12 Mayıs 2013 Pazar

MUZLU MUFFİNLER...........

Muzlu muffin
Anneler günümüz kutlu olsun..............
Muffin kek sevenler hemen yamacıma gelsinler............ Ben muffin kekleri çok severim, hem servis kolaylığı hem şıklıklığı muffin kekleri daha çekici yapıyor...............

Havalar ısınınca muzları çabuk tüketmek gerekiyor, eğer bir kaç gün beklerse yumuşadığı için yenmiyor.................... İşte tüketemediğimiz muzların akıbeti bu.............. Sizler de olgunlaşmış  ve yenmeyen muzlarınızı hemen ezin ve kek yapın...........

Malzemeler.........
3 yumurta..
1 çy bardağı süt.
1,5 çay bardağı sıvı yağ.
1 su bardağından bir parmak az şeker.
3 tane olgun muz..
1 kabartma tozu.
2 su bardağı un.
1 çay bardağı ceviz..
Muzlu muffin
Yumurta ve şekeri çırpın.. Üzerine süt sıvı yağ ve ezilmiş muzları ekleyip karıştırın..............
Artık kuru malzemeleri ekleyebilirsiniz, un kabartma tozu en son cevizi ekleyip karıştırın ve hazırladığınız maffin kağıtlarının içine doldurun..........

Üzerlerine ceviz parçaları atıp 180 derecede ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirin.............
İsterseniz üzerine karamel sos dökerek servis edebilirsiniz.............. Ben kekin servisinde karamel sos kullanmadım ama tarifini sizler için yazıyorum.........

Karamel sos......
3-4 yemek kaşığı toz şeker teflon tavada kısık ateşte eritin karamel rengi olana kadar bekleyin.... Çok fazla yanmadan hafif kahverengi olunca şekerin içine 1 paket taze krema dökün ve kaynama noktsına gelince ocaktan alın.............

Bu sosu keklerinizde pastalarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz eğer fazla geldiyse buzdolabında saklayın..........
Afiyet olsun.............

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...