Sonunda dün akşam durun size bir sübye hazırlayayım nasıl bir içecek olacak bi bakalım deyip işe giriştim. Kaç gün önce kavun çekirdeklerini kurutmuş ve hazırlamıştım zaten.
İçindeki malzemeler oldukça zengin lezzetli bir içecek olacağını tahmin ediyordum ama bu kadar beklemiyordum, süper bir tadı var bence kavunların bol olduğu şu günlerde mutlaka deneyin derim. Şöyle afilli bardaklarda misafirlere ikram edilse bence hiç hayır diyen olmaz..
Malzemeler....
1 kavun ve çekirdekleri (çekirdekleri kurutun)
1 su bardağı süt.
1 su bardağı su.
istenilen miktarda toz şeker.
2 yemek kaşığı toz hindistan cevizi.
2 yemek kaşığı toz badem..
Hazırlanışı..
Çekirdekleri blendırdan iyice çekin ve kabuklarının ayrılması için elekten eleyin.
Blendırın içine kavunu ve toz şekeri ilave edip çırpın.
Üzerine suyu, sütü, hindistancevizi ve bademi ilave edip tekrar çırpın.
İşte sübyemiz hazıııır afiyet olsun soğuk olarak ikram edin..
Benim oğluş fotoğrafı çekmemi bile baklayamadi gördüğünüz gibi:)
Hoşçakalın.... Önemli not:
1. Çekirdekler bir gazete kâğıdının üzerinde 2 gün gibi kısa bir sürede kuruyor..
2. Bu ölçüden 6-7 bardak sübye çıkıyor.
melek ne kadar ilginç bir içecek bu. Adını duymuştum ama kavun çekirdeği olduğunu bilmiyordum. Çok şaşırdım..
YanıtlaSilEllerine sağlık. Enfes bir lezzet olmalı. Herhangi bir kavun çekirdeği oluyor değil mi?
sevgiler.
biz okuldayken sübye ismini başka bir şey için kullanırdık ama ne şu anda hatırlyamadım..bu arada okul derken son bitirdiğim i.ü hukuk fk.den değil de bir önceki okul olan besin teknolojileri -meslek lisesi-bölümünden bahsediyorum,yani hukuki degil bir yemek terimiydi ama kesinlikle içecek değildi.neyse hatırlarsam yazarım.slmlar.
YanıtlaSilkavun çekirdeği yerine kavunun kendisini koysak olmaz mı:))) hani maksat kavun tadıysa:)) hepsini karıştırıp çırpacakmıydıkk:))))
YanıtlaSilellerine sağlık melekciğim vardır senin bi bildiğin çekirdek diyosan öyledirr::))))
Çok ilginç bir içeçek...Daha önce hiç duymamıştım ama sen beğendiysen güzel bir lezzet olmalı arkadaşım...Sizlere afiyet olsun ellerine sağlık....
YanıtlaSilSevgiler...
o ne kıııızben izmirde oturuyorum ama yeni görüyom valla desene bunca zamandır boşa gitmiş çekirdekler yapcez artık bundan sonra
YanıtlaSilGEÇEN SENE HIDIRELLEZ BAYRAMINDA ,TİRE'Lİ DOSTLARIMIZ PİKNİĞE DAVET ETMİŞLERDİ BİZİ. SÜBYE'Yİ DE BAYRAM YERİNDE SATIYORLARDI ,ORADA İÇMİŞTİK İLK OLARAK ,TABİİ İLK BAŞTA DUDAĞIMIN UÇUYLA BAKMIŞTIM TADINA ,AMA SONRADAN HOŞUMA GİTTİ.MELEK'ÇİM,ELLERİNE SAĞLIK CANIM....SEVGİLER.
YanıtlaSilben izmirliyim ama hiç duymadım yada duydumda unuttum bilmiyorum ama tarifi deneyeceğim, ellerinize sağlık, afiyetler olsun, sevgiler.....
YanıtlaSillezzet istasyonu....
mmmm... enteresaannn... denemeye değer.... bir türlü yemek kısmet olmayan bir adet kavun beni demek ki bunun için bekliyormuş... eline sağlık ablam..
YanıtlaSilBen alırım vallahi harika görünüyor.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...
YanıtlaSilselam melekcim.çok hoş ve degişik bir tarif..merak ettim dogrusu tadını..eline saglık canım.sevgiler.
YanıtlaSilhttp://hunerlielller.net
Melek'cim subyen nefis olmuş..Kavunun ilk önce çekirdeğini temizlerim ben huyumdur tek tek dilimlerde görünmeyecek..
YanıtlaSilSubyeyi duydum ama hiçte yapmamıştım tühhh boşa gitti çekirdekler.
Hazıra konup kadehleri yürütüyorum.
Ellerine sağlık byby.
çok güzel bir içeceğe benziyor,görüntü harika,çokda kolay yapmaya değer ellerine sağlık,öptüm cnm sevgiler...zuhal aysu...
YanıtlaSilelerine sağlık bende izmirde yaşıyorum ama hiç duymadım eminim nefistir Sevgiler...
YanıtlaSilduymuştum izmirdeyken, ama hiç denk gelmedim.
YanıtlaSilmerak ettim şimdi melekciğim ... ??????
eline sağlık cnm.
Melek'ciğim,
YanıtlaSilHiç içmedim ama adını duydum bu içeceğin. Herhalde çok lezzetlidir.
Ellerine, kollarına sağlık.
Kavun çekirdeklerini bekleterek mi kurutuyorsun yoksa fırınlama gibi bir takım işlemlerden geçiyor mu?
Bir de bu ölçülerden kaç bardak sübye elde ediliyor. Cevaplarsan sevinirim.
