İncir çekirdeğinin dişlerimizin arasındaki çıtırtısını sevelerdenseniz bu marmelattan mutlaka yapmalısınız. Zamanda incir zamanıyken bu fırsatı kaçırmayın derim:) Bu sıcak halardan memnun olan varsa oda incirdir heralde:)) Sıcaklarda ballanmışlarda ballanmışlar...
Geçen hafta eşim bir kasa incirle eve gelince bu incirleri tüketmek gerekti tabiiki:) Sert olanlarını ayırdım marmelat yapmaya karar verdim..
İncirlerin kabuklarını soyup dörde böldüm kabukları soyulmuş olarak 1 kg incire 4 su bardağı şeker ve 1 su bardağı su ilave edip kaynattım.
Kaynamaya başlayınca üzerindeki köpükleri aldım köpükleri bittikten sonra içine yarım çay kaşığı kadar limon tuzu attım ve 10 dakika kaynatıp ocaktan aldım, (içine bir paket vanilya koydum)
Ertesi gün tepsiye döküp güneşe çıkardım akşam üzeri aldım kavanoza koydum..
İşte bu kadar...
Kahvaltılarda kurabiyelerde keklerin üzerinde çok güzel olacağı kanısındayım..
Şimdilik hoşçakalın, bu hafta iş çok temizlikler başlıyor:)))
Yanına bir de kaymak...
YanıtlaSilNefis olmuş
Ellerine sağlık canım
sevgiler
Ellerinize sağlık. Çok güzel ve leziz olmuş. İçerisinde incir olan herşeyi çok severim.
YanıtlaSilSaygılar.
harika görünüyor canım, ellerine sağlık..yapmağa niyetim yokken beni heveslendirdin, şimdi incir alamaya gidiyorum...
YanıtlaSilHer yaptığınız lezzet gibi buda enfes görünüyor,ellerinize sağlık...bende yeturdan öğrendiğim bir püf noktasını size aktarmak istedim.....reçel veya bu tür marmelatlarda köpüklenmeyi ve küflenmeyi önlemek için kaynatırken içine bir çay kaşığı tereyağı ilave edin...ben denedim gördüm,sevgiler....
YanıtlaSilCok güzel görünüyor elerinize saglik ama icine vanilya girmese birsey olurmu ? yani sevmeyenler icin söylemistim ::)
YanıtlaSilSevgili Görkem..
YanıtlaSilVanilya isteğe bağlı tabbiki istemeyen kullanmayabilir:)
Püf noktası için teşekkür ederim birdahaki sefere bunu deneyeceğim:)
YanıtlaSilMeleğin marmelat harika görünüyor. Dediğin gibi çıtır çıtır pek bir lezzetlidir. Ellerine sağlık
YanıtlaSil