8 Ekim 2008 Çarşamba

SÜBYE, ALIRMISINIZ:)))

Sübye aslında İzmir Tire yöresine ait bir içecek, tarifini tv den almıştım koca yaz geçti deneyemedim.

Sonunda dün akşam durun size bir sübye hazırlayayım nasıl bir içecek olacak bi bakalım deyip işe giriştim. Kaç gün önce kavun çekirdeklerini kurutmuş ve hazırlamıştım zaten.

İçindeki malzemeler oldukça zengin lezzetli bir içecek olacağını tahmin ediyordum ama bu kadar beklemiyordum, süper bir tadı var bence kavunların bol olduğu şu günlerde mutlaka deneyin derim. Şöyle afilli bardaklarda misafirlere ikram edilse bence hiç hayır diyen olmazsmilie..

Malzemeler....
1 kavun ve çekirdekleri (çekirdekleri kurutun)
1 su bardağı süt.
1 su bardağı su.
istenilen miktarda toz şeker.
2 yemek kaşığı toz hindistan cevizi.
2 yemek kaşığı toz badem..

Hazırlanışı..

Çekirdekleri blendırdan iyice çekin ve kabuklarının ayrılması için elekten eleyin.
Blendırın içine kavunu ve toz şekeri ilave edip çırpın.

Üzerine suyu, sütü, hindistancevizi ve bademi ilave edip tekrar çırpınsmileys.

İşte sübyemiz hazıııır afiyet olsun soğuk olarak ikram edin..

Benim oğluş fotoğrafı çekmemi bile baklayamadi gördüğünüz gibi:)
Hoşçakalın.... Önemli not:

1. Çekirdekler bir gazete kâğıdının üzerinde 2 gün gibi kısa bir sürede kuruyor..

2. Bu ölçüden 6-7 bardak sübye çıkıyor.

43 yorum:

  1. melek ne kadar ilginç bir içecek bu. Adını duymuştum ama kavun çekirdeği olduğunu bilmiyordum. Çok şaşırdım..

    Ellerine sağlık. Enfes bir lezzet olmalı. Herhangi bir kavun çekirdeği oluyor değil mi?

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. biz okuldayken sübye ismini başka bir şey için kullanırdık ama ne şu anda hatırlyamadım..bu arada okul derken son bitirdiğim i.ü hukuk fk.den değil de bir önceki okul olan besin teknolojileri -meslek lisesi-bölümünden bahsediyorum,yani hukuki degil bir yemek terimiydi ama kesinlikle içecek değildi.neyse hatırlarsam yazarım.slmlar.

    YanıtlaSil
  3. kavun çekirdeği yerine kavunun kendisini koysak olmaz mı:))) hani maksat kavun tadıysa:)) hepsini karıştırıp çırpacakmıydıkk:))))
    ellerine sağlık melekciğim vardır senin bi bildiğin çekirdek diyosan öyledirr::))))

    YanıtlaSil
  4. Çok ilginç bir içeçek...Daha önce hiç duymamıştım ama sen beğendiysen güzel bir lezzet olmalı arkadaşım...Sizlere afiyet olsun ellerine sağlık....
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. o ne kıııızben izmirde oturuyorum ama yeni görüyom valla desene bunca zamandır boşa gitmiş çekirdekler yapcez artık bundan sonra

    YanıtlaSil
  6. GEÇEN SENE HIDIRELLEZ BAYRAMINDA ,TİRE'Lİ DOSTLARIMIZ PİKNİĞE DAVET ETMİŞLERDİ BİZİ. SÜBYE'Yİ DE BAYRAM YERİNDE SATIYORLARDI ,ORADA İÇMİŞTİK İLK OLARAK ,TABİİ İLK BAŞTA DUDAĞIMIN UÇUYLA BAKMIŞTIM TADINA ,AMA SONRADAN HOŞUMA GİTTİ.MELEK'ÇİM,ELLERİNE SAĞLIK CANIM....SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  7. ben izmirliyim ama hiç duymadım yada duydumda unuttum bilmiyorum ama tarifi deneyeceğim, ellerinize sağlık, afiyetler olsun, sevgiler.....
    lezzet istasyonu....

