4 Mart 2008 Salı

TUZDA TAVUK YAPTIM!!!!!

İşte size tuzda tavukkk...

Bu yemeği çoktan beri yapmak isterdim, Pazar günü tavuğumuzu kaptık görümcemlere gittik.


Tavuğu dolma yapalım diye düşünüyordum, mutfağa girdim yemeğin başına geçtim. Eşim geldi hadi bunu tuzda tavuk yap tuz alıp gelsin çocuklar derken bi bakmışız tuzda tavuk hazırlamışız.

Çok güzel bir yemek, lezzeti harika oldu ama aslında biraz daha kızarması gerekliydi.
Bizim bay aceleci (eşim) olmuştur o çok durursa yanar falan derken 1 buçuk saat pişirdik ama aslında 2 saat pişse süper olacatı.

Nasıl hazırladığımz gelince.

İlk iç pilav pişirdim.

1 su bardağı pirinç.
2 yemek kaşığı dolamlık fıstık.
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber.
2 yemek kaşığı tereyağı.
1 tatlı kaşığı şeker.
tuz.
Bütün malzemelerle pilav pişirdim.


Hazırladığım pilavı tavuğun içine poposundan bir güzel doldurdum.

Daha sonra iğne ve iplikle iyice diktim.

Beş kg turşuluk tuz aldık ve tepsiye 1 kg kadar döküp tavuğu üzerine koydum.
.

Tuzdan tavuğun üzerine düküp düküp elimi ıslatarak birgüzel tavuğun üzerini sıkı sıkı tuzla kapattım.
Bu işlem biraz zor oluyor tuz çatlama yapıyor bunun için yavaş yavaş kapattım.

Tamamen kapandığından emin olduktan sonra, fırının en yüksek derecesinde ısıtılmış fırına verdim.
Dediğim gibi bu şekilde 2 saat pişerse tavuk daha çok kızarmış olacak.
Bizim tavuk 1 buçuk saat pişti ve tam kızarmamıştı:(

Fırından çıkınca tuz taş gibi sertleşmiş oluyor.
Biraz bıçakla vurunca kırılıyor, kırdıktan sonra parça parça tuzları alıp tavuğu ortaya çıkardık.

Tuzlarını temizledikten sonra sofraya geri getirdik.
Masada temizlemek zor olduğu için mutfakta temizleyip geri getirdim çünkü.
Aslında ben daha sonra şunu fark ettim tavuğu bu şekilde değilde ayakları ve kanatları alta gelecek şekilde koyup kapatsam daha güzel olacak ve daha rahat tuzlardan kurtulacaktı.
Eğer siz yaparsanız bu şeklide yapın.
Tuzlu olup olmadığını merak ediyorsanız, Hiç tahmin edildiği gibi tuzlu olmuyor.
Sadece deri kısmında tuz var içi hiç tuzlu değildi.
İşte buda sofrada çekebildiğimiz son fotoğraf.
Sonrası malum:)
Şimdilik bu kadar hepinize selamlar & sevgiler hoşçakalın..
Önemli not: Bir dahaki sefere tuzu yumurta akıyla karıştıracağım bilginize.......

55 yorum:

  1. canımmm melek, bende yapmak istiyorum şu tuzda tavuktan canım çekti :))

    ellerine sağlık.

    sıcacık sevgiler.

    www.misssgibi.com

    YanıtlaSil
  2. canım sen o tuzu gönüle gönderseydin o iyi bi tuzlanırd hehe
    tadını merak ettim doğrusu
    ellerine sağlık
    sevgilerrr

    YanıtlaSil
  3. MELEKCIGIMMMM BU SÜPER BIR TAVUK TARIFI DAHA ÖNCAEDE FULYADA GÖRMÜSTÜM.CESARET EDEMEMISTIM DENEMEYE GERCEKTEN.SENDEDE GÖRDÜKTEN SONRA DENENECEKLER LISTESINE ALDIM ARTIK:)))
    PEK GÜZEL OLMUS CANIM,SEVGILER:

    YanıtlaSil
  4. ayy melekcim harikasın yani..seni miss gibide gördüm geleyim dedim sen bendesin..eline sağlık şöyle but tarafından alayım ben:))hani tavuğun bir derisi birde g....i lezzetliymiş ya:)
    işte ben ....lı yerini çok severimde:))

    YanıtlaSil
  5. selam melekcim.tuzda balık gördüm ama tavuk görmemiştim..süper bir tavuk tarifi....tam çook tuzlu olmuyomu diye düşünürken...yazının sonunda olmadıgını okudum:)))deneyeceklerim listesinde...elinize saglık canım...sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. melekcim postun başına işte size tuzda balık yazmışsın.bemden kaçmaz.
    eşimde yüksek tansiyon olduğu için yemekler sıfır tuzlu pişiyor bizde yinede tadını çok merak ettim.

