İşte ramazan'a hazırlık tatlılarından birisi kaymaklı revani. Oğlum İzmire teyzesine gitti 3 hafta oldu halâ da orada, geçen hafta kaymaklı ravani yaptım dedim (revaniye bayılır) "doğuştan kaymaklı mı" dedi öldürecek bu çocuk beni:) Doğuştan kaymaklı demeyelim de kaymak estetikli deyelim bir bıçak darbesiyle kaymağı revaniyle buluşturuyoruz ...
Malzemeler..
5 yumurta.
1 su bardağı şeker.
1,5 su bardağı un.
Yumurta ve şekeri çırpıp unu ilave ediyoruz, yağlanmış yuvarlak borcam tepsiye döküp 180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz..
Bu arada kaymağını hazırlıyoruz..
2 poşet kremşanti yada kaymak tadında 1 su bardağı süt ile çırpıp içine 1 paket labne peynir ilave edip tekrar çırpıp dolaba kaldırıyoruz.
Pişen kekimiz soğuduktan sonra enine ortadan bölüp hazırladığımız kaymağı sürüp diğer parçayı üzerine kapatıp 2-3 saat dolapta dinlanmeye bırakıyoruz.
Şerbeti için 2,5 su bardağı su 1,5 su bardağı şeker ile bir şurup pişirip biraz ılındıktan sonra dinlenmiş kekimiz üzerine döküp bir gece dolapta bekletip ertesi gün soğuk soğuk afiyetle yiyoruz..
Şimdilik hoşçakalın hepinize serin günler dilerim:)))
Revani hem de kaymaklı. Pek lezzetli olduğu kesin. Biraz kalorisi bol ama olacak o kadar :) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilellerinize sağlık arasına kaymak koyma fikri süper
YanıtlaSilçok yaratıcısınız belirli malzemelerle çok güzel lezzetli şeyler yapıyorsunuz emeğinize elllerinize sağlık..
YanıtlaSilcanım ellerine saglık bende revaniyi cok severim fakat su labneyi eklemeen yapıcam bakalım nasıl olacak...sevgiler..
YanıtlaSilmelek hanım yıne harıka bır tarıfle cıktınız:)))))))))
YanıtlaSilgercı ben hıc ugramıyorsunuz dıye bıraz alınmıstım...ama yazmadan edemedım:((((((((((
°º✿
YanıtlaSilº° ✿✿♥ ° ·.
Oi, amiga!
Que saudade!
Seu blog continua o máximo!
Suas receitas continuam deliciosas e diferentes.
Um lindo domingo!
Uma ótima semana!
Beijinhos.
Brasil.
°º✿
º° ✿✿♥ ° ·.
bayıldım revaniye,kaymaklı...mmmmm ellerine sağılık,deneceyim .
YanıtlaSilBu güzel lezzet 99.sırada yayında,teşekkür ederim beni kırmayıp paylaştığınız için,her şey gönlünüzce olsun,sevgiler
YanıtlaSilhttp://cafemis.com
bu tarifte kabartma tozu kullanılmıyormu
YanıtlaSilİsterseniz kullanabilirsiniz........
YanıtlaSil