Önceki tarifim biraz kıtır bir kalburabastı idi eğer kıtır bir tatlı olsun isterseniz Tarife Buradan ulaşabilirsiniz..
Malzemeler...
1 su bardağı erimiş tereyağı..
1 çay bardağı süt..
1 yumurta...
1 su bardağı sıvı yağ....
1 paket kabartma tozu...
1 su bardağı ceviz.....
Aldığı kadar un....
Şerbeti için..
3 su bardağı şeker..
3 su bardağı su..
Birkaç damla limon suyu beraber kaynat ve soğumaya bırak....
Hamuru yoğurup içine cevizleri ilave edip birkez daha yoğurun..
Ceviz büyüklüğünde yada biraz daha büyük parçalar kopartıp kalburun ya da rendenin iri tarafının üzerine basarak şekil çıkmaını sağlayın ve kenarından kıvırarak toplayıp tepsiye dizin...
180 derece ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirin......
Fırından çıkan tatlımızın üzerine şeker şurubunu dökün...
Soğumaya bırakın.. Soğuduktan sonra afiyetle yiyin................
Çok lezzetli görünüyorlar.
YanıtlaSilBlog adın gibi marifetlisin :)
Afiyet şeker olsun,yağ olmasın...
hmmmm ben çok severim kalburabastıyııı hemen yarın denemek istiyorummm:)
YanıtlaSilne çok severim bu tatlıyı ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilBu sıcaklarda sütlü tatlı tercih edilse de senin de dediğin gibi hamur tatlılarımız yeri bir başka oluyor. Bu arada kalbura bayıldım çok şirin gözüküyor. Ellerine Sağlık, sevgiyle...
YanıtlaSil