Tahinli pide canınız çektiyse en yakın lezzeti işte bu katmer'de bulabilirsiniz...
Hazırlaması çok kolay elinizde tahin ve böreklik hazır yufka olduktan sonra katmer hazır sayılır.😊☺
Ama yufkanızın ince olamasını dikkat edin makine yufkalarından kullanmayın...
Yufkayı tezgaha serin üzerine 4-5 yemek kaşığı tahin gezdirin üzerine şeker serpin ve yufkanın 3'te birini ortaya doğru katlayın.. Katladığınız yufkanın üzerine biraz daha tahin gezdirin ve karşısındaki ucu üzerine katlayın..
Kenar uçları da ortaya doğru katlayın ve kare şekli verin....
Isınmış büyük bir teflon tavada çok açık olmayan ateşte ağzı kapaklı olarak ters yüz çevirerek pişirin...
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Kişi yorum yazmış sizde fikrinizi söylermisiniz?