25 Nisan 2013 Perşembe

TENCERE PANDİSPANYASI İLE PASTA...

Tencere pandispanyası..
 Benim çocukluğumda fırında değil de kek tenceresinde pişerdi kekler.... annem uzun yıllar kullandı kek tenceresini..........Fırınlar çoğaldıkça kek tenceresi tarihe karıştı gitti.....

Bu keki görümcem bildiğimiz teflon tencerede pişirmiş.... bir zamanlar bende çok yapardım birde düdüklü tencere kekim vardı şimdi hatırladım..:)

3 kahve fincanı şeker..
4 yumurta. Beraber şeker eriyene kadar çırpılır.. içine yarım kahve fincanı ılık su ve birkaç damla limon suyu eklenir...

İçine 4 kahve fincanı elenmiş un ve bir paket kabartma tozu ilave edilir karıştırılır...

Teflon tencerenin içine ister yağlı kağıt yerleştirin ister tencereyi yağlayıp unlayın....

Hazırladğınız tencerenin içine kek karışımını dökün...

Ocağın üzerine tencereyi koymadan önce bir teneke parçası koymanızı tavsiye ederim tencere ve ateş arasında dağıtıcı bir etkisi olur...

Tencereyi ocağa koyun ve ilk 1-2 dakika açık ateşte daha sonra kısık ateşte en az yarım saat pişirin.......yarım saat sonrasında kontrol edin yanmasın...
Tencere pandispanyası..
Pişen keki 2 ye bölün şekerli su ile ıslatın ve arasına istediğiniz kremayı kullanın...

Üzerini kalan kremanızla ya da kremşenti ile sıvayıp dolapta dinlenmeye bırakın.....

Kenar süslemei için Çikolatayı buharda eritin ve ister yağlı kağıt ister yanmaz fırın torbası kullanarak pastanın çapı kadar uzunlukta çalışın........ çikolatayı şekiller vererek hazrıladığınız kağıdın yada fırın torbasının üzerine dökün ve dolapta donmaya bırakın.....

Donan çikolatayı pastanın etrafına sarın ve kağıttan ayırın...
İşte pastanız hazır...
Afiyet olsun...........

8 yorum:

  1. tencerenin üzerini kapatırken herhangi bir şey seriyo muyuz kağıt havlu vs. ?
    kek tenceresi kayınvalidemin var o kullanıyor hep ama hiç normal tencerede görmemiştim, denemeliyim :)

    YanıtlaSil
  2. Leylakcım..Hayrı bişey sermeden kapağı kapatıyoruz..

    YanıtlaSil
  3. Canım cok ilginçmiş tarif...Peki kekin üzeri kızarıyormu pişiyormu yanı..

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Nirvana..
    Kekin üzeri kızarmıyor....

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üstü ateş görmediği için kızarmıyor çünkü kekin üstü sadece tencerenin ısısı ve buharıyla pişiyor...

      Sil
  6. Limon suyu olmasa olur mu

    YanıtlaSil
  7. Limon suyu moymadanızda olur limon suyu koyunca daha beyaz bir kekiniz olur..

    YanıtlaSil

Kişi yorum yazmış sizde fikrinizi söylermisiniz?