21 Ocak 2009 Çarşamba

LAHMACUN...


Selamlaaaar.

Bugün lahmacun yaptım, bu lahmacun olayı aklıma geçen hafta takıldı ogünden beri yapacağım bir türlü kısmet olmadı. Neden geçen hafta şu yemekteyiz programında ki kadın Adananın yemeği!!!! lahmacunu yapmıştı ya sözde:D işte o günden beri canım lahmacun istiyor ama biyere gidip yemek değil kendim yapmak istedim nedense:D sonunda bugüne kısmet oldu yaptım bir güzel afiyetlede yedik süper olmuş (bukadarda kendini beğenmişlik olmaz)...

Ama benim yaptığım Adana lahmacunu değildi:D Denizli lahmacunu diyeceğim komik olacak, öyle bir lahmacun işte içine sarımsakta koydum sanırım Antep lahmacunu sarımsaklı oluyor emin değilim ama...

Lahmacunu nasıl yaptım hamurunu ölçüsüz mayaladım sanırım 3 su bardağı kadar un yeterli olur göz kararı yaptığım için bişey söylemek istemiyorum..

Hamur için un tuz maya ve su ile çok sert olmayan bir hamur yoğurdum..

Kıyması için..

Yarım kg kıyma.(kaburga tarafından yağlı kıyma)

3 soğan. (ben soğanları doğradıktan sonra tuzla ovdum ve yıkadım acısı çıktığı için piştikten sonra dışarıda yediğimiz lahamacunlar gibi midemi rahatsız etmedi)

1 diş sarımsak.

2 tane domates.

1 yemek kaşığı biber salçası.

Yarım yemek kaşığı domates salçası.

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber.

Yarım demet maydanoz.

2 yemek kaşığı isot.

Karabiber, tuz..

Soğanları ince ince kıydım. Domatesleri rendenin iri tarafı ile rendeledim. sarımsağı ezdim, maydanozu doğradım..

Hazırladığım bütün bu malzemelerle kıymayı iyice yoğurdum salça ve baharatlarıda ilave ederek.. Harcın biraz cıvık olması gerek üzerine rahat sürmek için, içine biraz su ilave edebilirsiniz ben öyle yaptım..

Mayalanan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp unladım beze yaptım ve merdaneyle açtım, açtığım hamurun üzerine yeterli miktarda kıymayı koyup elimle iyice bastırdım bu bastırma sırasında da hamuru biraz daha büyttüm ki kıymalar hamura iyice yapışsın pişince üzerinden fırlayıp gitmesinler.


Hazrılanan lahmacunu kalın altlı bir teflon tavada büyük ocakta çok açık da değil çok kısıkta değil ayarda üzeri kapaklı bir şekilde pişmeye bıraktım. Hemen diğer lahmacuna geçtim bu şekilde pişme süresiyle yapma süresi tam denk geliyor birini alıp diğerini tavaya koyuyorum..

Bütün hepsini pişirdikten sonra ben üzerlerinide fırınlamak istedim onun için fırının ızgarasını açıp frın telini en üst rafa koyarak lahmacunları 220 derecede 5-6 dakika kadar fırına verdim.
Ama isteyen fırına vermeden de servis edebilir çünkü kıymalar ocakta pişmiş oluyorlar...
Artık lahmacunlarımız hazır istediğiniz gibi servise sunabilirsiniz...


Ben resimleri biraz acele çektim Böyle sıcak sıcak yenmesi gereken yemeklerde foto almak birz zor oluyor herkes masada beklerken anca bu kadar oldu:(
Afiyet olsun diyorum....
Hoşçakalın....
Sevgiler...

30 yorum:

  1. melekcim bende hep kendim yaparim
    firinda yapilacamis felan dediler
    ama evde kendin yapincada süper
    oluyor ellerine saglik sevgiler

    YanıtlaSil
  2. melekcim lahmacunlar nefis görünüyor..ellerine saglık.yanına ayran ne yakışır:)))afiyet olsun canımmm..sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık Melek'cim, bol malzemeli, nefis görünüyor.. O programı ben de seyrettim :)

    YanıtlaSil
  4. Canım harika olmuş lahmacunu sevmeyen yoktur sanırım.Ellerine sağlık bir tane aldım...

    YanıtlaSil
  5. Ben adanalıyım içini benzer şekilde hazirliyorum. Evet antep lahmacunu sarımsak agırlıklı adana lahmacunu ise soğan agırlıklı ve olmazsa olmaz biber salcası. Tavsiyem mevsiminde yesşil biber de dograyın acı olursa daha güzel
    Yanina da sogan piyazı va ayran.
    Yasemin

    YanıtlaSil
  6. OFFF SÜPER OLMUŞ VALLAHİ... İSTER ADANA TARZI, İSTER ANTEP VEYA DENİZLİ TARZI OLSUN HİÇ FARKETMEZ... MELEK TARZI BU VE ÇOK DAVETKAR GÖRÜNÜYOR...