    YanıtlaSil
  8. mmmm... enteresaannn... denemeye değer.... bir türlü yemek kısmet olmayan bir adet kavun beni demek ki bunun için bekliyormuş... eline sağlık ablam..

    YanıtlaSil
  9. Ben alırım vallahi harika görünüyor.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. selam melekcim.çok hoş ve degişik bir tarif..merak ettim dogrusu tadını..eline saglık canım.sevgiler.
    http://hunerlielller.net

    YanıtlaSil
  11. Melek'cim subyen nefis olmuş..Kavunun ilk önce çekirdeğini temizlerim ben huyumdur tek tek dilimlerde görünmeyecek..
    Subyeyi duydum ama hiçte yapmamıştım tühhh boşa gitti çekirdekler.
    Hazıra konup kadehleri yürütüyorum.
    Ellerine sağlık byby.

    YanıtlaSil
  12. çok güzel bir içeceğe benziyor,görüntü harika,çokda kolay yapmaya değer ellerine sağlık,öptüm cnm sevgiler...zuhal aysu...

    YanıtlaSil
  13. elerine sağlık bende izmirde yaşıyorum ama hiç duymadım eminim nefistir Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. duymuştum izmirdeyken, ama hiç denk gelmedim.
    merak ettim şimdi melekciğim ... ??????
    eline sağlık cnm.

    YanıtlaSil
  15. Melek'ciğim,
    Hiç içmedim ama adını duydum bu içeceğin. Herhalde çok lezzetlidir.
    Ellerine, kollarına sağlık.

    Kavun çekirdeklerini bekleterek mi kurutuyorsun yoksa fırınlama gibi bir takım işlemlerden geçiyor mu?
    Bir de bu ölçülerden kaç bardak sübye elde ediliyor. Cevaplarsan sevinirim.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  16. Çok değişik bir tarif, dediğin gibi kavun hala varken denemeli..

    Ellerine sağlık canım,

    Sımsıcak sevgiler.....

    YanıtlaSil
  17. merhaba denenmeye değer bir tarif kavunlar manavlarda tükenmeden denemek lazım paylaşımınız için teşekkürler iyi geceler

    YanıtlaSil
  18. Sevgili melek çok değişik bir içicek ellerine sağlık muhakak denemeliyim sevgiler..

    YanıtlaSil
  19. melegim yine enfes ve degisik bir lezzet ya ben bunu ilk defa duydum kavunu karpuzdan daha cok severim tam benlik yani ellerine saglik

    hayirli cumalar sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Çok değişik bir içecekmiş,mutlaka denemeli,ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. Kavunun çekirdeklerini bekleterek kurutun...

    YanıtlaSil
  22. Melekcim ziyaret için çokkk teşekkürler
    sübye değişik bir tat olsa gerek denemeli
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  23. Canım son yaptıkların özellikle marshmallow ve çokoprenslerin harika.İlerde Allah kısmet eder de çocuğum olursa yapmak isteyeceğim türde şeyler :)
    listeye alındı hemen :)
    Ellerine sağlık şekercim.
    meyvelerle ilgili bilgiler de süpermiş,bilmediğim bir ton şey öğrendim.Sağolasın.
    öpüldün.

    YanıtlaSil
  24. melekcim kaç günde kuruyor bu çekirdekler denemem şart süper çünkü ellerine sağlık öptüm sevgiler

    YanıtlaSil
  25. Melek'ciğim,
    Çok teşekkürler, hoşbulduk. Kavun çekirdeği der geçeriz değil mi? Oysa sübye çok kendine has, leziz bir içecek. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  26. ayy kocişim elinde bir kavunla geldi bu akşam hemen çekirdekleini alıp kurutuyorum..tahmin edebiliyorum nefis bir tarif olduğunu..ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  27. Çok değişik bir içecek gerçeten Melek'ciğim, çok merak ettim tadını. Ellerine sağlık.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  28. canım ne kadar farklı bir içecek....

