23 Eylül 2008 Salı
1-2 1-2 DENEME FISTIKLI SARMA....
Sizlere bayram için bu tatlıyı şiddetle tavsiye ediyorum...
Gelen misafirleriniz eminim bayılacaklar, aman kolonyaları unutmayalım:)))
Aslında tatlıyı eşimin diretmesi sayesinde yaptım, neden derseniz geçen gün bir hazır yufka sitesinde görmüş hazır baklava yufkası ile yapılışını da vermişler. Ama ben nedense şerbetli tatlılardan pek haz etmemişimdir, eşimde tam tersi tatlı canavarı desem yeridir:)
Bugün malzemelerini alıyorum akşama bu tatlıyı bana yaparmısın deyince fazla diretemedim malzemelerin 4/1'i ile bir borcam tepsi yaptım.
Veee ortaya oldukça güzel bir tatlı çıktı. Belkide diyorsunuz eh bukadar antep fıstığı olurda güzel olmazmı diye haklısınız zaten tadını antepfıstığı veriyor .
Denemek isteyenler için..
Malzemeler:
10 tane hazır baklava yufkası.
300 gr toz antep fıstığı.
100 gr tereyağı.
Şerbeti için.
1,5 su bardağı toz şeker.
1 su bardağından 1 parmak fazla su.
çeyrek limon suyu.
Yufkayı tezgahın üzerine serelim ikiye katlayıp tam ortadan bölelim.
İki kat şeklinde üzerine 3 yemek kaşığı kadar fıstık serpip sıkıca saralım.
Dikkat edilmesi gereken yufkalar çok çabuk kuruyor diğer yufkaları açıkta bırakmamamız poşetine geri koymamız gerek yoksa saramayız kırılırlar.
Sardıktan sonra yağlanmış boram tepsiye çok hafif büzüştürerek yerleştirelim.
10 yufkayıda aynı şekilde hazırladıktan sonra üzerinden eritilmiş tereyağını döküp 150 derecede ısıtılmış fırında tepsinin üzerine bir kasap kağıdı kapatarak 25-30 dakika kadar pişirelim.
Üzerini örtüyoruz ki kızarmasın.
Şerbetimizide kaynatıp hazırlıyoruz.
Fırından çıkan tatlımızın üzerine sıcak şerbeti döküp üzerini kağıtla kapatıyoruz.
Şerbet fokur fokur kaynar olmayacak..
Soğuduktan sonra misafirlerinize ikram edebilirsiniz...
Afiyet şeker olsun..
Hoşçakalın.....
Melek'cim mahsus mu yapıyorsun, önce hakiki Kayseri mantısı, şimdi de fıstıklı sarma.. Ben dayanamayacağım, bayramda sana geleceğim :) Ellerine kollarına sağlık, nefis görünüyor, nefis!!
YanıtlaSiloğlum fıstık sarmasına bayılır.
YanıtlaSileminim bunuda çok sever..
ellerine sağlık.
sevgiyle kal..
Hımmm yeşil yeşil ne güzel görünüyor sarmalar....
YanıtlaSilEllerine sağlık Melekciğim, eşin iyiki diretmiş yapman için :)
Sevgiler...
harika göünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilFırtıklı Sarma :) çok iştah açıcı görünüyor Melekcim ellerine sağlık iyi ki eşin diretmiş yapman için :)Paylaştığın için teşekkürler:)
YanıtlaSilSevgiyle.
melekcim harika olmuş bu tatlı yaa
YanıtlaSilellerine emeklerine sağlık
bayramda size gelsem olurmu:( içinde fıstık bulunan hiçbir tatlıya dayanamam.
YanıtlaSilBol antep fıstıklı çok da güzel olmuş ellerine sağlık,aç aç nede güzel gider...ZHL AYS...
YanıtlaSilMelekciğim 2 gündür delirdim önce mantı sonrasında en sevdiğim tatlılardan fıstıklı sarmaa. harikasın valla ne diyeyim ellerin dert görmesin
YanıtlaSilNasıl baştan çıkarıcı bu böyle yapan ellere saglık...
YanıtlaSilselam melekcim..tatlı bitmeden size geleyim bari:))harika görünüyor.eline saglık.şerbetli tatlılar tercihimdir..sevgiler.
YanıtlaSilhttp://hunerlieller.net
ay ay ay ...süper olmuş ellerine sağlık.bende şerbetli tatlıları pek sevmem,anca antıp fıstıklı olursa,ama benim eşimde bayılır tatlıya,yani durumumuz aynı canım.bu bakalavalık hazır yufkalar kat yerlerinde çok çabuk kopuyor ,senin durumun ne oldu,problem oldumu.iki kat üstüste koyupta sadece üst katınadamı fıstık koyuyormusun,yoksa her iki katınadamı ,orasanı pek anlıyamadım.sevgiyle kal ...
YanıtlaSilmelekcim senide kara listeye aldım kaçacak delik ara şimdiden görürsün sen. diyette birine mantı ve baklava gösterilir mi yawww..
YanıtlaSilçok güsel olmuşlar çok nefis olmuşlar çok harikalar
çok enfesler çok......
ofoff ne kadar güzel görünüyor elllerine sağlık,eşim görmesin başımın eti yer yoksa yap diye :D
YanıtlaSilslm birşey sorsam yardımcı olurmusunuz acaba.blog manşete 2defa giriş yaptım oldu ama üzerine tıklayınca sayfam açılmıyor.neden olabilir acaba.sizinde kayıtlı olduğunuzu gördümde.
YanıtlaSilnefis tam iftarlik ellerine saglik.
YanıtlaSilkilolardan fazla tatli yemiyorum benim payimi minnos yesin,bilmem yermi?bildigim kadariyla kedisler tatli yemezler olsun ben ve kizim minnosu cok sevdik
sevgiler
Emel-deturkserecepten.blogspot.com
Tebrikler, sizi yeni keşfettim, bu yüzden mutluyum :) Her açıdan dolu olduğunuz aşikar, üstelik paylaşım çabanız da bir o kadar takdir hakediyor.Tariflerinizi birer birer deneyeceğim sizinkiler gibi olması belki biraz zaman alabilir ama yılmak yok değil mi :)
YanıtlaSilGerçekten farkınız, birikiminiz için gönül dolusu sevgiler...(Ayrıca size bir de mail attım)
hem pratik hem leziz hem kolay çok canım çektiii
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgilerr
ofofofofofofffff.... ben gebeliğimin geri kalan kısmını sizin evde geçirmeye karar verdim... aç kollarını geliyorum:))
YanıtlaSilellerınıe saglık cok guzel gorunuyor :)
YanıtlaSilMelekcim yani tatli göz kamastiriyor.Esin hakli yani,iyiki yapmisin.Ellerine saglik canim,gercekten harika.Yazidan sonra ben biraz daha resmi seyredeyim:)Sevgiler.
YanıtlaSilMelek'ciğim,
YanıtlaSilEllerine sağlık, nefis mi nefis bir sarma olduğu her halinden belli. Sizlere afiyetler olsun.
Evet eşlere göstermemek lazım bu fıstıklı sarmayı. Yapmamak için artık bahanemizde kalmaz.
Egeli sormuş, bende soracağım. İki katın üstüne mi konacak fıstıklar? Yoksa aralarda da fıstık var mı?
Tekrar ellerine sağlık canım.
Sevgilerimle,
Sevgili egeli ve ışılcatatlar..
YanıtlaSilÖnce yufkaları katlayıp ek yerinden kesiyoruz yani tam ortadan ve o şekilde kalıyken üzerine fıstıkları döküp sıkıca sarıyoruz ben ilk deneme olduğu için çok sıkı sarmamıştım ama sıkı sarılırsa daha güzel olacağına karar verdim:)
Yufkaların kırılmasına gelince evet çok çabuk kuruduğu için kırılmalar oluyor mümkün olduğu kadar hızlı çalışmak gerekiyor..
Sizlere kolay gelsin...
Hoşçakalın...
Serpil..
YanıtlaSilSenin bloga bende giremiyorum acaba herkese giriş vermedinmi bilemiyorum.
onun için bloga giremiyor olabilirsin istersen özelleştir bölümüne girip tekrardan blog için işaretlediğin kutuları kontrol et..
hoşçakal.
Sevgili Melek cim biliyorum çok şey soruyorum ama bu blogta yeni olduğum için bazı şeyleri yeni öğreniyorum.dediğiniz gibi özelleştire girdim.kim yorum yapabilir bölümüne herkes(anonim kullanıcı) yı işaretlemişim.birde yorum formu iletisi ni boş bırakmışım onlardan olabilirmi acaba.şimdiden teşekkürler.
YanıtlaSilcanımmm marifetli arkadaşım benim,sen yaparsan en güzelini yaparsın...nefiss bir tatlı olmuş...ellerine sağlık...kardeşinin komşularının yaptığı mantı harikaaaa,hepsinin ellerine sağlık....şimdiden iyi bayramlar diliyorum...sevgiyle kal:))
YanıtlaSilmelekcim canım banner konusunda tabiki yardımcı olurum.. kalbegidenyol06@hotmail.com adresinden görüşebiliriz nasıl bişi istediğini..öpüyorumm
YanıtlaSilsevgiler
gözde
Allahım,bu kardeşimin benim bilmediğim seninse muhakkak bildiğin sıkıntılarını gider.Benim çare olamadığım dertlerine deva ol.Her sarsıldığında tutamadığım elini sen tut.Her incindiğinde yakınlığında merhemini sür.Ben onu çok seviyorum.Sende sev ve sevindir.AMİN.HAYIRLI KANDİLLER.
YanıtlaSilMarifetli arkadaşım benim, ben uğramayalı döktürmüşsün yine ellerine kollarına sağlık.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
NOT: Yazının başlığında Fıstıklı yerne Fırtıklı yazmışsın canım, bilgin olsun. Kusura bakma ama meslek hastalığı işte :)))
Allahım,bu kardeşimin benim bilmediğim seninse muhakkak bildiğin sıkıntılarını gider.Benim çare olamadığım dertlerine deva ol.Her sarsıldığında tutamadığım elini sen tut.Her incindiğinde yakınlığında merhemini sür.Ben onu çok seviyorum.Sende sev ve sevindir.AMİN.HAYIRLI KANDİLLER.
YanıtlaSilSevgili serpil.
YanıtlaSilÖzelleştir bölümünü tıkla orada da izinler kutuau var onu tıkla orada blogunu kimler görebilir diye bir bölüm var işte onu herkes olarak işaretle zannedersem o zaman düzelir bana dönersin.
Hoşçakal kolaygelsin..
Merhabalar,
YanıtlaSiloff canim ne bunlar bende de hazir yapilmisi var öz antep mali, bayram misafirlerime sakliyorum, masallah sen kendin yapmissin, elcagizlarina saglik.
Asagidaki mantilarda yakti beni, bayramda sofralarda senlik var demektir.
Hayirli Bayramlar dilerim, sevgiler....
Melek ellerine sağlık bu enfes bir şey,en sevdiğim tatlıdır...
YanıtlaSilSevgiler.