Mevsim tam reçel mevsimi kayısı, şeftali, vişne hangisini severseniz meyvelerin bu güzel zamanını kaçırmayın bence güneşte var daha ne olsun...
Ben bu yıl ilk olarak kayısı reçeli yaptım aslında hiç reçel yapmak gibi bir niyetim yoktu ama kayın pederim kayısı toplamış verdi miktar fazla olunca kalanını reçel yaptım...
Annemin reçellerinin üzerine reçel tanımam tarif annemden..
1 kilo kayısı kaynar suyun içine atılıp çıkartılmak suretiyle teker teker hepsinin kabukları soyulur ve ortadan ikiye bölünüp çekirdekleri çıkartılır..
1 kilo şekerin üzerine 2 su bardağı su eklenir ve kaynamaya bırakılır...
Kaynayan şurubun içine kayısılar eklenir ve kaynamaya bırakılır..
Reçelimiz kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpükleri kaşıkla alarak temizleyelim ..
Tamamen köpükler temizlendikten sonra içine yarım limon suyu ekleyelim bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıp tepsi dökelim ve bol güneş alan yere tepsimizi koyup gün içinde ara ara karıştırarak güneşte kıvam almasını sağlayalım...
Kıvamını alan reçeli artık kavanozlara doldurup kaldırabiliriz....
Afiyet olsun....
1 yorum:
Melekcim nefis olmuş; ellerine sağlık, sevgiler...
Yorum Gönder