Koskoca "hünkar" beğenmiş biz mi beğenmeyeceğiz...:)
Bizde pek beğenilen bir yemektir kendileri.......... Patlıcanı seviyorsanız sizinde yemeye doğamayacağız bir lezzet olduğuna eminim......
Öyle adında "hünkar" var diye yapımını zor zannetmeyin pek basit bir yemek aslında.... patlıcan közleme bölümünü saymazsak..:)))
Et yemeği sebze yemeği hepsi bir arada pek bi leziz..........
Kuşbaşı etlerimizi soğan domates salça tuz karabiber ile klasik pişirme yöntemiyle yumuşacık olana kadar pişiriyoruz..
Patlıcanları közleyip ince ince kıyıyoruz.. ben 2 top patlıcan kullandım..
Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritip üzerine 2 yemek kaşığı unu ilave edip rengi koyulaşmayacaka şekilde kavuruyoruz..
Un kavrulduktan sonra üzerine 2 su bardağı kadar soğuk sütü yavaş yavaş ekliyoruz tabii durmadan karıştırarak..
Sosumuz koyulaşıp kaynadıktan sonra üzerine patlıcanları ekleyip biraz daha ocakta fıkırdamasını bekliyoruz..
Üzerine tuzu ve karabiberi ekleyip ocaktan alıyoruz..
Servis edeceğimiz zaman patlıcanların ve etin sıcak olmasına dikkat etmemiz gerekiyor.....
Servis tabağımıza önce patlıcanları koyup üzerine de etleri suyunu süzerek ilave edip afiyetle yiyoruz........
Yanına bence pilav yada erişte makarna çok güzel gider...
Afiyet olsun....
2 yorum:
Canım nefis olmuş ellerine sağlık
En sevdiğim yemeklerden birisidir. Nefis olmuş ellerine sağlık..
Yorum Gönder