23 Nisan 2012 Pazartesi

TAVUKLU GÜL BÖREK..........

Artık bahar geldi havalar birden ısındı..... belki başka şehirler burası kadar ısınmamış olabilir bizim burası oldukça sıcak.......... Anlaşılan o ki sıcaklarda soğuk günleri arayacağız..:)

Geçtiğimiz günlerde yaptığım tavuklu böreğimizi kaptım geldim..:) Öyle zor bir tarifi yok herkes biliyordur zaten de.......... Ama ben yine de paylaşmak istedim...

2 tane tavuk göğsünü haşlayıp güzelce didiyoruz... içine tuz ve karabiber ekleyip bir kenara bırakıyoruz...

Eğer beşamel soslu yapmak isterseniz eti hazırladığınız beşamel sosla karıştırıp hazır duruma getirin...

Yufkalara sürmek için..
1 su bardağı sıvı yağ..
1 su bardağı su..
1 yumurta..
Beraber çırpılır..

6 tane hazır yufka yeterli olur..
Yufkayı tezgaha serip içine sos olarak hazırladığımız karışımdan sürüp yufkayı dörde bölün.
Her yufkanın kenarına tavuklu harçtan koyup sarın ve gül şekli verip tepsiye dizin..

200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin..

Pişen börekleri fırından haman çıkarmayın üzerine bir kaç kepçe tavuk suyundan döküp 3-5 dakika daha fırında tutun..

Artık fırından çıkartıp servise hazırlayın.... Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yakılmış tereyağı dökerek afiyetle yiyin.....

Not: Eğer tavuk etini beşamel soslu yaparsanız tavuk suyu dökmeyebilirsiniz..

4 yorum:

Unknown dedi ki...

bu sene çok sıcak geçecek diyorlar ne yapacagız bilemiyorum.ellerine saglık.

modern rapunzel dedi ki...

harika görünüyor, elinize sağlık. yoğurdu çok seviyorum ben, heleki böreğe çok yakışıyor. bu arada tariflerinizi www.tuzvebiber.com adresinde paylaşarak Migros'larda kullanabileceğiniz Money Puan kazanabilirsiniz. sevgiler...

Betül Özbir dedi ki...

sanki burnuma koktu süper,ellerine sağlık canım:)

Unknown dedi ki...

Cok güzel olmus canim...
ellerine saglik
:-)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...