Geçen gün sizlerle paylaştığım fincan keklerden pasta yaptım, çok şirin pastacıklar çıktı ortaya.
Tek kişilik pasta yapmaya üşenmeyenler için harika bir çeşit bence mutlaka deneyin.
Evet o gün aslında gezmeye'de gidecektim ama son anda aklıma düştü başka bi gün yap dimi yok iki arada bi derede karıştırdım çırptım pişirdim, ama tamamlayamayacağım kesindi vaktim kalmamıştı çünkü. Ara kreması bile pişirmedim yetişsin diye hazır krema kullandım ama süslemesi kaldı, onuda akşam yaptım harika oldular işte üşenmedim tarifini tekrar yazdım.
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1'5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 poşet vanilya
1 poşet kabartma tozu
Kreması için hazır pasta kremasını sütle çırptım onu kullandım.
Üzerine kremşanti.
Kek için olan bütün malzemeyi çıptım ve yağladığım nescafe fincanlarına paylaştırdım benim fincanlar çok büyük değil onun için 7 fincan oldu.
Fincanların sığabileceği büyüklükteki tencereye fincanlar dizilir.
Tencereye fincanların yarısından az ılık su koyulur, tencerenin kapağına bir mutfak bezi koyulur ve kapak kapatılır. Tencere açık ateşteki ocağa koyulur. Kapağı hiç açılmaz.
Su kaynamaya başlayınca ocak kısılır ve 20 dakika sonra ocak kapatılır.
Ocak kapandıktan 15 dakika sonra kapağı açılır ve fincanlar alınır.
Biraz soğuyunca kekler fincandan çıkartılır. Evet keklerimiz pişti ben kelri ters olarak pastda kullandım üstünü alt olarak çevirdim ve her keki 2 parçaya böldüm şekerli su ile ıslattım biraz, aralarına krema sürüp damla çikolata koydum üst üste yerleştirdim.
hepsinide krema sürdükten sonra üzerini krem şanti ile süsledim ve bitti...
İşte bu kadarcık yapan herkese koly gelsin ve afiyet olsun baaay...
Canım ilk yorum benden çok şık olmuş hem pratik hemde çok şık bir sunum olmuş bende geçen hafta denedim fincan kekini bende faklı şekilde süsledim önümüzdeki günlerde eklerim.emeğine sağlık
YanıtlaSilsevgiyle kal
Fincanda kek olduğunu da gördüm ya hem de fırınsız. Helal yani ellerine sağlık nasıl kabarttın onları öyle? Çok da güzel görünüyorlar.Sevgilerimle...
YanıtlaSilnefis olmus canim ellerine saglik
YanıtlaSilmelekciğim süper olmuş.ne kadarda tatlı görünüyorlar.ellerine saglık canım
YanıtlaSilsevgiler
Tebrikler canim!!!Merhabalar, ellerine saglik, bu mini keklerde pek zarif ve nefis olmuslar, emegine saglik, sevgiler...
YanıtlaSilmelegümmmmmmmmmmmmm güm gümde gümmmmmmmmmm nefis olmuş ya bendemi yapsammm ya fincanlarım çatır çatır çatlarsa hee fincan takımı alcanmı bana ozaman söyle bakımmm:))) ellerine sağlık yeavrım süper olmuşşş....öpüyorum
YanıtlaSilsuper super super...
YanıtlaSilellerine emegine saglik canim
www.yenitadlar.blogcu.com
hayatım bayıldım ben buna ya
YanıtlaSilsüper olmuş çok şeker
ellerine sağlık canım
sevgilerimle
Melekcim fincan kekınden harıka tek kısılık pasta çıkarmıssın ellerıne sağlık canım. ınan benımde aklımdan gecıyordu böyle bır pasta yapmak. fıncan kakını denedığımde o sungersı yapısı olduğu işin pasta kekı olarak çok ıdeal olduğunu dusnmustum Nilede bu güzel tarıfı bızlere kazandırdığı için tesekur etmeden gecemıcem ...... senın pastacık harıka olmu ...güzel bır hafta dılerım...
YanıtlaSilŞu keki hala yapamadım.Oysa yapılacaklar arasında yer alıyor.Melekciğim ellerine sağlık çok güzel olmuş.sevgiler...
YanıtlaSilMelekçim gerçekten de çok marifetlisin. Pasta çok şirin ve şık olmuş. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilNe şık pastalar yapıyosun sen Melekciğim ellerine sağlık. Bir sanat eseri çıkmış ortaya bravo doğrusu:)
YanıtlaSilMelekcim harika yapmisin ,bende yapmak isterim.Hep böyle minik pastalar yapmak isterdim.Ama fincan catlar diye tahmin ediyorum.Her hangi bir fincan olabilirmi,yoksa özel mi olmali.Ellerine saglik canim harika olmuslar.
YanıtlaSilyarencim suyun içine oturduğu için herhangi bir fincanda olur bence ben arcopal fincanlar kullandım canım öptüm bay
YanıtlaSilmelegim
YanıtlaSilsenin bu pastani ben yerim canim ya bu negüzel bir pasta böylecok güzel olmus eline saglik canim
Melek'cigim harikasin gercekten, hic boyle pasta gormemistim. Ya digerleri, hepsi cok guzel, eminim Denizli'da ki pastaneler zarara girmistir:)
YanıtlaSilSevgiler ve ellerine saglik.
Melekcim, bu pastalar harika olmuş, çok şirin, bayıldım, ellerine sağlık canım, sevgiyle öptüm...
YanıtlaSilpasta güzel ama ben sana küstüm... insan arada uğrar be... sen de yorum yazmıcan kim yazacakkkk???
YanıtlaSilne desem ne desem,
YanıtlaSilcok hos bir fikir,
fincan keklerden pasta yapmak :))
cok güzel olmus,
ellerine saglik ve afiyet olsun :))
corbayi dene tavsiye ederim, bana nasil buldugunu haberdar edersen sevinirim, meraklanirim yoksa :))
hayirli aksamlar
Çok hoş olmuş ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık çok sevimli olmuşşş...sırada ne var bekliyorum.
YanıtlaSilmeleğim ellerine sağlık çoook şirin olmuş bunlar bayıldım canısı...
YanıtlaSilmelekcim az evvel senin tuzlu kurabiyenden yaptım düğümlü olandan çok güzel oldu tşkler paylaşımın için yarın yayınlayacağım inşallah öptüm sevgiler
YanıtlaSilayyy yerim ben o kekleri muhteşem olmuş melekcim ellerine sağlık canım öpüyorum:)
YanıtlaSilBu ne kadar güzel cici bişey böyleeee. Bir pasta obur olarak bloglar arasında gezinmek aslında kendime yaptığım en büyük işkence.. Ellerinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilCanim,
YanıtlaSilne güzel, ne sirin pastaciklar yapmissin yine, harikasin, bayiliyorum senin bu pastalarina, ellerine saglik canimcim.
Selam ve sevgilerimle..
çooooookkkkkkkkkk güzelllll.. nefis bayıldım.. tabii ki melegim susleme ustası olarak da sırın kucuk pastacıklar yapmıs.. ellerine saglık melegım.. enfes olmuslar..
YanıtlaSilopuyorum canımcım seni.. gorusmek uzere:)
oooo melekcim sen bu fincn kek işini çözmüşsün ellerine sağlık
YanıtlaSilcanım sen süpersin.daha neler öğrenecez bakalım.çok öpüyorum sevgiler.
YanıtlaSilmerhabalar...çok şık olmuş bu minicik pastalar..ilk fırsatta deneyecegim:))eline saglık..sevgilerimle..
YanıtlaSilmeleğimmmmm ne bunlar ay harika olmuş eline sağlık şeker bi hafta yokum dönüşte görüşmek üzere öptüm
YanıtlaSilsevgiler
Şaka gibi Melek'ciğim! Hanımlar neler keşfediyor. Kim derdi ki kırk yıllık kahve fincanları kek kalıbı olsun.
YanıtlaSilMeelk ellerine sağlık..
YanıtlaSilben de yapmıştım ama biraz sert oldular biraz da yumurta koktular canım....
Seninkiler gayet lezzetli görünüyorlar..benm bir de sade yapmıştım...
seni linklerime ekliyorum bilgin olsun canım...
Sevgiler,
İlkay
Cok sirin olmus,süslemede harika cicek gibi acmis, firinda pisenle fincanda ocakta pisen kek arasindaki fark herhalde daha hafif olmasi, eline saglik.
YanıtlaSilCanımcım yaaa..Hakikaten bayılıyorum senin bu fincan keklerine..İlk fırsatta deneyeceğim.
YanıtlaSilÇok öpüyorum..
Sevgiler...
canim nefis olmus yaaa
YanıtlaSilben bu tarifi zaten sende gormustum ama harika yapmissin yine yaa, hele o suslemesine bittim desem yalan olmaz, mukkemel gorunuyor ah olsaydida yeseydim, optum hayatim
çok güzeller ellerinize sağlık tarifinizi hemen aldım
YanıtlaSilmerha ba adım ayşegül daha 13 yaşındayım ablam daha yeni evlendi ablamı çok özledim ama gelince bu tarifi ablama yapacağım çünkü hem pratik hem çok güzel hemde yaş pasta tadı veriyor
YanıtlaSilEminim sen daha güzelini de yaparsın...
YanıtlaSilAblana selam hoşçakal.
Bunu fırında yapsak arcopal çatlar mı?
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORLAR.BEN DENEYECEĞİM BUNU BİŞEY SORMAK İSTİYORUM VANİLYA DEDİĞİNİİZ ŞEKERLİ VANİLİNN ONDANMI .YOKSA BAŞKA BİŞEY Mİ.NERDE SATILIYOR EĞER FARKLI BİŞEYSE VE VANİLYA OLMADAN TATLI OLMAZMI.CEVAP VERİRSENİZ ÇOK BAHTİYAR OLURUM.EMEĞİNİZE SAĞLIK..
YanıtlaSilSelam..
YanıtlaSilVanilya dediğim bildiğimiz vanilya şekeri marketlerde satılan kabartma tozu gibi paketlerde olan.
Kolay gelsin..
sizinkiler çok güzel görünüyo ama benimkiler fincandan taştı,fincanın dibinde bişey kalmadı acaba nerde yanlışlık yaptım :(
YanıtlaSilÇokmu doldurdunuz acaba hamuru, yoksa ocağı kısmayı unuttunuz da çok kaynayınca taştılarmı benim yaptığımda hiç öyle sorun olmuyor, bir kez daha deneyin bakın bi...
YanıtlaSilKolay gelsin..