Hem kolay, hem lezzetli, hem de görüntüsü güzel ee daha ne olsun...:)
Malzemeler...
1 tane kakaolu hazır pasta tabanı...
1 paket kakaolu pasta kreması.
1 paket taze krema.
1 paket petibör bisküvi..
1 su bardağı damla çikolata.
1çay bardağı ceviz..
Keki ıslatmak için..
1 su bardağı sıcak su.
1 yemek kaşığı neskafe.
1 yemek kaşığı şeker..
Üzeri için...
Çikolata sos ve 1 paket bitter çikolata...
İlk olarak çukur bir kaseyi streç filmle kaplayınben tupperware'nin turuncu kapaklı kasesini kullanıyorum....
Hazırladığımız kabın içine kekin bir parçasını koyup üzerinden hazırladığımız ıslatma suyunun yarısını kaşıkla dökerek kekin yumuşayıp dibe doğru çökmesini sağlıyoruz.. Keki kendi halinde çökmesi için bir kenara bırakıp biz kremaları hazırlayalım..
İlk olarak taze kremayı sertleşene kadar çırpıyoruz, çırpılan kremayı dolaba alıp başka bir kapta 1 su bardağı süt ile pasta kremasını çırpıp taze krema ile karıştırıp hepsini birlikte çırpıp içine ceviz ve çikolatayı ekliyoruz..
Artık kremamız hazır....
Islattığımız kekimiz bu arada kasenin şeklini almıştır kremayı kekimizin üzerine döküp kremanın içine ortadan ikiye böldüğümüz bisküvileri resideki gibi kremanın içine batırıyoruz.....
Bir paket bisküvinin tamamını kremanın içine batırıp bastırdıktan sonraaaaa...
Bir gece dolapta bekleyen pastanızı ertesi gün dolaptan çıkartıp strecini açıp servis tabağına ters çevirin strecini çıkartın...
Üserine hazırladığınız çikolata sosunu döküp üzerini istediğiniz gibi süsleyin....
İşte pastanın kesilmiş hali budur....
Afiyet bal şeker olsun......
2 yorum:
melek hanım yine harikalar yaratmışsınız ellerinize sağlık :) bir sorum olacak taze krema dediğiniz küçük kutularda ki kremalardan dimi...
Teşekkürler Özlem hanım..
Evet küçük kutularda satılan kremalardan olacak...
Yorum Gönder