22 Eylül 2012 Cumartesi

LOKMA TATLISI.........

 İşte anneciğimin ellerinden delikli lokum:) biz böyle deriz.....
Geçtiğimiz haftalarda annem yaylaya gelen misafirleri için elleriyle lokma döktü.......... Annemin lokmasını herkes pek beğenir ve ona lokma yaptırır........
Aslında bu delikli lokmayı yapmak zordur herkes yapamaz........


Ben tarifi  vereyim eğer delikli yapamazsanız küçük küçük dökersiniz..:)



İlk olarak şerbeti hazırlamalısınız......
1 kg şekeri tencereye koyun üzerini basacak kadar su ekleyin ve kaynatın kaynamaya başladıktan sonra 5 dk kadar daha kaynarın acaktan almadan önce yarım limon suyu sıkın alın ve soğumaya bırakın.....

1 kg un....
1 yumurta....
1 yemek kaşığı kuru maya...
1 tatlı kaşığı tuz...
2-3 tatlı kaşığı şeker...
700-750 ml kadar su ile cıvık bir hamur yoğurun kıvamı kek hamuru gibi olmalıdır..
Mayalanmaya bırakın kabarsın.....
Mayalanan hamuru ellerinizi suya batırarak hamurdan alın şekil vererek bol kızgı yağda kızartın.....
Kızaran lokmaları yağdan alınca hemen şekere koyun ve alın..
Kolay gelsin... ....

6 yorum:

  1. Anneciğinizin ellerine sağlık.
    Tüm detaylarıyla becerip yaptım diyelim, yaylada odun ateşinde, pişip yenilen gibi olmaz ki..
    Afiyet bal, şeker olsun:)

    YanıtlaSil
  2. Ya nasıl özendim nasıl özledim anlatamam:( Bizim oralarda da yapılır hep ... Ellerinize sağlık!Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Küçük yuvarlak lokma olanlarından yemiştim çok lezzetliler
    haa bir de elleirnizi yağ tavasına mı sokuyorsunuz bana mı öyle geldi:)))

    YanıtlaSil
  4. Evet ellerini suya batırıyor...:)

    YanıtlaSil
  5. Bayilirim lokma tatlisina.Anneciginizin emegine saglik.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Maşallah ana-kız marifetlisiniz.. Anneciğinin ellerine sağlık. Gerçekten zahmetli görünüyor yapımı ama görüntü harika..

    YanıtlaSil

Kişi yorum yazmış sizde fikrinizi söylermisiniz?