    YanıtlaSil
  7. Melekcigim tuzda tavuk gercekten güzel olmus tadini hic bilmem denemedim acikcasi.Ellerine saglik canim.
    Ayrica annen icin yaptigin pasta harika,annenin dogum gününü kutlarim.
    selamlarimla.

    YanıtlaSil
  8. bunu tuzda pisirmenin özelligi nedir acaba? ilginc bir sistem.torbada falan pisirsen ayni tat yakalanmiyormuki bu kadar zahmete giriliyor.denizde tuz kalmadi kiz ::))

    ellerine saglik eminim nefis olmustur

    selamlar

    www.aynurdantarifler.blogspot.com

    www.ayyachat.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. Melekcigim ellerine saglik canim..
    Ben hic denememistim..
    Cok lezzetli görünüyor


    SEVGILER

    YanıtlaSil
  10. çok ilginç bir tarif denemeye değer.ellerinize sağlık..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Melekcim ilk defa görüyorum böyle bir sey,canim cok tuzlu olmuyormu.Ne kadar enteresan bir tarif,ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  12. merhabalar,tuzlu tavuk tarıgınzı ilk defa sızden gordum.çok değişiğime gıttı.ve değişik tarıfler mutlaka dıkkatımı çeker.bende en kısa zamanda denıcem.ellerıne sağlık....

    YanıtlaSil
  13. ay ne güzel bir tarif,hiç te görmemiştim böyle bir tarif ama çok da güzel olmuş,ellerine sağlık ,yiyenlere de afiyet olsun,bu saatte bayada acıktım ama neyssee:))ZHL AYS...

    YanıtlaSil
  14. Hem hemserim ve hem de EN BUYUK FENERBAHCE'li hemserim, bizde,

    Ellerine saglik, harika birsey bu, ben tuzda balik yemistim de tavuk yememistim, eline ve koluna saglik.

    Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta diliyorum.

    YanıtlaSil
  15. bilirsin tavukla aram çok ii değildir ama tavuk dolmasını severim... tuzda denemek lazım... ergun abim acele etti demişsin ama 1,5 saat nasıl dayandı ben ona şaştım valla.... neyse hepinize afiyet olsun ben de denerim birgün

    YanıtlaSil
  16. MErhaba
    �ok de�i�ik bir tarif, tavu�un bir�ok de�i�i�k pi�irilme y�ntemini g�rm�t�m ama b�ylesinde ilk kez rastl�yorum.. ilgin� bir o kadar da g�zel... tavu�un a�lm� hali lezzetini g�steriyor..
    Ellerine sa�l�k can�m.

    http://mutlulukdefteri.blogcu.com

    YanıtlaSil
  17. Günaydın..Çok değişik pişirme yöntemi..Şaştım kaldım:))Elinize sağlık.Kesin denerim..Afiyet olsun sizlere.

    YanıtlaSil
  18. Melek'ciğimmm,

    Hep merak ediyordum tadını, artık denemek şart oldu, herkes bayılarak yediğine göre:))

    Ellerine sağlık canımm,

    Kocaman, sımsıcak sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. günaydın;
    benim çok sevdiğim ve sıkça yaptığım bir tarif bu canım.ellerine sağlık.ama içine pilav doldurmuyordum, iyi fikir.
    bir de tuzu ayrı yerde az su ve iki yumurtayla kararsan çatlamıyo..tarifini vermiştim daha önce, blogumda da var.ben öyle yapıyorum yani...sevgilerimle.öpüyorum.
    sebilay.

    YanıtlaSil
  20. Melekcim, canim yine döktürmüssün. Inan benim cesaret edemedigim birsey bu tuzda tavuk. Acaba tadi nasil olur, tutarmi gibi seyler. Ellerine saglik...

