Uzuuun zamandan beri aklımda olan demirhindi şerbetini sonunda yaptım.... Özellikle Ramazan ayında çok bahsedilir şerbetlerden Osmanlı mutfağının olmazsa olmazları arasında yer alan pek çok şerbetimiz vardır... Ben şerbet türü içeceklerden pek hoşlanmadığım için hiç şerbetlere bulaşmamışımdır.:) Ama demirhindi'nin faydalarını okuduğumda mutlaka en kısa zamanda yapmalıyım diye düşündüm, akdardan deneme 150 gr demirhindi alıp şerbeti hazırladım.... Sonuç, oldukça güzel bir şerbet oldu çok tatlı olmayan tatlı ekşi bir tatdı var, demirhindi denmesindeki sebep sanırım ağızda bıraktığı hafif demir tadı...
Malzemeler..
150gr demir hindi.
1 su bardağı şeker.
2 kakule, bir minik parça zencefis, bir çubuk tarçın..
2 litre su..
litre su ile demir hindiyi akşamdan ıslatın(benim aldığım demir hindi kabuk ve çekirdeklerinden ayıklanmış ve sıkıştırılmıştı)
Sabah bu demirhindili suyu tencereye alın ve 10 dk kaynatın..
Sonrasında içine şeker ve baharatları atıp 10 dk daha kaynatın ocaktan alın ve soğumaya bırakın..
Soğuyan karışımı süzgüye alın ve süzüp şişeye doldurun ve dolaba kaldırın..
Artık afiyetle içebilirsiniz...:)
Demirhindi şerbetini hep merak etmişimdir inşallah birgün yaparım ,çok çok güzel görünüyor elinize sağlık:)
YanıtlaSil