Simit deyince akan sular durur bende... bayılırım simide yanında ne peynir ararım ne çay kuru kuru tek başına yeter de artar bile....
Birde evde kendi yaptığım simit olunca tadından yenmez sıcak sıcak of of offff bir yedim ki ne siz sorun ne ben söyleyeyim...
Şu tatil günlerinde bence çocuklarla geç kahvaltı için süper olur bu simitler hemen yapın derim sizlere...
Malzemeler..Üzeri için..
yarım çay bardağı pekmez..
Çeyrek çay bardağı su..
1 su bardağı susam tavada kısık ateşte kavurun..
Hamuru için. ..
4 su bardağı un. .
1 instant maya.
1 yemek kaşığı şeker. .
yarım yemek kaşığı tuz..
yarım çay bardağı sıvı yağ..
1,5 su bardağı su..
bütün malzemeyi karıştırıp güzelce bir hamur yoğurun. ...
ılık bir yerde 15-20 dk mayalanmaya bırakın. ..
Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölün...
her parçayı 2 ye bölün ve 60-70 cm uzunluğunda rulo şeritler yapın. .
her şerit'i ters yönde biraz burun ve iki ucunu birleştirip birbirine dolayın...
Bütün hamurları simit şekline getirin....
diğer tarafta pekmez ve suyu karıştırın her simidi bu suya daldırın çıkarın sonra susama bulayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin..
Susanladığınız simitleri yine 15-20 dk mayalandırın..
Mayalanan simitleri 220 derecedeısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin...
Nar gibi kızarmış simitleri ılıdıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz....
hepinize afiyet olsun...
Allah herkese kesesine bereket sıhhat ve afiyet versin....
Ilk fırsatta deneyeceğim. Ellerine sağlık
YanıtlaSilYarım hemen deneyeceğim melek hanımcım :))
YanıtlaSil