Sevgilerimle,
Çok değişik bir tarif, dediğin gibi kavun hala varken denemeli..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,
Sımsıcak sevgiler.....
merhaba denenmeye değer bir tarif kavunlar manavlarda tükenmeden denemek lazım paylaşımınız için teşekkürler iyi geceler
YanıtlaSilSevgili melek çok değişik bir içicek ellerine sağlık muhakak denemeliyim sevgiler..
YanıtlaSilmelegim yine enfes ve degisik bir lezzet ya ben bunu ilk defa duydum kavunu karpuzdan daha cok severim tam benlik yani ellerine saglik
YanıtlaSilhayirli cumalar sevgiler
Çok değişik bir içecekmiş,mutlaka denemeli,ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler.
Kavunun çekirdeklerini bekleterek kurutun...
YanıtlaSilMelekcim ziyaret için çokkk teşekkürler
YanıtlaSilsübye değişik bir tat olsa gerek denemeli
sevgilerimle
Canım son yaptıkların özellikle marshmallow ve çokoprenslerin harika.İlerde Allah kısmet eder de çocuğum olursa yapmak isteyeceğim türde şeyler :)
YanıtlaSillisteye alındı hemen :)
Ellerine sağlık şekercim.
meyvelerle ilgili bilgiler de süpermiş,bilmediğim bir ton şey öğrendim.Sağolasın.
öpüldün.
melekcim kaç günde kuruyor bu çekirdekler denemem şart süper çünkü ellerine sağlık öptüm sevgiler
YanıtlaSilMelek'ciğim,
YanıtlaSilÇok teşekkürler, hoşbulduk. Kavun çekirdeği der geçeriz değil mi? Oysa sübye çok kendine has, leziz bir içecek. Ellerine sağlık.
ayy kocişim elinde bir kavunla geldi bu akşam hemen çekirdekleini alıp kurutuyorum..tahmin edebiliyorum nefis bir tarif olduğunu..ellerine sağlık canım
YanıtlaSilÇok değişik bir içecek gerçeten Melek'ciğim, çok merak ettim tadını. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle.
canım ne kadar farklı bir içecek....
YanıtlaSilçok değişik...
ellerine sağlık...denemek lazım....
sevgiler...
cok ilginc geldi bana ama görüntüsü tadinin nefis oldugunun garantisi ellerine saglik.......
YanıtlaSilçok ilginç bir içecek bu gerçekten denemek lazım görüntü muhteşem ellerine sağlık canım..öpüyorum iyi pazarlar..
YanıtlaSilAnacımmm bu ne değişik bir içecek, çok merak ettim tadını Melekcim..Ellerine sağlık,
YanıtlaSilöpüyorum çok..
Boyle degisik içeceklere bayilirim,ellerine saglik Melek'çigim lezzetli oldugu belli,yapmak lazim,boyle ozellikle sicak havalarda buz gibi harika olur..optm
YanıtlaSiloohh alırım tabi Melekcim :)
YanıtlaSilo kadar uğraşıp yapmışsın hemde değişik bir lezzet olmuş,ellerine sağlık cnm:)
Sevgiyle.
ben de senin gibi tv de izlemiştim valla bravo yapmışsın demek çokda güzel afiyetler olsun..
YanıtlaSilCanım http://tarifbahcesi.blogcu.com şu an arka planlarımdan birini kullanıyor onu ziyaret ederek nasıl durduğunu görebilirsin. Sen de kullanmak istersen beğendiğin bir arka planın üzerine tıklayınca gelecek olan kodlardan herhangi birini kopyalayıp kedi sayfanın html kodlarının arasına yapıştırdıktan sonra kaydedip kullana bilirisin. Ayrıca ziyaretin beni sevindirdi her zaman beklerim.
YanıtlaSilSevgiler…
subyeyi hele kemer altinda icmesi bir baska guzel olur:)))kavun cekirdeginden yapildigini biliyordum
YanıtlaSilama nasil yapildigi hakkinda bir fikrim yoktu kavun mevsimi gecmeden tarifini aldim mutlaka yapacagim
ellerine saglik melekcigim
lezzetinin harika oldugunu bilen biri olarak sidettle tavsiye ediyorum.
selam ve sevgiler.
Merhabalar Melekcigim,
YanıtlaSilbir bardak da bana sübye keldi is icmeye geldim. Ellerine saglik, harika bir sunum olmus, sevgiler......
selam melek ellerine sağlık çok ilginç bir tarif bu ilk defa rastladım ama sen deneyip onayladığına göre enfes bir tadı olmalı.öpüyorum canım...
YanıtlaSilkavun mevsimide geçmek üzere merak ettim geçmeden almak lazım ellerine sağlık arkadaşım..
YanıtlaSilİlk defa duydum Sübyeyi ama tarifinden çok lezzetli olduğunu tahmin ediyorum. Ellerine sağlık ve paylaşımın için de teşekkürler canım.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
adını duydum ama hiç tatmadım.eminim nefistir.kokusu çok güzel olsa gerek.çok değişik ve güzel bir tarif.sunum ve görünüm şahane.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilMelek'cim çok değişik bir içecekmiş, mis gibi kavun kokuyordur.. Ben de denemek isterim, ellerine sağlık..
YanıtlaSilMelekcim merhabalar,böyle bir icecek ictigimi hatirlamiyorum.Ama tadininda cok merak ediyorum.Boza kiyami birseymi oluyor???Acaba cekirdeksiz yapilabilirmi???veya alternatif ne kullanabilinir.?Hani hemen yapmak istiyorumda.....Sonbaharda kavunu bulurum saniyorum ammmmma cekirdeklerini nasil kuruturum onu düsünüyorum.Sevgiler
YanıtlaSil