Bu hamuru bile ekmekle yedim tereyağlarını bana bana eh bukadar olur yani. Annem hep der hamur yudansın sen diye gerçektende öyle hamur işlerine hiç dayanamam.
İşte karnı carığ ne demek bilmem ama belkide karnı yarık demek istemişlerdir bilen varsa bana yazsın bir Ardahan yemeğiymiş bende ilk defa yaptım...
MALZEMELER..
1 su bardağı tepeleme un
Yarım su bardağı kadar su ve biraz tuz ile sertçe bir hamur yapılır.
Üzeri için:
Tepeleme1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı peynir kullandım ben isteğe bağlı
Bir beze yapılır ve o beze resimde gördüğünüz gibi kesilir.
Kesilen hamurlar parmak kalınlığında rulo yapılır.
Rulolar iki parmak kalınlığında kesilir.
Kesilen bu parçalar üç parmağımızla ortasından bastırarak ve çekerek hamur kıvrılır ve ortasında bir yarıklık oluşur kenarlarda kıvrık bir şekil alır. Bütün hepsi bittikten sonra kaynar tuzlu suda 15 dakika kadar haşlanır. Süzülür ve üzerine eritilmiş tereyağı rendelenmiş peynir dökülerek AFİYETLE YENİR......
Kesilen bu parçalar üç parmağımızla ortasından bastırarak ve çekerek hamur kıvrılır ve ortasında bir yarıklık oluşur kenarlarda kıvrık bir şekil alır. Bütün hepsi bittikten sonra kaynar tuzlu suda 15 dakika kadar haşlanır. Süzülür ve üzerine eritilmiş tereyağı rendelenmiş peynir dökülerek AFİYETLE YENİR......
canım ne değişik hiç duymamıştım görüntü güzel eminim tadıda öyledir her yörenin farklı tadları var işte:) ellerine sağlık
YanıtlaSilhdidem
slm canımcım:)
YanıtlaSilay kız melekcim nereden buluyosun hep bu değişik isimli yemekleri ilk defa duyuyorum böle bir yemek ama çok lezzetli bişeye benziyor denemek lazım ellerine sağlık canım vede tebrik ederim doğrusu çok değişik şeyler yapıyosun benim becerikli arkadaşım öpüyorum sevgiler
çok deişik bir yemek bu,ilk defa ismini duyuyorum ve görüyorum,tadıda böek tadındamıydı acaba merak ettim???ellerine sağlık ...:)ZHL AYS.
YanıtlaSilSevgili Melek,
YanıtlaSilÇocukluğunun tatlarını hatırlatabildiğime çok sevindim. Ben de karnıcarığı (onlar tam öyle mi diyordu emin olamadım) Ardahan'da görmüştüm!
slm
YanıtlaSilçok güzel olmuş ismide değişik ellerine sağlık.
pamukkaleyi ve kaklık mağarasını çok beyendim.gerçekten doğa harikası.denizlide çok güzel bir kent.çok temiz buldum.tekrar gelirsem haber veririm canım.
sevgiler
günaydın melekcim...birşeyim yok iyiyim..ama son günlerde moralce çok yoruldum..şehitlere çok üzüldüm psikolojik olarak çok bozuldum..biliyorum geçici şeyler ama..benimde eşim asker özümde yaşadığım duygular gözümden isyan ediyor:((
YanıtlaSilarada turluyorum bazen..
sendende beklemiştim 15 ekim tarihli yazıma bakarsın belki diye:)))
melekcim
YanıtlaSilismide kendide cok degisik olmus ellerine saglik üzerine sarimsakli yogurt ve salcada güzel yakisir bence kucak dolusu sevgiler öptüm canim
Sevgili Melek,
YanıtlaSilBiraz önce seni linklerime ekledim, bilesin.
İlk kez gördüğüm bir tarif.Ama görüntüye baktığımda lezzetini tahmin edbiliyorum ellerine sağlık sanada afiyet olsun...
YanıtlaSilslm melek Çok ilginç bir tarif doğrusu.Ben ilk defa gördüm ama enfes olduğuna eminim.İç koyarakta denemek lazım nasıl olur acaba :)
YanıtlaSilCanim Melek, nefis gorunuyor, ismide çok degisik, vallahi arkadasim senin tariflerine bayiliyorum hem degisik isimler hem degisik lezzetler tatlar, supersin bi tanem devam, opuldun.
YanıtlaSilBu gün Cuma...
YanıtlaSilYalvaralım O mühür sahibine...Ve O'ndan yardım isteyelim...
Bir selam verelim...Bir salâvat getirelim...
Bir gönül rızası alalım...Bir cümle yazalım...
Ve ne yaparsak, ALLAH (Celle celaluhu) için yapalım...
Müslüman olduğumuzu UNUTMAYALIM !!!
Artık sıra sende...
Ne yaparsan yap;
Bu Cuman ALLAH (Celle celaluhu) için olsun.
ALLAH (Celle celaluhu) için...Cumanız Mubarek olsun...canım sevgilerimle valla blogun ve tariflerin bir harika ellerine sağlık hemşerim...
merhaba çok degişik bir yemek olmuş elinize saglık acaba hamurun içine et koyulsa nasıl olur:)sevgiyle kal canım...
YanıtlaSilcanim günaydin gecen bu yemegi televizyonda izlemistim baya zahmetli bir yemek tadi galiba manti gibi eline saglik .denemekte fayda var ilk firsatta deneyecegim hosca kal
YanıtlaSilBende ilk kez duydum bu yemeği. Yapımı da çok ilginç ama kolay. Dedğin gibi lezzetli bir haur işine benzer. Bir gün denerim inşallah ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilcanım hayırlı cumalar sevgilerimi bırakıyorum
YanıtlaSilMelek abla hayırlı cumalar sayfamı ziyarete gelmişin beni çok mutlu ettin tekrardan , ne güzel yemekler paylaşmışın her yörenin yemekleri çok güzel tadıda eminim mantı gibi olmuştur dün bende sivaslı komşumuza gittim aynı bu şekilde yapıp içinede patetes koyup haşlamışlar tadı çok güzeldi ..
YanıtlaSilSevgiyle kal ablacım
Selam Melek'cim,
YanıtlaSilGerçekten çok değişik bir tarifmiş.
Ellerine sağlık.
Sevgiler...
mmmm.. canım istedi valla... hani sana bahsetmiştim ya gılnış... işte aynı bu yemek gibi hazırlanıyor hamuru... şekli de bçöyle... ama çerkes yemeği ya tavukla yapıyorlar adı da gılnış oluyor....
YanıtlaSilSelam ben Ardahanlıyım. Sitenizi gezerken, Ardahana ait bir yemek olan karnı çırık yemeğini görünce çok mutlu oldum. Denediğiniz ve sevdiğiniz için daha da sevindim. Burada (çırık) yırtık, kesik anlamında kullanılmıştır, aslı sizin yaptığınız gibi tereyağlı ve bol tulum peynirlidir.Yöresel yemeklerimizin tanınması, unutulmaması ve arşivlenmesi çok güzel. Size başarılar diliyorum.
YanıtlaSil