En son ne zaman yazdım bu bloga unuttum doğrusu, şu blogger kapatılma olayı beni yazı yazmaktan tarif paylaşmaktan soğuttu:( Diğer bloglarımda da yazmaya çalıştım aslında ama pek bir yabancılık çektim bütün hevesim kaçtı...
Bakalım eskisi gibi hevesle yazdığım günlere geri dönebilecekmiyim, baharla birlikte üzerime çöken keyfsizlik, halsizlik, isteksizlik de buna eklenince kötü oldu..
İşte dükkanların:) kapandığı günlerde yaptığım mantar dolması, öyle özenle hazırlanmış bir yemek değil ama bir fikir bir değişiklik isteyenler için..
Birkaç gün önceden kullandığım ve artan kıymalı dolma harcı dolapta beklemedeydi. Ev halkı mantarı hep kavurma yada kaşarlı olarak isterlerdi, bu kez aklıma kalan harç gelince, mantarları yıkayıp saplarından ayırdım, saplarını ince ince kıydım.
Sapları kıymalı dolma içine ekleyip biraz kavurdum, daha sonra mantarların içine doldurup, tencereye dizdim.
Tencereye fazla olmamak şartıyla suyunu ve tuzunu ilave ettim, nede olsa mantarlarda suyunu bırakacak çok sulu bir dolma olmasın..
Kapağını kapatıp kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirdim, pişmesine yakın isterseniz üzerlerine birer dilim kaşar peyniri ilave edebilirsiniz..
İşte bu kadar afiyet olsun...
Mantarı çok severim çok güzel ve lezetli görünüyor değişik bir tarif olmuş ellerinize sağlık...
YanıtlaSilbuda benim şansım diyorum ya hep ben blog açtım bloglar kapatıldı ama genede çok mutluyum sesimi duyan birileri var.yılmayacağım. tarifiniz çok hoşuma gitti bizim buralardada mevsimi gelince mantar boldur tabi bildiğimiz mantarlar. deniyecem ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Canim ellerine saglik nefis degisik bir tarif afiyeler olsun.
YanıtlaSilHuzur dolu bir aksam güzel bir hafta sonu diliyorum öptüm.
elinize sağlık çok güzel görünüyor :)
YanıtlaSilMantar bizdede çok sevilir, dolman çok güzel görünüyor ellerine sağlık Meleğim..
YanıtlaSilSevgiler..