzgeç kullanıyoruz :)) ohhh mis gibi kokuyo valla evler yakınsa beklerim :))))

    YanıtlaSil
  29. harıka bışeye benzıyo tas kebabını andırdı bana
    denenecekler arasına gırdı teşekkürler
    sevgılerle..
    fıruze..

    YanıtlaSil
  30. çok iştah açıcı görüntü

    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  31. CANIM MRB İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİME KATILDIGIN VE VERDİĞİN DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM TARİFİN ŞUAN YAYINDA TEKRAR KATILIMINI BEKLERİM .
    SEVGİLER
    BİRDEMLİKSOHBET SEVİL
    BU MSJ OTOMATİK OLARAK GÖNDERİLMEKTEDİR..

    YanıtlaSil
  32. CANIM BENİMDE OYUM SANA BAŞARILAR DİLERİM:)
    SAYFANA İLK DEFA GELDİM ÇOK GÜZELMİŞ BENDE BEKLERİM SAYFAMA:=)
    SAĞ TARAFTA OLAN KEDİ VE KUŞ RESMİ VARYA ONLAR SENİNMİ?
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  33. Selam,
    ohh misler gibi et, patates ve pilav birarada, gercekten tam benim damak zevkime göre bir yemek olmus, harika görüntüsü bile yetti bana ekrandan.

    Dört dörtlük bir yemek olmus, ellerine saglik diyorum.

    Selamlar ve kocaman öptüm..

    YanıtlaSil

Kişi yorum yazmış sizde fikrinizi söylermisiniz?