    çok değişik...

    ellerine sağlık...denemek lazım....

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  29. cok ilginc geldi bana ama görüntüsü tadinin nefis oldugunun garantisi ellerine saglik.......

    YanıtlaSil
  30. çok ilginç bir içecek bu gerçekten denemek lazım görüntü muhteşem ellerine sağlık canım..öpüyorum iyi pazarlar..

    YanıtlaSil
  31. Anacımmm bu ne değişik bir içecek, çok merak ettim tadını Melekcim..Ellerine sağlık,
    öpüyorum çok..

    YanıtlaSil
  32. Boyle degisik içeceklere bayilirim,ellerine saglik Melek'çigim lezzetli oldugu belli,yapmak lazim,boyle ozellikle sicak havalarda buz gibi harika olur..optm

    YanıtlaSil
  33. oohh alırım tabi Melekcim :)
    o kadar uğraşıp yapmışsın hemde değişik bir lezzet olmuş,ellerine sağlık cnm:)

    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
  34. ben de senin gibi tv de izlemiştim valla bravo yapmışsın demek çokda güzel afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  35. Canım http://tarifbahcesi.blogcu.com şu an arka planlarımdan birini kullanıyor onu ziyaret ederek nasıl durduğunu görebilirsin. Sen de kullanmak istersen beğendiğin bir arka planın üzerine tıklayınca gelecek olan kodlardan herhangi birini kopyalayıp kedi sayfanın html kodlarının arasına yapıştırdıktan sonra kaydedip kullana bilirisin. Ayrıca ziyaretin beni sevindirdi her zaman beklerim.
    Sevgiler…

    YanıtlaSil
  36. subyeyi hele kemer altinda icmesi bir baska guzel olur:)))kavun cekirdeginden yapildigini biliyordum
    ama nasil yapildigi hakkinda bir fikrim yoktu kavun mevsimi gecmeden tarifini aldim mutlaka yapacagim
    ellerine saglik melekcigim
    lezzetinin harika oldugunu bilen biri olarak sidettle tavsiye ediyorum.
    selam ve sevgiler.

    YanıtlaSil
  37. Merhabalar Melekcigim,
    bir bardak da bana sübye keldi is icmeye geldim. Ellerine saglik, harika bir sunum olmus, sevgiler......

    YanıtlaSil
  38. selam melek ellerine sağlık çok ilginç bir tarif bu ilk defa rastladım ama sen deneyip onayladığına göre enfes bir tadı olmalı.öpüyorum canım...

    YanıtlaSil
  39. kavun mevsimide geçmek üzere merak ettim geçmeden almak lazım ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
  40. İlk defa duydum Sübyeyi ama tarifinden çok lezzetli olduğunu tahmin ediyorum. Ellerine sağlık ve paylaşımın için de teşekkürler canım.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  41. adını duydum ama hiç tatmadım.eminim nefistir.kokusu çok güzel olsa gerek.çok değişik ve güzel bir tarif.sunum ve görünüm şahane.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  42. Melek'cim çok değişik bir içecekmiş, mis gibi kavun kokuyordur.. Ben de denemek isterim, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  43. Melekcim merhabalar,böyle bir icecek ictigimi hatirlamiyorum.Ama tadininda cok merak ediyorum.Boza kiyami birseymi oluyor???Acaba cekirdeksiz yapilabilirmi???veya alternatif ne kullanabilinir.?Hani hemen yapmak istiyorumda.....Sonbaharda kavunu bulurum saniyorum ammmmma cekirdeklerini nasil kuruturum onu düsünüyorum.Sevgiler

    YanıtlaSil

Kişi yorum yazmış sizde fikrinizi söylermisiniz?