5 Ağustos 2014 Salı

HARİKA SÜNGER TATLISI....

Harika Sünger Tatlısı...
Uzuuun zaman önce istanbul'da oturduğumuz yıllarda Cerrahpaşa'da küçücük eski bir tatlıcı dükkanı vardı, oradaki akrabalarımıza ziyarete gidince mutllaka o tatlıcıdan revani alırdık..... Rahmetli babam pek severdi..... Belki 8-10 cm yüksekliğinde hafif mi hafif püfür püfür bir revanisi olurdu bu amcanın........ Bu akşam nereden geldiyse aklıma düşüverdi bu revani...:)

Kendi kendime tahmini bir deneme revani yaptım ve o tatlının lezzetini hemen hemen yakaladım........

Aslında tam emin olmam için annem ve ablamada tattırmam lazım ama şimdi onlar yakınımda değiller.........

Malzemeler...
5 yumurtanın sarısını beyazını ayırın...
1 su bardağı şeker..
yarım limon suyu.
yarım kahve fincanı su.
2 yemek kaşığı sıvı yağ.
2 su bardağı un.
1 kabartma tozu.
1vanilya...

Şerbeti için...
2 su bardağı şeker.
3su bardağı su.
birkaç damla limon suyu..
Beraber kaynatın çok uzun süre kaynatmayın 1-2 dakika kaynaması yeterli... sonrasında soğumaya bırakın...

Yumurtanın akını bir tutam tuz ile kar olana kadar çırpın..

Başka bir kapta yumurtanın sarılarını ve şekeri şeker eriyene kadar çırpın içine su limon suyu ve sıvı yağı ilave edin ve çırpın..

İçine un kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekletyip çırpın iyice karışan bu karışımın içine yumurta aklarını 3 seferde alt üst şekilde spatula ile karıştırarak yedirin..

Çok fazla karıştırmayın  ki aklar sönmesin....

Artık hamurumuz hazır bu hamuru sadece altını yağladığınız 23x28 cm çapındaki kalıba dökün ve 180 derecede ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirin.....

Fırından çıkan kekin 2-3 dk soğumasını bekleyin... tamamen soğumuş olan şerbeti soluklanmış  kekin üzerine dökün... şerbetin hepsini bir anda dökmeyin zaten kabınızdan taşar,  aldığı  kadar dökün kek şerbeti çektikce üzerine şerbet dökerek şerbet bitene kadar dökün...

Artık yapmanız gereken tatlının tamamen soğumasını beklemek....

Bir gece bekleyen tatlı ertesi gün çok daha lezzetli olacaktır...
Afiyet olsun.....


1 yorum:

günlük yaşamım dedi ki...

ben bikez muzlu sünger kek yapmıştım tadına doyamadım tatlısıda güzel hafif olur tabi elinize sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...