Şeftalinin tam zamanıyken bol seftalili kek yapmaya ne dersiniz??
Bence mutlaka yapım ve tadın derim nefis oluyor...
Malzemeler.
4 yumurta.
1.bucuk su bardagı seker.
100.gr erimiş tereyağı.
1 çay bardagı sıvıyağ.
1 cay bardagı süt
1 kabartma tozu.
1 vanilya
2 buçuk su bardagi un (belki birazcik daha ilave etmeniz gerekebilir yumurtanin buyuklügune gore değişebilir)
Üzeri için.
4 tane seftali sert olursa daha guzel olur.
Uzerine serpmek icin pudra sekeri.
Yumurta ve şekeri çırpın kopürdükten sonra sıvı malzemeleri ekleyip karıstirın..
Sonrasinda un vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin karıştırın..
Yagli kaģıt serdiginiz tepsiye kek karışımını döküp uzerine dilimlediginiz seftalileri sık sık dizin ve 180 derece ısınmış fırında pembelesene kadar pisirin...
Firindan çıkınca üzerine pudra sekeri serpip sogumaya birakın ve soguduktan sonra afiyetle yiyin....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder