29 Şubat 2012 Çarşamba

KOLAY SU BÖREĞİ...

Su böreğini sevmeyen varmıdır bilmem?? ben bayılırım her gün olsa yerim:)) Ama gel gelelim yapması biraz zor:)) Üşenmediğiniz taktirde yapılabilen bir börek.... Amaaaa artık bu sorunu çözmüş bulunuyoruz..... nasıl mı? hazır su böreği yufkasıyla.....

Daha önce hiç hazır su böreği yufkası almamış ve alma teşebbüsünde de bulunmamıştım, taa ki ablamda bu böreği yiyene kadar:) Yedim ve oooooov dedim mükemmel bence(kolaylık derecesine bakınca) bu tarifle artık canınızın her istediği anda su böreği yiyeceksiniz..... Bir kötü yanı var ki ona katlanabilirseniz başka bir dert yok, o da fırın temizlemek:( Şundan ötürü pişerken fena kabarıyor ve yağları fena taşıyor:(

Neyse şimdi gelelim tarifine......
1 paket hazır su böreği yufkası(Bim marketlerindekinden kullandım)
5 su bardağı ılık su.
3 yumurta.
250 gr erimiş tereyağı (isterseniz yarı yarıya sıvı yağla karıştırabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu..
Bütün malzeme güzelce karıştırılır..
Beyaz peynir..
Yufkalar dörde bölünüp her parça bu sulu karışıma batırıp çıkarıp tepsiye her kata bir yufka hesabıyla(yani 4 parça) yerleştirilir.. (ÖNEMLİ Buruşuk buruşuk yerleştirmek gerek!!)

Arasına peynir serpiştirip diğer yufkalar da yerleştirilir..

Bir gece dolapta bekletilir..

Saha pişirmek için dolaptan alınan tepsimizi diğer tepsi ile ters yüz edip, böreğin altını üstüne getirdikten sonra üzerine 1 yumurta sarısını biraz su ile karıştırıp sürelim..

200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelişim..

Daha önce de söylediğim gibi pişerken fışkıran yağlar sebebiyle mutfağımız fevkaladenin fevkinde bir duman ve koku ile tanışabilir, ben bir daha ki sefere fırının altına yağlı kağıt sermeyi düşündüm, bilmem nasıl olur???
Resimde gördüğünüz her daim penceremizden bizi izleyen;) bahçedeki kedimiz Yıldırım:))

8 yorum:

  1. melekcim sabah sabah yapılırmı bu...harika bir kahvaltılık olurdu şimdi olsaydı..ellerine sağlık.bende bi defa alıp denemiştim..ilk yaptığımda yufka taze değilmiş ben haşlayı yerine götürene kadar yırtık pırtık olmuştu..

    ikinci yaptığımda taze denk geldide o daha güzel olmuştu.ve fırın temizliği gerçekten sinir bi durum:)

    YanıtlaSil
  2. günaydıııınn:))ellerine sağlık canım gerçekten enfess görünüyorlar..selam ve dua ile kal...

    YanıtlaSil
  3. Ben de hep merak ediyordum ama cesaret edemiyordum su böreği yufkası almaya. Ya kötü olursa diye. Senin ki öyle güzel görünüyor ki, en kısa zamanda alıp deneyeceğim. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. yağı ne zaman dökmemiz gerektiğini yazmamışsınız

    YanıtlaSil
  5. Yağı dökmüyoruz yufkaları batırdığımız karışımın içine koyuyoruz..

    YanıtlaSil
  6. aldim kactim....
    hmmm nefis nefis.....

    :-))

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  8. Melek hanım elinize sağlık ben markette çok görüyorum bu yufkayı ama üstünü okuyunca zor gibi gözüktüğünden almamıştım ama siz öyle kolay anlatmışsınızki tarifi eneyeceğim...ama yıldırıma da yazık !!!!

    YanıtlaSil

Kişi yorum yazmış sizde fikrinizi söylermisiniz?