Benim çocukluğumda fırında değil de kek tenceresinde pişerdi kekler.... annem uzun yıllar kullandı kek tenceresini..........Fırınlar çoğaldıkça kek tenceresi tarihe karıştı gitti.....
Bu keki görümcem bildiğimiz teflon tencerede pişirmiş.... bir zamanlar bende çok yapardım birde düdüklü tencere kekim vardı şimdi hatırladım..:)
3 kahve fincanı şeker..
4 yumurta. Beraber şeker eriyene kadar çırpılır.. içine yarım kahve fincanı ılık su ve birkaç damla limon suyu eklenir...
İçine 4 kahve fincanı elenmiş un ve bir paket kabartma tozu ilave edilir karıştırılır...
Teflon tencerenin içine ister yağlı kağıt yerleştirin ister tencereyi yağlayıp unlayın....
Hazırladğınız tencerenin içine kek karışımını dökün...
Ocağın üzerine tencereyi koymadan önce bir teneke parçası koymanızı tavsiye ederim tencere ve ateş arasında dağıtıcı bir etkisi olur...
Tencereyi ocağa koyun ve ilk 1-2 dakika açık ateşte daha sonra kısık ateşte en az yarım saat pişirin.......yarım saat sonrasında kontrol edin yanmasın...
Pişen keki 2 ye bölün şekerli su ile ıslatın ve arasına istediğiniz kremayı kullanın...
Üzerini kalan kremanızla ya da kremşenti ile sıvayıp dolapta dinlenmeye bırakın.....
Kenar süslemei için Çikolatayı buharda eritin ve ister yağlı kağıt ister yanmaz fırın torbası kullanarak pastanın çapı kadar uzunlukta çalışın........ çikolatayı şekiller vererek hazrıladığınız kağıdın yada fırın torbasının üzerine dökün ve dolapta donmaya bırakın.....
Donan çikolatayı pastanın etrafına sarın ve kağıttan ayırın...
İşte pastanız hazır...
Afiyet olsun...........
tencerenin üzerini kapatırken herhangi bir şey seriyo muyuz kağıt havlu vs. ?
YanıtlaSilkek tenceresi kayınvalidemin var o kullanıyor hep ama hiç normal tencerede görmemiştim, denemeliyim :)
Leylakcım..Hayrı bişey sermeden kapağı kapatıyoruz..
YanıtlaSilCanım cok ilginçmiş tarif...Peki kekin üzeri kızarıyormu pişiyormu yanı..
YanıtlaSilSevgili Nirvana..
YanıtlaSilKekin üzeri kızarmıyor....
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilÜstü ateş görmediği için kızarmıyor çünkü kekin üstü sadece tencerenin ısısı ve buharıyla pişiyor...
SilLimon suyu olmasa olur mu
YanıtlaSilLimon suyu moymadanızda olur limon suyu koyunca daha beyaz bir kekiniz olur..
YanıtlaSil