Bu aralar blog yazmaya ara verdim.. tarifleri kısa yoldan instagram hesabımdan hemen paylaşmak daha kolay geliyor biraz tembelliğe alıştık sanki..
Ama blogun yeri her zaman başka ilk göz ağrısı sizlerle tanışmama sebep olan blogu asla bırakamam... Ara sırada olsa paylaşmaya devam ediyorum ama artık daha sık paylaşım yapmam gerek diye düşünüyorum...
o zaman bu milföy tarifimle size yeniden merhaba diyeyim..
milföy biz hanımların cankurtaran hamurudur.. her an imdadımıza yetişir, bu hamurla oynayıp değişik şekiller vermeye bayılırım işte düz bir börek yapacağıma daha gösterişli bir börek yapmanın kolay yolu...
milföy hamurunu buzluktan çıkartın biraz yumuşaması için bekleyin..
yumuşayan hamuru resimde gördüğünüz gibi köşelerinden kesikler atın..
sonra resimdeki gibi katlayın...
diğer köşeyide katlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün ve 200 derece ısısnmış sıcak fırında kızarana kadar pişirin..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder