21 Ocak 2009 Çarşamba
LAHMACUN...
Selamlaaaar.
Bugün lahmacun yaptım, bu lahmacun olayı aklıma geçen hafta takıldı ogünden beri yapacağım bir türlü kısmet olmadı. Neden geçen hafta şu yemekteyiz programında ki kadın Adananın yemeği!!!! lahmacunu yapmıştı ya sözde:D işte o günden beri canım lahmacun istiyor ama biyere gidip yemek değil kendim yapmak istedim nedense:D sonunda bugüne kısmet oldu yaptım bir güzel afiyetlede yedik süper olmuş (bukadarda kendini beğenmişlik olmaz)...
Ama benim yaptığım Adana lahmacunu değildi:D Denizli lahmacunu diyeceğim komik olacak, öyle bir lahmacun işte içine sarımsakta koydum sanırım Antep lahmacunu sarımsaklı oluyor emin değilim ama...
Lahmacunu nasıl yaptım hamurunu ölçüsüz mayaladım sanırım 3 su bardağı kadar un yeterli olur göz kararı yaptığım için bişey söylemek istemiyorum..
Hamur için un tuz maya ve su ile çok sert olmayan bir hamur yoğurdum..
Kıyması için..
Yarım kg kıyma.(kaburga tarafından yağlı kıyma)
3 soğan. (ben soğanları doğradıktan sonra tuzla ovdum ve yıkadım acısı çıktığı için piştikten sonra dışarıda yediğimiz lahamacunlar gibi midemi rahatsız etmedi)
1 diş sarımsak.
2 tane domates.
1 yemek kaşığı biber salçası.
Yarım yemek kaşığı domates salçası.
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber.
Yarım demet maydanoz.
2 yemek kaşığı isot.
Karabiber, tuz..
Soğanları ince ince kıydım. Domatesleri rendenin iri tarafı ile rendeledim. sarımsağı ezdim, maydanozu doğradım..
Hazırladığım bütün bu malzemelerle kıymayı iyice yoğurdum salça ve baharatlarıda ilave ederek.. Harcın biraz cıvık olması gerek üzerine rahat sürmek için, içine biraz su ilave edebilirsiniz ben öyle yaptım..
Mayalanan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp unladım beze yaptım ve merdaneyle açtım, açtığım hamurun üzerine yeterli miktarda kıymayı koyup elimle iyice bastırdım bu bastırma sırasında da hamuru biraz daha büyttüm ki kıymalar hamura iyice yapışsın pişince üzerinden fırlayıp gitmesinler.
Hazrılanan lahmacunu kalın altlı bir teflon tavada büyük ocakta çok açık da değil çok kısıkta değil ayarda üzeri kapaklı bir şekilde pişmeye bıraktım. Hemen diğer lahmacuna geçtim bu şekilde pişme süresiyle yapma süresi tam denk geliyor birini alıp diğerini tavaya koyuyorum..
Bütün hepsini pişirdikten sonra ben üzerlerinide fırınlamak istedim onun için fırının ızgarasını açıp frın telini en üst rafa koyarak lahmacunları 220 derecede 5-6 dakika kadar fırına verdim.
Ama isteyen fırına vermeden de servis edebilir çünkü kıymalar ocakta pişmiş oluyorlar...
Artık lahmacunlarımız hazır istediğiniz gibi servise sunabilirsiniz...
Ben resimleri biraz acele çektim Böyle sıcak sıcak yenmesi gereken yemeklerde foto almak birz zor oluyor herkes masada beklerken anca bu kadar oldu:(
Afiyet olsun diyorum....
Hoşçakalın....
Sevgiler...
melekcim bende hep kendim yaparim
YanıtlaSilfirinda yapilacamis felan dediler
ama evde kendin yapincada süper
oluyor ellerine saglik sevgiler
melekcim lahmacunlar nefis görünüyor..ellerine saglık.yanına ayran ne yakışır:)))afiyet olsun canımmm..sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık Melek'cim, bol malzemeli, nefis görünüyor.. O programı ben de seyrettim :)
YanıtlaSilCanım harika olmuş lahmacunu sevmeyen yoktur sanırım.Ellerine sağlık bir tane aldım...
YanıtlaSilBen adanalıyım içini benzer şekilde hazirliyorum. Evet antep lahmacunu sarımsak agırlıklı adana lahmacunu ise soğan agırlıklı ve olmazsa olmaz biber salcası. Tavsiyem mevsiminde yesşil biber de dograyın acı olursa daha güzel
YanıtlaSilYanina da sogan piyazı va ayran.
Yasemin
OFFF SÜPER OLMUŞ VALLAHİ... İSTER ADANA TARZI, İSTER ANTEP VEYA DENİZLİ TARZI OLSUN HİÇ FARKETMEZ... MELEK TARZI BU VE ÇOK DAVETKAR GÖRÜNÜYOR...
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK MELEK... SEVGİLER...
Şahane gözüküyor. Ben de evde yapmak itiyordum ama ocakta üstü pişmez, fırında kurur diye düşünerek yapmamıştım. Ama sizin yöntem süper: önce ocak sonra fırın, bayıldım bu fikre ben de yapıcam.
YanıtlaSileline sağlık yapmak isterim tarif için sağol:))
YanıtlaSilellerinize sağlık hep gözümüzde büyütürüz lahmacunu ma çokta kolaymış dneiycem sevgiler
YanıtlaSilmelekcim ellerine sağlık...
YanıtlaSilçok güzel görünüyor...evet fotoğraf çekilmiyor acelece yemek istiyor insan..bende çekememiştim aceleden....
öpüyorum seni..
facebookda gördüm hemen geldim:-)valla nefis ne denir daha,afiyet olsun.eline sağlık canım.sevgilerimle...
YanıtlaSilLahmacuna bayılırım şu aralar bir de canım sitiyor ki sorma...Nefis olmuşlar ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilMimine yanıt verdim bekliyorum...
Sevgiler...
Melek'ciğim,
YanıtlaSilEtyemez olsa da insan lahmacun yiyebiliyormuş, İstanbul'dayken Çiya'da güzel bir vejetaryen lahmacun yedim. Pek güzeldi.
ellerine sağlık.nefis olmuş.mis gibi koktu sanki..
YanıtlaSilEllerine saglik canim hemserim ,
YanıtlaSilNe kadar guzel olmus, cok istah acici. Olsa da yesek:))
Sevgiler.
süper bir görüntü bayılırım lahmacuna ellerine sağlık arkadaşım!..
YanıtlaSilben soğanlı lahmacunuda seviyorum ama antep lahmacununun içeriğinde bol miktarda kuru yada yeşil sarımsak, bol maydonoz, karışık salça, yağlı koyun kıyma, tuz-biber, hatta mevsime göre yeşil yada kırmızı biber de var.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Mmmmmm,
YanıtlaSilcook guzel gorunuyorlar karnim da tok ama canim cekti vallahi , ellerine saglik.
Melek cim offf ellerine sağlık bayılırım lahmacuna. Bak şimdi sende benim canımı istetdin bende yapayım hemen.
YanıtlaSilSevgiler canım.
Canım ellerine sağlık nefis görünüyor. Bende pide yapmıştım ama fırında, ocakta hiç denemedim.
YanıtlaSilSevgiler...
cixx melekcim olmamış..bak üstünde üç taneden fazla maydanoz görüyorum)))adı geçen programı ilk defa o gece izledim.lahmacunun üstündeki maynanozu sayan herife gıcık oldum))pis adam beğenmedim ayağıyla nası höpür höpür yedi lahmacunları dimiii))eline sağlık güzelim neffis görünüyor.benimde o günden beri aklımda lakmacun ))
YanıtlaSilcanım nefisss görünüyor ellerine sağlık öptüm sevgiler
YanıtlaSilah canim benimmm inan bende seyrederken yutkuna yutkuna bir hal oldum:)))
YanıtlaSilogleyin ilk isim ic hazirlayip yaptirmak oldu.))
melekcigim senin kadar marifetli degiliz yavrucugum.
ne guzel yapip yemissin cokta nefis
gorunuyor,ellerine saglik canim
canim cektiginde yapip yerim diye tarifini aldim.
KUCAK DOLUSU SEVGİLERRR.
Canim enfes olmus ellerine saglik.
YanıtlaSilMELEK LAHMACUNLAR SÜPER GÖRÜNÜYO. VALLA İŞYERİNDE AĞZIMIZ SULANIYO. ŞU GÜNLERDE CANIM DA ÇEKİYO YANİ. ELLERİNE SAĞLIK. DÖKTÜRÜYOSUN YANİ. ÖPTÜM. BYEE.
YanıtlaSilAYLİN.
Ellerine sağlık Melekciğim,süper görünüyor.Bir tanesini aldım.Sevgilerimle...
YanıtlaSilEllerne sağlık canım harika valla, bu arada buğday salatası gerçekten çok leziz oluyormuş paylaşımın için tekrar teşekkürler.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Ellerine saglik Melek.Benim gibi gurbetci arkadaslar bu lezzetleri ev de yapiyoruz zaten.
YanıtlaSilTabii zahmetli oluyor..
Güzel bir haftasonu gecirmeni diliyorum,sevgiler...
Mmmm, nefis görünüyorlar, ellerine saglik canim.
YanıtlaSilsitenizi yeni görüyorm herşey çok güzel. Canım lahmacun çekti. Ve ne şanslıyım ki evde şu anda mevcut :) ANTEP lahmacunu var şu anda. Soğanlısı da güzel ama lahmacunun hası Anteptedir biline :)
YanıtlaSil