1 Haziran 2011 Çarşamba

FESLEĞENLİ DOMATES SOSLU RAVİOLİ..

Hamur işi, makarna, pilav vs en sevdiğim yemeklerin arasında en başta yer alırlar. İşte bu yemekte her ne kadar bir İtalyan yemeği olsa da tam benim ağzıma layık bir lezzet...

Malzemeler..
3 adet yumurta

500gr un

1 tutam tuz

Yarım çay bardağı zeytinyağı ile hamur yoğurun, 2 bezeye ayırın.

İçi için:

100 gr tulum peyniri(tarifinde rokfor peyniri vardı ben tulum kullandım:)

100 gr mozarella peyniri.

1 Yumurta beyazı.

İkisini karıştırıp parmaklarınızlı sıkarak toplar yapın.

Açtığınız hamurun 1 yarısına yumurta beyazını bir fırça ilesürün,

İç harcı eşit aralıklar ile hamurunuzun yumurta akı sürdüğünüz kısmına yerleştirin, hamurun diğer tarafını üzerine örtün ve kenarlardan iyice bastırın.

Peynir topları ile hamurun arasında hava kalırsa bir bıcak ile delip içindeki havayı çıkarttıktan sonra elinizle iyice yapıstırın.

Bıçak ile ister kare, ister yuvarlak kesin, üzerini biraz unlayıp kaynar suda 3-4 dakika haşlayın.

Bu arada 8-10 tane orta boy domatesin kabuklarını soyup rondodan geçirin. tavaya zeyrinyağı koyun üzerine domatesleri ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynayarak koyulaşmasını bekleyin.

Koyulaşmaya başladığında içine 1 diş sarımsak tuz ve 1 tane kesme şeker ekleyin, biraz daha pişirip içine kuru fesleğen ilave edin ve ocaktan alın.

Pişen raviolilerimizi sudan kevgirle servis tabağına alıp üzerine sosunu dökerek servise sunun..

Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Sevgili Melek kandilin mübarek olsun...Berlinden sevgilerimi gönderdim.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglık canım cok lezzetli görünüyor valla...Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ben de çok yapmak istiyorum ama sanırım ustalık istiyor biraz.

    YanıtlaSil

Kişi yorum yazmış sizde fikrinizi söylermisiniz?