Meyvelerin en bol olduğu bu zamanda aslında bol bol meyveli tarifler paylaşmak lazım.......
Dün akşam üzeri aklıma esti ve mutfağa girdim ortaya bu tartöletler çıktı...
Belki sizlerde denemek istersiniz üzerinde değişiklik yapılmaya musait bir tarif siz istediğiniz kılığa sokabilirsiniz...:) Meyveleri değiştirip hamurun içine isterseniz fındık badem gibi kuruyemişler ilave edebilirsiniz........ yada üzerine file bedem file fındık dökebilirsiniz zevkinize ve ağız tadınıza göre takılın..:)
Malzemeler..
350 gr u.
200 gr tereyağı küp küp kesilmiş ve dolapta beklemiş olmalı.
5 yemek kaşığı şeker.
3 yumurta sarısı..
4 yemek kaşığı buzlu su.
1 vanilya.
1 fiske tuz.
Dolgu Kreması için..
1 paket taze krema..
Yarım paket labne peynir..
2 yumurta sarısı..
2 yemek kaşığı şeker.
1 tatlı kaşığı nişasta..
Üzeri için.
İstediğiniz herhangi bir mevsim meyvesi ben şeftali incir ve erik kullandım..
Bütün malzemeyi karıştırın bir kenarda bekletin...
Teryağını ve unu robota atın ve kum gibi olana kadar çevirin..
Üzerine şekeri yumurta sarısını vanilya tuzu ve suyu ilave edin..
Çok fazla çevirmeyin bütün malzemeler karışsın yeterli..
Bu hamuru strece sarıp dolapta yarım saat kadar bekletin..
Dolaptan aldğınız hamuru unlu tezgahta açın ve kullanacağınız kalıba uygun yuvarlaklar kesin...
Yağladığınız kalıba hamurları yerleştirin tabanını çatalla delin..
Önceden ısıttığınız fırında pembeleşmeden pişirin..
tartları fırından alın ve hazırlamış olduğunuz dolgu kremasını kaşıkla hamırların içine doldurun..
Bütün hamurları doldurduktan sonra tekrar fırına verin..
Krema sertleşmeye başladığında tekrar fırından alın ve üzerlerine meyvelerini yerlaştirip 5 dk kadar fırında tutun ve daha sonra fırından çıkarın..
Soğuduktan sonra afiyetle yiyin.....
Hım Meleğim nefis görünüyor. Ben bir tanesini aldım bile. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSil