Bugünlerde üzerimde bir tembellik var ki içimden hiç yazmak gelmiyor, ama bu geçen hafta yapmış olduğum kaburga dolmasını bloga koymam gerek dedim ve oturdum pc başına:)
Dediğim gibi kaburga dolmasını geçen pazar kayınvalidemlerde yapmıştım, çok harika bir yemek ama elle yenmesi on parmağında yemeğe batması gerek.
Kaburgayı dolmalık ayırmak için ön koldan sonra 2-3 kaburgayı hiza alarak parçalanır.
Sonra kürek kemiğinin üzerinden etli bölümden bir cep açılır. Açılan o cebin içerisi hazırlanan iç pilavla doldurulur.
Doldurma işlemi bittikten sonra o bölüm iğne ve iplikle dikilir ve kapatılır.
Etimizin sığacağı büyüklükte bir tencereye et yerleştirilir ve üzerinden su ilave edilir ama çok fazla değil 3 parmak kadar.
Tencerenin kapağı kapatılır un ve su ile bir hamur yapılır tencerenin kapağına bu hamur sıvanır.
Önce harlı sonra kaynadıktan sonra kısık ateşte olmak üzere 3-4 saat kadar pişirilir.
Et ocaktan alındıktan sonra üzeri kızarana kadar fırına verilir.
Ben 3 saat pişirmiştim fırına'da sığmayınca fırınlayamadık:( ve aslında bi yarım saat daha pişse iyi olacakmış.
Afiyet olsun..
Hoşçakalın...
Şimdilik benden bu kadar, bu hafta da yoğunum misafirlerim gelecek sizden müsade isteyerek kaçıyorum byyy....
İnanmıyorum sana ya ne mükemmel bir görüntü bu. Annem de çok güzel yapar ama ben cesaret edip de deneyemedim yapması çok zor diye. ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık , epey zor ama bir o kadar da lezzetli bir yemek. Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilGüzel bir hafta dilerim.
Sevgilerimle
:)) maharetli melaike neler yapmışsın yine. ellerine sağlık. Ben Diyarbakır da yemiştim Gazi köşkünde ki restoranda. Valla çok ağırdı. içine kıyma konmasa daha iyi olmazmı diye düşündüm yani pilavın içine.
YanıtlaSilsevgili melekcim
YanıtlaSilburaya geldiğinde görüşemedik çok üzgünüm..
2009 yılı sana mutluluk, sağlık,bereket gtirmesi dileğimle..
ayrıca bu dolma ve helva benim başımı döndürdü:))harikasın ellerine sağlık..sevgiler..
nefis bir yemek olmuş.ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilmelekcim yine zor ve harika bir tarif eklemişsin...
YanıtlaSildaha hiç yemedim ...ağzım sulandı resmen...harika görünüyor...
ellerine sağlık...
Maşallah sana süper ellerine sağlık,
YanıtlaSilSevgiler...
Offff adresi ver geliyorum canim. Ellerinize saglik, benim en sevdigim et cinsidir. Hatta buna iplik et de derdim kücükken. Babam rahmetlik egei doldurmasini cok severim diye her izina TR ye gittiyimde bana muhakkak egegi alir annem, Allah saglik versin kendisine pisiri ve nar gibide kizartir firinda sofraya getirirdi.
YanıtlaSilCook nefis oluyor dimi, ellerine saglik canim, on parmakla yenmeside ayri zevk tabiki, sevgiler....
Canım ellerıne saglık.Kucak dolusu sevgiler..
YanıtlaSilcanım ya ne kadar güzel olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilbravo vallahi harika.
Melekciğim sen cidden çok hamaratsın hayatta beceremem ben böyle bir şeyi. ellerine sağlık canımm
YanıtlaSilEh be Meleğim, bi kere de kolay bi tarif ver, bak atlayıp gelicem oraya pişirticem hepsinden sana ona göre, burda kedinin ciğer baktığı gibi sulana sulana telef olduk yahu...
YanıtlaSilÖpüyorum seni, eline sağlık canım
Çok marifetlisin arkadaşım valla süper gözüküyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilmutfaktahersey.blogcu.com
selamlar canim
YanıtlaSilinsaALLAH iyisindir,
ilk olarak yeni yilini kutlarim :))
hayat nasil gidiyor cnaim, havalar buz gibi ya disarida durulmuyor sabah baya zor oluyor ise gitmek :((
hayirli aksamlar öptümmm
ellerine saglık canım benım..
YanıtlaSilafıyet olsun sıze..
opuyorum cok..
Merhaba yeni yılın kutlu olsun canım....
YanıtlaSilKaburga dolması hiç yemedim, tadına bakmak isterdim. Ellerine sağlık. Sevgiler Nesrin
Merhaba yeni yılın kutlu olsun canım....
YanıtlaSilKaburga dolması hiç yemedim, tadına bakmak isterdim. Ellerine sağlık. Sevgiler Nesrin
Tarif Bahçesi
http://tarifbahcesi.blogcu.com
Melekciğim,
YanıtlaSilÖncelikle yeni yılınızı kutlarım şahane bir yıl olmasını dilerim...
Dağ eriği turşusunu komşumda tattım ve çok değişik buldum tadı damağımda kaldı diyebilirim ve inanınki sizin kaburga dolmasınla gidebilecek yegane içecek olarak düşünüyorum...tadı sorarsnız hafif kekremsi sarmısak ve biber işin içine girince ise muhteşeme dönüşen fakat herkesinde damak tadına uyması zor -ilk tatma bakımından - bir içecek türü fakat söylenene göre her derde deva...
veeee nunuyada geçmiş olsun dileklerimle
sevgiler....
merhaba melek.bir süredir bloğunu takip ediyor ve çok beğeniyorum.tariflerinden beğenip denediklerim oldu,sonuç çok güzeldi,teşekkürler.hatta civcivlerini deneyip dün bloğuma da koydum.başarılarının devamını diliyorum..
YanıtlaSilslm canım ellerine sağlık.hııımm bizdede çok sevilerek yapılan ve yenilen bir yemek.senden biraz daha şanslıyız galiba.biz ekmek fırınında yapıyoruz.bizdeki adıda sura...dır.
YanıtlaSilNefisss..yıllar önce diyarbakırda yemiştim..tadı damağımda kaldı, eline sağlık müthiş bir beceri.
YanıtlaSilSevgiler
harika görünüyor, ne kadar marifetlisiniz maşallah:))) ellerinize saglık
YanıtlaSilellerine sağlık canım,hayırlı akşamlar..
YanıtlaSilöyle çekiniyorumki bunu yapmaya yapamazmışım gibi geliyor hilalle yapacaktık güya ama hiç fırsat olmadı ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilcanım merhaba yemek muhteşem görünüyor. eline saglık. biz gavurdagı salatasını yemekteyiz programından öncede yapıyorduk. şimdi adı ,güzel oluyor denemelisin.selamlar sevgiler
YanıtlaSilçok zahmetli ve nefis bir yemek. Maşallah valla çok becerikli hatunsun.ellerine ve emeklerine sağlık canım. sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık,nefis bir görüntü…
YanıtlaSilMeleğim bu nasıl güzel bir yemek böyle, valla çok meşakkatli yapımı ama enfes bir tadı vardır eminim..Ellerine sağlık canımcım,
YanıtlaSilÖpüyorum çok...
Yazmaya üşenir ama yapmaya üşenmez.
YanıtlaSilBilin bakalım bu kimdir?
melek'cigim kaburga dolmasi nefis gorunuyor ellerine saglik
YanıtlaSilsevgiler
Ellerine saglik Melekcim.
YanıtlaSilHarika görünüyor.
Sevgiler.
eline sağlık.
YanıtlaSil