18 Temmuz 2014 Cuma

İNCİRLİ MUHALLEBİ...

İncirli Muhallebi...
Merhaba...
İncirin kurusu ayrı lezzet tazesi ayrı lezzettir.........

Taze incirler oldu olacak artık yavaş yavaş pazarlarda boy göstermeye başlarlar......... Bende elimdeki kuru incirlerden sütlü hafif bir tatlı yapayım diye düşündüm, iftar sonrası tatlıların biraz hafif olması iyi olur...:)

Her zaman pişirdiğim muhallebiden pişirdim....
Malzemeler..
1 kg süt.
2 yemek kaşığı un..
2 yemek kaşığı nişasta..
1 su bardağından az şeker... (İncir tatlı olduğu için şekeri ona göre koyun)
1 paker taze krema.. (200gr)
10 tane incir..
Üzeri için ceviz.


İncirleri kaynar suya atıp 1-2 dk kaynatın ve ocaktan alıp suyunu süzün ılıdıktan sonra küp küp doğrayın.....

süt un nişasta ve şekeri pişirip kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp içine kremayı ekleyin bir taşım kaynatıp ocaktan alın...

Blendırla 1-2 dk çırpın ve içine incirleri atıp karıştırın.... (muhallebi çırpıldıktan sonra size duru gelebilir ama incir ilave edildikten sonra kuyulaşacaktır)

Muhallebinizi kaselere doldurup soğumaya bırakın....

Oda ısısına gelen tatlıları dolaba koyup soğuduktan sonra üzerine ceviz serperek ikram edin....

1 yorum:

Kişi yorum yazmış sizde fikrinizi söylermisiniz?