    ELLERİNE SAĞLIK MELEK... SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  7. Şahane gözüküyor. Ben de evde yapmak itiyordum ama ocakta üstü pişmez, fırında kurur diye düşünerek yapmamıştım. Ama sizin yöntem süper: önce ocak sonra fırın, bayıldım bu fikre ben de yapıcam.

    YanıtlaSil
  8. eline sağlık yapmak isterim tarif için sağol:))

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık hep gözümüzde büyütürüz lahmacunu ma çokta kolaymış dneiycem sevgiler

    YanıtlaSil
  10. melekcim ellerine sağlık...

    çok güzel görünüyor...evet fotoğraf çekilmiyor acelece yemek istiyor insan..bende çekememiştim aceleden....

    öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  11. facebookda gördüm hemen geldim:-)valla nefis ne denir daha,afiyet olsun.eline sağlık canım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. Lahmacuna bayılırım şu aralar bir de canım sitiyor ki sorma...Nefis olmuşlar ellerine sağlık arkadaşım...

    Mimine yanıt verdim bekliyorum...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Melek'ciğim,
    Etyemez olsa da insan lahmacun yiyebiliyormuş, İstanbul'dayken Çiya'da güzel bir vejetaryen lahmacun yedim. Pek güzeldi.

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık.nefis olmuş.mis gibi koktu sanki..

    YanıtlaSil
  15. Ellerine saglik canim hemserim ,
    Ne kadar guzel olmus, cok istah acici. Olsa da yesek:))

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. süper bir görüntü bayılırım lahmacuna ellerine sağlık arkadaşım!..

    YanıtlaSil
  17. ben soğanlı lahmacunuda seviyorum ama antep lahmacununun içeriğinde bol miktarda kuru yada yeşil sarımsak, bol maydonoz, karışık salça, yağlı koyun kıyma, tuz-biber, hatta mevsime göre yeşil yada kırmızı biber de var.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  18. Mmmmmm,
    cook guzel gorunuyorlar karnim da tok ama canim cekti vallahi , ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  19. Melek cim offf ellerine sağlık bayılırım lahmacuna. Bak şimdi sende benim canımı istetdin bende yapayım hemen.
    Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  20. Canım ellerine sağlık nefis görünüyor. Bende pide yapmıştım ama fırında, ocakta hiç denemedim.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. cixx melekcim olmamış..bak üstünde üç taneden fazla maydanoz görüyorum)))adı geçen programı ilk defa o gece izledim.lahmacunun üstündeki maynanozu sayan herife gıcık oldum))pis adam beğenmedim ayağıyla nası höpür höpür yedi lahmacunları dimiii))eline sağlık güzelim neffis görünüyor.benimde o günden beri aklımda lakmacun ))

    YanıtlaSil
  22. canım nefisss görünüyor ellerine sağlık öptüm sevgiler

    YanıtlaSil
  23. ah canim benimmm inan bende seyrederken yutkuna yutkuna bir hal oldum:)))
    ogleyin ilk isim ic hazirlayip yaptirmak oldu.))
    melekcigim senin kadar marifetli degiliz yavrucugum.
    ne guzel yapip yemissin cokta nefis
    gorunuyor,ellerine saglik canim

    canim cektiginde yapip yerim diye tarifini aldim.

    KUCAK DOLUSU SEVGİLERRR.

    YanıtlaSil
  24. Canim enfes olmus ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  25. MELEK LAHMACUNLAR SÜPER GÖRÜNÜYO. VALLA İŞYERİNDE AĞZIMIZ SULANIYO. ŞU GÜNLERDE CANIM DA ÇEKİYO YANİ. ELLERİNE SAĞLIK. DÖKTÜRÜYOSUN YANİ. ÖPTÜM. BYEE.
    AYLİN.

    YanıtlaSil
  26. Ellerine sağlık Melekciğim,süper görünüyor.Bir tanesini aldım.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  27. Ellerne sağlık canım harika valla, bu arada buğday salatası gerçekten çok leziz oluyormuş paylaşımın için tekrar teşekkürler.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  28. Ellerine saglik Melek.Benim gibi gurbetci arkadaslar bu lezzetleri ev de yapiyoruz zaten.
    Tabii zahmetli oluyor..
    Güzel bir haftasonu gecirmeni diliyorum,sevgiler...

    YanıtlaSil
  29. Mmmm, nefis görünüyorlar, ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  30. sitenizi yeni görüyorm herşey çok güzel. Canım lahmacun çekti. Ve ne şanslıyım ki evde şu anda mevcut :) ANTEP lahmacunu var şu anda. Soğanlısı da güzel ama lahmacunun hası Anteptedir biline :)

    YanıtlaSil

Kişi yorum yazmış sizde fikrinizi söylermisiniz?