İşte bir pazar kahvaltısı için harika ekmekler..............
Gece yarısı aklıma sabah kahvaltısına ekmek yapmak düşünce saat 2.00'den sonra hamuru yoğurdum dolaba attım..........Sabah kaltığımda hamuru dolaptan çıkardım 10-15 dk dinlendirdim ve sonrasında şekillendirip mayaldırma falan filan derken 1 saat sonra ekmekler soframızdaydı....:)
Artık sizde biliyorsun benim nasııl mayalı hamur manyağı olduğumu............ Mayalı olan hamur işlerine bayılırım inşallah ileride mayaya karşı bi allerjim filan olmaz oyyy hiç dayanamam vallahi.............
Kahvaltı saati bitti ama belki akşam üzeri için yapmak istersiniz buyrun sizde yapın........
Malzemeler..
500 gr un...
1 su bardağı süt..
125 gr erimiş tereyağı..
3 yumurta.
1 paket yaş maya.
1 tatlı kaşığı tuz.
2 yemek kaşığı şeker.
Üzeri için.....
Yumurta beyazı ve susam..
İçi için..
Mozerella peyniri yada kaşar peyniri..
Unu eleyin ortasını açın içine tuz ve şekeri ekleyin...
Ilık sütü mayanın üzerine dökün maya çözülene kadar bekleyin..
Unun içine erimiş yağı sütlü mayayı ve yumurtaları kırın ve güzelce yoğurun...
Yumurtalı bir hamur olduğu için yapışkan bir kıvamda olacaktır ellerinizi hamurdan kurtarana kadar yoğurun..
Yoğurduğunuz hamuru mayalanmaya bırakın..
Kabaran hamurdan istediğiniz büyüklükte toplar yapın içine peynirlerini koyun kapatın ve tekrar mayalanmaya bırakın.......
Ekmekler kabardıktan sonra üzerlerine yumurta beyazı sürüp susam ekin..
200 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.......
Afiyet olsun.....
Oooohhhhh missss gibi sıcacık kaşarlı ekmekcikler....
YanıtlaSilBütün evi sarmıştır kokuları....
Ellerine sağık Sevgili Melek Hanımcım...
Sevgilerimle...
Ben de bir mayalı hamur işi meraklısı olarak bu ekmekciklere hayran kaldım. Bu arada hamuru geceden mayalayıp, buzdolabında bekletmek de iyi bir fikirmiş. Ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilyanınada sıcacık çay miss
YanıtlaSilellerinize sağlık
sevgiler
elınıze sağlık hemde kasarlı
YanıtlaSil