Bahçemdeki kabak fidanlarında kabaklar kâh küçücükken kararıp kuruyup gidiyor, kah böyle kocaman damızlık kabak oluyor..:)
Bu kabağı nedense görmemişim ve dev bir kabak olmuş, dolma yapsam olmaz ne yapsam ne yapsam dedim ve aklıma bu yemek geldi.........
Kabakların kabuklarını tırtıkladım ve 3 santim kalınlığında doğradım.... Çekirdeklerini temizledim........
iç harcı için..
1 kahve fincanı kadar pirinci haşladım... 1 çay bardağı kadar kuru peyniri ve 1 yumurtayı ve biraz zeytinyağını haşlanmış pirinçle karıştırıp yeteri kadar tuz ve karbiber ilave ettim...
Ben kaynar tuzlu suya atıp haşladım siz isterseniz üzerlerine zeytinyağı gezdirip fırınlayabilirsiniz....
Haşlanan kabakları sudan çıkardım ve hazırladığım iç harcı kabakların içine doldurdum......
Üzerine minik domatesler koyup fırında üzeri pemebeleşene kadar pişirdim...
Fırını kapattıktan sonra fırından çıkarmadan biraz ılımasını bekledim.........
Çok sıcak servis etmeyin biraz dinlensin......
Afiyet olsun.....
6 yorum:
ellerine sağlık ne güzel kendi mahsullerinle organik organikk şifa olsun melek ablamm
Bunlar ne guzel oldu... hic kabaga begenzemiyor... Ellerine saglik canim
Eline sağlık,görüntü süper.Eminim tadı da :)
ay bu guzel cidden cok guzel!ik goruntu tatli gibi gorunuyor, minik bidiklara tesvik olur belki:))
bu arada yaz bitmeden, domatesli tarifleri LaMa'da topluyoruz, seni de beklerim:)
http://lamamutfakta.blogspot.com/2012/08/domates-etkinligi.html
büyük falan diyorsun meleğim yalnız bunlar bayağı hoş olmuş. bu kabaklar ancak bu kadar güzel yemek yapılabilirdi. eline sağlık afiyet şifa olsun. sevgiler tatlım...
Çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık:)
Yorum Gönder