    Kocaman öpüyorum...............
    Emos

    YanıtlaSil
  21. aneeeeeeeeeee geçen gün gittiğim balık restaurantına gitmiştim ordada senin bu tavığın balık halini yapmışlardı çatır çatır tuzları kırdılar masaya getirince.....senin bu tavığıda duymuştum ben...bendemi yapsam napsam...ellerine sağlık bebişim...anlaşılan senin kocada boğazına pek düşkün insan yarım saat beklerdi ayol:))) hade öpüyorum..sevgilerimle

    YanıtlaSil
  22. Melek'ciğim,
    tuzda balık duymuştum ama tuzda tavuk ilk sende gördüm canım.Senin yemeklerin çok orijinal geliyor bana.Hepsi de birbirnden değişik ve güzel.ellerine sağlık canım.Sevgiler

    YanıtlaSil
  23. Canım merhabalar, çok güzel olmuş tuzda tavuğun , ellerine sağlık, hem de içini de doldurmuşsun, harika bir lezzet olduğuna eminim. Antakya'nın meşhur yemklerindendir tuzda tavuk, ama maalesef bir onu yemedim Antakya'da , ama bir ara kendim denemeyi düşünüyordum.Sizler afiyetler olsun, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  24. ellerine sağlık meleğim bende denemek istiyorum en kısa sürede

    YanıtlaSil
  25. ben bunu yapmaya bi türlü cesaret edememiştim Melek çok tuzlu olur diye düşünüyordum:))
    valla bravo çok uğraşmışsın ama harika görünüyor ellerine sağlık canım öpüyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  26. sevgili melekcim tuzda balık gördüm ama tavuk ilk görüyorum muhakkak denicem ellerine sağlık sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  27. Melekçigim çok hos bir tavuk tarifi olmus inan ilk kez duyuyorum tadini çok merak ettim tam bu çok tuzlu olmazmi derken sonunda gordum ki degilmis hos bir tarif olmus inan senin tariflerine bayiliyorum sayende çok sey ogrendim degisik tariflerine devam et en azindan benim bilmediklerimi supersin bi tanem optum

    YanıtlaSil
  28. canım kalp kalbe karsıymıs demekki senin ellerine saglık..ben evde denemedim daha ama yaparız bizde....sana bi sorum olacak izninle fırının ne marka?
    ben mini fırın kullanıyorum ısı ayarlı alt üst yanıyor.ama pandispanyalarım olmuyor pişmeye yakın iniveriyor sinir oluyorum.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  29. ha birsey daha var babadag tatlısında 8 bardak su demişsin ama yapılışında toplam 6 bardak var...yanlışlıkmı olmus canım...sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  30. melek sen süpersin,

    bu ne güzel bir deneme :))

    artik tek vavvvvvvvvvv diyebilirim :))

    ellerine saglik canim...

    ay sen varya sofrada bile bizi düsündün ve tavugun son kismini bizler icin cektin :)) süpersin ve düsüncen icin sag ol...

    iyisin umarim,

    sana hayirli aksamlar dilerim...

    hoscakal, aysel

    YanıtlaSil
  31. eline sağlık cnm tavuk harika olmuş.fenerbahçeden dolayı kutlarım hayatım
    öptüm seni

    YanıtlaSil
  32. Canımmm duydum ki tuzda tavuk yapmışsınnn :)))
    Meleğim çok meşakkatli bir işmiş bu ama ortaya kimbilir nasıl bir lezzet çıkmıştır..
    Ellerinize sağlık canım benim..
    Öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  33. Melek'cim şimdiye kadar ne duydum nede gördüm tuzda tavuk yapıldığını. Sayende öğrenmiş oldum. Çok ilgimi çekti. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  34. melekcim geçen gün televizyonda bir programda izlemiştim..sende de görünce artık tadına bakmak için sabırsızlandım..harika olmuş ellerine sağlık...

    sevgiler
    gözde

    YanıtlaSil
  35. o yo yyooyyyyyyy yerim o tavuğu ben:=)) ilk önce dondurma sandım inan tuzu. bembeyazdı... elinize sağlıkkk. ben marifetli esra ne zaman olacağım ???

    müthişsin be marifetli guru melek!!

    YanıtlaSil
  36. Daha önce tuzda balık yapmıştım ama bu türlüsünü denemedim.Vallahi çok ihtişamlı ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  37. bu tuzda tavuğun tuzda pişmeyenden en bariz farkı nedir acep? Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  38. Tuzda balıktan sonra tuzda tavuk yemeğıde ılgı uyandırdı bende ıkısınıde henuz denemedım ama tuzda tavuk denemek isterım gercekten iştahım kabardı ellerınıze sağlık melekcım ...

    emelinmutfagi.blogcu.com

    YanıtlaSil
  39. Melek, görüntüye bakılırsa çok mükemmel görünüyor. Eminimki lezzetide öyledir.

    Senden bir ricam olsa, Meşhur Babada Şakşuk yemeğinin tarifinide arşivine koyarmısın.

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  40. selam şekerim
    amanın da nası güzel tavuk o
    daha önce gördümdü duydumdu ama ne yedim ne de yaptım caım
    sen muhteşemsin yine her zamanki gibi
    annenim doğum gününüde kutlayayım biraz geç oldu ama idare et canım nolur biliosun virüsü felan derken vakit geçti gitti
    amma uzattım heeeeeeeeee
    öptüm seni canım
    ellerine sağlıkkkkkkkkkk

    YanıtlaSil
  41. Canım hıc tuzda tavuk duymamıştım.ELLERINE SAĞLIK COK DEĞİŞİK OLMUŞ.Guzel bır hafta sonu dılerım.Sevgılerımle
    ..

    YanıtlaSil
  42. mlekcim, tuzda balığı biliyordum ama tavuğu ilk kez gördüm, süperr vallaa, eline sağlık blogşörüm benim:-)))
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  43. canim hayirli cumalar dilerim sevgiler optum

    YanıtlaSil
  44. Ne güzel hazirlamissin!Ne güzel görüntülemissin!Ne güzel pisirmissin!Nede güzel yemissin.Afiyet olsun.O masadaki 3 kisi cok hos!!!!

    YanıtlaSil
  45. Canim ne kadar güzel bir tavuk yapmissin.bayada ugrastirmis seni.Ellerine saglik benim becerikli arkadasim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  46. canim tuzda balik gördümde tavuk görmemistim sayende bunuda gördük ama yiyemedik,yiyenlere afiyet olsun eminim cok lezzetli olmustur eline saglik canim iyi hafta sonlari

    YanıtlaSil
  47. Canim Merhabalar, ellerine saglik tavuk cok degisik ve harika olmus ellerine saglik, bak geldim yine , sevgiler...

    YanıtlaSil
  48. Ellerine sağlık güzel olmuş...

    mutfaktahersey.blogcu.com

    YanıtlaSil
  49. canim melegim tuzda tavugun cok nefis gorunuyor antakya yoresinde meshur oldugunu duydum ama hep merak etmisimdir tadini tuzlu olmuyormu.
    ellerine saglik canim benim 8 mart dunya kadinlar gununu kutlar
    kucak dolusu sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  50. canim canim melegim :))

    nasilsin? iyisin umarim,

    canim kadinlar günün kutlu olsun,

    güzel ve sevgi dolu ve sakin bir gün gecirmeni dilerim,

    hoscakal, aysel

    YanıtlaSil
  51. melekcim becerikli hatunum kadınlar gününü kutlamaya geldim canım kocaman sevgiler sana..

    YanıtlaSil
  52. bi deneyelim bakalım nasıl olacak...

    YanıtlaSil
  53. Konyadan bir vatandaş,

    Güzel olmuş. Elinize sağlık. Ama bence daha iri tuz kullanmanız daha iyi olurdu. Turşuluk tuz yada salamur diye geçiyor. Tavsiye ederim. Ben denedim. Bunun için bir Tavuk için 2 kg yeter. Ayrıca mahalle pide fırınında pişirtilirse daha ekonomik olur. Onun için 1.5 saat yeter...

    Yapacaklara duyurulur....

    YanıtlaSil
  54. salamura tuzdan ve 250 derece fırında 2.5 saat pişirirseniz daha lezzetli oluyor nar gibiye yakın. pişmesini kenarlarında ki kahvereengi kusmalardan anlıyorsunuz.pide fırınlarında da 2-2.5 saattir.Gene kahvrerengi kusma ayarına bakarak pişirtiyorsunuz.2 saat ten önce hiç iyi pişmiyor.Farkı herkes anlamaz genede güzel olduğu için.devrekten orhan küçük

    YanıtlaSil
  55. fenerin mazisindeki pendik yarası gibi sende de bu tavuk yara yapmış ablacım fena sıçmışsın da niye paylaştın bunu onu anlamadım

    YanıtlaSil

Kişi yorum yazmış sizde fikrinizi söylermisiniz?