Geçen gün annemle telefon konuşuyorduk o sırada yengem yumurtalı gevrek getirmiş anneme:) aklıma geldi yufkamda varken hemen bende yaptım:) Fotoğraflr pek güzel çıkmamış ama açken yemek hazırlayınca böyle acleye geliyor fotolar ikinci planda kalıyor artık idare edin..
Gevreğe gelince baharda çok yapılmasının sebebi bol taze soğan yaprağı, nane, maydanoz kullanılması sanırım.
Bu tarifte göz kararı hazırladığım için ölçü veremiyorum..
Malzemeleri..
Kuru köy yufkası kırıklanacak (3 kişi için 2 yufka yeter sanırım)
Yumurta Zeytinyağı karabiber tuz(1 yufkaya 2 yumurta gibi)
Bol miktarda taze soğan yaprağı nane ve maydanoz..
Soğan yaprakları yıkanıp doğrandıktan sonra kızgın zeytinyağına atılır ve biraz kavrulur.
Kavrulan yaprakların içine yumurtalar kırılır ve iyice pişirilir.
Pişen yumurtaların içine kırıklanmış yufklar ilave edilir ve karıştırılır biraz su sepelenir kavrulur.
İyice karıştıktan sonra içine yeşillikler tuz karabiber ilave edilir ve biraz soluklandıktan sonra (çok sıcak olmasın) afiyetle yenilir. Yanında taze soğan ve salça ile çok lezzetli olur.
Şimdilik hoşçakalın görüşmek üzere...
İyi bir hafta dileklerimle..
meleginmarifetleri@hotmail.com
çok güzel olmuş bende severim bu yemeği,ellerine sağlık.ZUHAL AYSU...
YanıtlaSilGüzel bir yemekmiş bu, evde yemek kalmadığında veya ani gelen misafir için:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, mutlu haftalar..
Melekcim ellerine saglik.
YanıtlaSilHic duymadigim bir yemek.Eminim lezzetlidir.bende böyle yöresel yemekleri cok severim.
Sevgilerle.
Degisik ve harika bir yemek. Ellerine saglik. Sevgiler.
YanıtlaSilALLAHHHH!!!! AKŞAM AKŞAM BU NE YAAAA ...OFFF BAYILDIM ,YAPARIM BEN BUNU ...
YanıtlaSilMelek cim çilekli pasta diye girdim bloğuna nedense pasta açılmadı yumurtalı gevrek çıktı
YanıtlaSilama ben bununla ilgili olarak köy yufkası bulamazsak normal yufkayı alıp pişirsem sonra kırıklasam olurmu diye sorayım. Güzel bir tarif çünkü denemek isterim.
Sevgiler kocaman öpüldün..
Yufkayı çok severim ama hiç bu şekilde denemedim en kısa zamanda deneyeceğim ellerine sağlık:)
YanıtlaSilGünaydın melekcim tarifin tam benlik olmuş bir yumurta canavarı olarak mutlaka yapmam lazım. Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilEllerlerine sağlık melekciğim,bizim oralardada sadece yumurta ve yufkadan yapılıyor.Babadağınkide farklı bir tarif.Güzel bir hafta dileğiyle...
YanıtlaSilFeraycım.
YanıtlaSilHiç hazır yufkayla denemedim sen denersen nasıl olduğunu bana bildir belki biraz kalın olur hazır yufka.
ilginç bir yiyecek ama içindekiler yiyebileceğim türden. tatmak isterdim. ellerine sağlık.
YanıtlaSilkahvaltı için çok güzel bir tarif olmuş.ellerine saglık.
YanıtlaSilÇok lezzetli olacağını tahmin ediyorum. Köy yufkası bulabilirsem mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSilİlk kez duydum Melekciğim,çok leziz görünüyor,ellerine sağlık canım.sevgilerimle...
YanıtlaSilMELEKCİM HİÇ BİLMEDİĞİM BİR TARİF.SEN VERDİĞİNE GÖRE ÇOK GÜZELDİR.DENEMEK İSTİYORUM.ELLERİNE SAĞLIK.KEKCAFE
YanıtlaSilGüzel bir yemeğe benziyor ellerine sağlık şeker...
YanıtlaSilHarika böyle geleneksel ve bilinmeyen tariflere bayılıyorum.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Melekcim nefis bir şey denemek istiyorum ama "KIRIKLAMAK" yani kuru köy yufkası yani ıslatılamadan kırılacak demek değil mi canım????
YanıtlaSilcilekli pasta diye girdim ama yumurtali gevrek cikti karsimaa;))ellerine saglik degisik bir tat olmali canim cekmedi desem yalan olur:)))
YanıtlaSilSizin Babadağ yemeklerine hayranım vallahi Melekciğim.Çok farklı lezzetler.Ellerine sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSil