22 Mart 2012 Perşembe

FIRINDA HARİKA BİR SÜTLAÇ!!!!!!

Hayırlı günler dileyerek başlıyorum:)
Hayat öyle bir elinde oynatıyor ki bizleri hiç hayır diyemiyoruz, ordan orya koşturup savrulup gidiyoruz.... Hiç plan ve programda olmayan işler giriveriyor araya..
Ben aslında hiç planlı birisi değilim, şu gün şunu yapacağım bu gün bunu yapacağım gibi düşüncem hiç olmamıştır ama bu kez daha farklı oldu...

Biz kadınların bir yaştan sonra kontrol altında olmamızı gerektiren ve bu günlerde de pek çok kişide ilerlemiş olarak ortaya çıkan meme kanseri hepimizi huzursuz etmekte sanırım...
Ben de geçen yıl annemin küçük bir operasyon geçirmesi sebebiyle dr'ların sizlerde kendinizi bi kontrol ettirin demesinin ardından 6 aylık rutin ultrason takibine başladım.. Fakat bu ultrason çekiminde doktorun bu kez farklı bir kitle var bunu hemen almalıyım demesiyle, ani bir İstanbul ziyaretim oldu.. İstanbulda İİAB biyopsi oldum ve artık sonucunu beklemeye koyuldum, bakalım inşallah iyi bir sonuç çıkar... Bu günlerde etrafımdaki eş dost akraba kimi görsem her doktora giden ameliyat olmakta yada hastanede yatmakta, nedir bu hastalıklar böyle deyip duruyoruz, ama yememiz'de içmemiz'de ve yaşam tarzımız'da hiç ama hiç değişiklik yapmıyoruz...
Artık Allah sonumuzu hayır eylesin demekten başka bir çare bulamıyorum, çünkü bizler ne kadar dikkat etmeye çalışsak da çocuklarımız bu gıdalardan vazgeçmiyorlar. Paketlenmiş gıdaları tüketmeyen çocuk varmı? diye sormadan edemiyorum.. Açıkçası ben kendi çocuğuma söz geçiremiyorum:((
İşte şimdilik bu yazıyı bitirmeliyim zira evime dün geldim ve evde öyle çok iş beni bekliyor ki:(
En azından tatlı yiyelim tatlı konuşalım diyerek kutu sütünden değil sütçü sütüyle yaptığım bu fırın sütlaçla sizlere hoşçakalın diyorum.....
Malzemeler..
1 kg süt.
3 yemek kaşığı pirinç(haşlamak için 2,5 su bardağı su)
3 yemek kaşığı un( çok fazla tepeleme olmasın)
1 yemek kaşığı margarin..
1,5 su bardağı şeker.
1 paket kutu krema..
Öncelikle pirinçleri 2,5 su bardağı su ile hiç suyu kalmayana kadar haşlayın.

Başka bir tencere de un ve margarini kavurun rengi dönmesin ama.

Üzerine sütü ekleyip karıştırın topaklanmasın topak olursa blendırla çırpın.

Üzerine pinci ekleyip kaynayana kadar karıştırın.

Kaynamaya başlayınca kremayı ve şekeri ilave edip biraz daha kaynatın ve ocaktan alıp kaplara doldurun..

Fırın tepsisine kaynar su ile doldurun kapları da tepsiye dizip fırınızı en sıcak ayarında ızgaraya ayarlayıp sütlaçlar kızarana kadar pişirin. fırını bırakıp gitmeyin hemen kızarmaya başlarlar başında bekleyin ki istediğiniz kıvamda fırından çıkartın.

Not: her kap aynı anda kızarmaz kızaran kabı alın bu şekilde devam edin..
Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun canım. Hayırlı sonuçlar alırsın inşallah. Bu arada sütlacın nefis görünüyor. Nasıl canım çekti. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Canım ya çok geçmiş olsun. inşallah sonuçlar iyi gelir. Dualarım seninle.
    Ellerine sağlık sütlaç nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. offf çok güzel görünüyor.....ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  4. Cok gecmis olsun Melekcim inssallah sonuclar iyi gelir.Guzel haberlerini bekliyoruz canim.
    Sutlac nefis gorunuyor ellerine saglik canim
    sevgiler

    YanıtlaSil

Kişi yorum yazmış sizde fikrinizi söylermisiniz?