Bugün günüm vardı değişiklik olsun dedim börek çörek işine girmedim, peki misafirlerine ne ikram ettin derseniz çalı çırpı kızartması yaptım patates patlıcan kabak domates sosu ohhh nefi bol bol yedik....
Kızartmanın arkasından çayın yanına tatlı olarak da kedidili pasta ile kokostar yaptım.....
İşte kokostar tarifim...
2 çay bardağı hindistan cevizi..
1 çay bardağı taze krema..
3 yemek kaşığı pudra şekeri..
1 tatlı kaşığı erimiş tereyağı....
Tereyağını eritin, derin bir kaba aldığınız hindistam cevizinin içine kremayı tereyağını ve şekeri ilave edin ve güzelce karıştırın...
Hatta elinizle yoğurun...
Diğer tarafta çikolatayı benmaride eritin ve silikon çikolata kalıplarının içine birer talı kaşığı çikolata koyun her tarafının çikolatayla kaplanmasını sağlayın...
Hazırladığınız çikolata kalıplarını dolaba koyun çikolatalar donduktan sonra çikolataların üzerine hazırladığınız karışımdan alın kalıpların içine bastırın..
Bütün kalıplar dolduktan sonra dolaba kaldırın ve yarım saat kadar dolapta bekletin...
Dolaptan aldığınız kalıpları esnetin ve içindeki çikolatalı kokostarları dikkatlice çıkartın....
İşte kokostarlarınız hazır hepsini tekrardan dolaba kaldırın misafirlerinize ikram etmeden önce dolaptan çıkartın....
İçinde tereyağı ve krema olduğu için dolapta muhafaza etmemiz gerek...........
Afiyet olsun.................
2 yorum:
Ne kadar guzel olmus. Ellerine saglik canim...
Harika olmuş ellerine sağlık...
Yorum Gönder