28 Mart 2012 Çarşamba

PATLICAN MUŞAKKA..(Babadağ)

Yaz geliyor ne yapmalı tabiiki diyet:) ama nasıl, dünyanın en zor şeyi diyet, pehriz, rejim her neyse o bence......
Ama zaman öyle bir zaman ki her kes kilo almış ve veremiyor............ Nasıl kilo alınmasın ki, her bir taraf yemek yemeyi teşvik eden dükkanlarla dolu...... Elini sallasan dönerci, hamburgerci, kebapcı, tostcu ocu bucu dolu, yemeden durabilene bravo:) (bu kişi benim eğer kendi başıma dışarı çıkmışsam aç olsam bile biyere oturup yada bişey alıp yemem nedenini hala çözemedim?)......... Özellikle çocuklarımız mesela benim oğlum dışarıda yemeyi pek bir sever, ekmek arası ayak üstü yenen mamaları yer gelir benim karnım tok der bitti, sonra da şişmanlık derdi baş gösterir:(
Bu derde çözüm olurmu bilmem ama bu akşam çocukluğumdan beri en sevdiğim yemeklerin arasında yerini alan bu patlıcan muşakka'yı pişirdim ve zorla da olsa oğluma yedirdim, bundan sonra yemekeri biraz hafifletmek lazım ki yiyenler de hafiflesin:) doğru değilmi sevgili takipcilerim??
Denemek isterseniz buyrun sizlerde deneyin bence memnun kalırsınız, hem kolay hem de pek bi lezzetlidir bu yemek:))
Malzemeler diye öyle ölçülü olarak yazamayacağım hep göz kararı el alışkanlığı yaptığım bir yemektir çünkü....
Patlıcanlar alacalı soyulur dörde bölünüp kuşbaşı büyüklüğünde doğranır.......
Limon tuzu ve tuz atılarak kaynatılan suyun içine atılır ve biraz yumuşayana ve tetiri(babadağda öyle derler) yani siyah suyu çıkartılır ve süzülür............
Bolca domatesin kabukları soyulup küp küp doğranır ve tereyağıyla yumuşayana kadar kapaklı tencerede pişirilir..............
Üzerine patlıcanlar atılır ve bir kaç diş sarımsak ikiye bülünür ve patlıcanların üzerine atılır tuz ilave edilip 10 dakika kadar pişirilir..........
Artık yemeğimiz afiyetle yenmeye hazırdır, ama bu yemeğin yanında mutlaka yeşil biber ve süzme yoğurt olmalı bence hele birde bizim yanık kokulu koyun yoğurdu olursa harika olur...
Afiyet olsun.........

5 yorum:

  1. kuru soğan da koysak olur mu ki :) ben patlıcanı kuru soğansız düşünemiyorum :) ellerinize sağlık
    Serpil

    YanıtlaSil
  2. Yemek çok güzel görünüyor. Fazla kilolar için hafif sebze yemekleri yemek lazım gerçekten. Ellerinize sağlık. Daha önce hiç patlıcan musakka yapmadım. Deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  3. Meleğim patlıcanın parfümü olsa sürerim o derece severim yani:) Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. Bu yemekte biz kuru soğan kullanmayız sadece sarımsak koyarız ama siz soğanla deneyebilirsiniz tabiiki..
    İyi günler..

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Kişi yorum yazmış sizde fikrinizi söylermisiniz?