Hep açma börek yapmayalım bazen açma börek için vakit olmayabilir yada bizdeki gibi sizde de açma börek sevmeyen bir çocuk olabilir... Böyle durumlarda en kolayı hemen yufkacıdan yufka alıp sarmak...
Malzemeler. .
1 kg yufka..
1 çay bardağı sıvı yağ..
100 gr kadar erimiş tereyağı.
1 yumurta
1 çay bardağı maden suyu
Sos malzemelerini blendırla çırpın. .
İç malzemesi için 3 orta boy patatesi haşlayıp rendeleyin..
Patatesin içine 2 yemek kaşığı tereyağı tuz karabiber ekleyip biraz soğuduktan sonra 1 yumurta kırın karıştırın...
Yufkanın 1'ni tezgaha serin üzerine sosdan dökün 2. Yufkayı üzerine serin ve yine sos döküp istediğiniz büyüklükte üçgenler kesin ve iç harcını koyup çok sıkı olmayacak şekilde biraz gevşekçe sarın...
Bütün yufkaları sardıktan sonra kalan sosun içine 1 soda yada 1 bardak su ilave edin ve börekleri bu suya batırıp çıkarın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin..
Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirin...
Afiyet olsun..
patates iç malzemeli börekler çok daha yumuşacık oluyor, elinize sağlık.
YanıtlaSil