Evet işte külah pastamın tarifi geldi....
Kreması. .
5 su bardağı süt 8 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı seker.
Beraber pisirip iyice soğutun..
Soguyan kremayi 1 paket taze kremayla çırpın dolaba koyun..
Hamuru icin.
2 yumurta 1 fincan erimis margarin 1 fincan süt 1 fincan şeker 1 vsnilya 1 yemek kaşığı toz amonyak ve aldığı kadar un..
Pogaca hamuru kıvamında bir hamur yogrun hamuru 2 parçaya bölün ortslsma 35-40cm x 35-40cm büyüklüğünde hazır yufkadan biraz daha kalınca bir hamur açin ve 2cm kalinliginda seritler kesin seritleri yagladıginız metal külahlara sarın... bu hamurdan toplam 30 tane kulah çıkıyor...
Külahları 180 derece firinda pembelesene kadar pişirin...
Soguduktan sonra kalıplardan çikartın..
Hazırladığınız kremaya istediginiz meyvayı dograyip ilave edebilirsiniz ben dogradıgim çilekleri ekleyip karıştırdım..
Kremayı sikma torbasina doldurup kulahlarin icine sıkarak külahlari doldurun...
Bu kadar yiyenlere afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Kişi yorum yazmış sizde fikrinizi söylermisiniz?