Herkese selam ve sevgiler diyerek başlıyorum..
Yine kaç günden beri anca yazabiliyorum, arşivde tarifler birikmesine rağmen ben vakit bulup yazamadım. Dün pişirdiğim zeytinyağlı pırasayla sizlere bir merhaba demeyi düşündüm.
Bu pırasa bilinenin dışında Babadağ usulü bir yemek hem zeytinyağlı hem salçalı hemde kuru ekşi erikli:)
Benim çocukluğumda rahmetli ananem pişirirdi, ben erikli pırasaya bayılırım erik çok güzel bir lezzet verir yemeğe onu yemekle bereber yemeside nefis olur eğer ekşi kuru erik bulursanız hiç durmayın pırasa pişirin derim...
Malzemeler..
4 tane pırasa.
2 yemek kaşığı pirinç.
yarım su bardağı zeytinyağı.
1 yemek kaşığı salça.
2 su bardağı su.
20 tane kadar ekşi kuru erik.
3 tane kuru biber..
tuz şeker..
Pırasalar yıkayıp doğranır.
Tencereye yağ koyulur, üzerine pırasalar ilave edilir.
Salça su ile ezilir pirinç ve su tencere ilave edilir üzerine yıkanan erikler atılır kuru biberler yerleştirilir.
Tuz ve 2 tane kesme şeker koyulup tencerenin kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.
Aslında bence zeytinyağlı yemekler bir gün kapağı açılmadan bekletilip yenilirse daha lezzetli oluyor..
Herkese afiyet olsun..
Hoşçakalın...
Canım ellerine sağlık çok severim pırasayı.Erik
YanıtlaSilkurusuda çok hoş bir lezzet vermiştir sevgiler..
Mlekciğim değişik bir lezzet,ellerine sağlık,çok leziz görünüyor.sevgilerimle...
YanıtlaSilmeleğimmm ellerine sağlık,nefis bir yemek olmalı,süper görünüyor,pırasaya bayılırım zaten...
YanıtlaSilenteresan bir tattır heralde...denemek lazım
YanıtlaSilnefis bir yemek olmuş canım.bayıldım..ellerine sağlık...
YanıtlaSilİlk kez gördüğüm bir yemek değişik bir tad olmalı...Ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilSevgiler...
En sevdiklerimdendir pırasa ve eriklisini merak ettim. Ellerine sağlık Melek'ciğim.
YanıtlaSilSevgilerimle.
Pırasa gerçekten şahane görünüyor. Kuru erikle pişirildiğini hiç duymamıştım. Çok değişik bir lezzet kattığı kesin. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilAh yazasın şu Babadağ yemeklerini, toplayasın be Melek'ciğim. Hepsi bir yerde olsun, görüp daha çok sevelim. Herkes tatsın.
YanıtlaSilEllerine sağlık Melekciğim.Çok farklı bir tat vermiştir erik bu yemeğe.Denenmeli.Sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım çok leziz görünüyor ve oldukça da değişik bir tarif. Eminim çok özel bir lezzetir.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
ellerine saglık hayatım..
YanıtlaSilcok degişik geldi bana..
daha önce hiç duymamıstım..
ama eskiler tabii ki bizden daha iyi bilir..
Anneannen nur içinde yatsın..
afiyet olsun canım..
sevgiler:)
eriğin böyle marifetleridemi varmış..ilk defa duydum...
YanıtlaSilellerine sağlık meleğim nefis olmuş..
Melekcim Günaydin:))
YanıtlaSilEllerine saglik canim.Pirasan aynen benim pirasam gibi.Bende eriksiz pisirmem hic.Bu tarzda bilen fazla yok.TR den bir torba eksi erik getirdim.Sadece pirasa icin:))
Ayrica Bidik bir harika.Bende hayvanlari cok severim.
Ne mutlu sana evin müsait.
Sevgilerle öpüyorum.
Canım ellerıne saglık.Cok nefıs olmuştur emınım.Kucak dolusu sevgıler benden sana..
YanıtlaSilMelekcim ağzım sulandı resmen, erikler ne güzel tat katmıştır kimbilir,
YanıtlaSilellerine sağlık canımcım,
çok öpüyorum...
4 pırasa bana yetmez yahu:) zeytinyağlıları çok severim. pırasayı hiç erikle duymamıştım. antep te yeşil erikler yapılan bi yemek var sarımsaklı erik tavası, etli bi yemek. hiç yiyememiştim.
YanıtlaSilerzincanda da ekşili meyveleri yemeklere katıp pişiriyorlar..tadını tahmin edebiliyorum..mmmm..eline sağlık arkadaşım
YanıtlaSilArkadaşım gerçekten ilk defa duyuyorum erikli pırasayı...Tadını çok merak ettim doğrusu ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSil