İşte sizlere çikolatalı kurabiye.
Eğer çikolata severseniz mutlaka deneyin. Ben öyle çikolata yediğimde mutlu olan insanlardan değilimdir, nedense daha çok suçluluk hissederim birsürü kalori aldım ne gerek vardı da yedim falan filan diye düşünürüm. Ama bu kurabiyeyi sevdim, öyle kıtır kıtır bir kurabiye değil tam tersine daha yumuşak ve ağızda dağılan bir kurabiye.
Size kurabiyeyi tanıttım tarif ettim, nasıl olduğunu merak ederseniz yapın ve tadın derim..
115 gr bitter çikolata.
100 gr un.
25 gr kakao.
1 tatlı kaşığı kabartma tozu.1 tutam tuz.
130 gr esmer şeker.
60 gr tereyağı.
1 yumurta.
40 gr süt.
Üzeri için pudra şekeri.
Çikolatayı benmari usulü eritin.
Unu, kakaoyu, tuzu ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın.
Ayrı bir kapta esmer şekerle,oda ısısınaki tereyağını karıştırıp, yumurtayı,erimiş çikolatayı ekleyin ve iyice karıştırın.
Un karışımıyla çikolatalı karışımı ve sütü birbirine yedirinceye dek yoğurun (biraz yumuşak gelebilir elinize)
Hamuru 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Daha sonra hamurdan toplar yaparak pudra şekerine bulayın ve 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Ilıkken yemesi çok hoşuma gitti benim:)
Afiyet olsun..
Selamlar canim, harika bir kurabiyemis, ben cikolata yiyince mutlu olurum, bu kurabiyede bana cok mutluluk verecegine eminim, sevgiler....
YanıtlaSilgerçekten bence de yapmalıyım.ellerine saglık.
YanıtlaSilNe güzel çatlamış kurabiyelerin. Görünüşünden belli, çok güzel olmuşlar...
YanıtlaSilBenim oğlum hastasıdır çikolatalı kurabiyenin
Deneyeceğim canım
Ellerine sağlık
sevgiler
Ne kadar iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Hımm kurabiyeler harika görünüyor Melekcim.Ellerine sağlık. Gel ben ye diyor.:))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım kurabiyeler çok güzel görünüyor.Denenecekler arasında yerini aldı bile.Sevgiler..
YanıtlaSilBu kurabiyeleri denedim ama fırına sürdükten 5dakika sonra tamamn yayıldılar. Tatları çok güzel oldu ama görüntüyü tutturamadım. Neden olabilir acaba?herşeyi gram gram
YanıtlaSilÖlçmüştm halbuki.
Neden öyle oldu acaba....
YanıtlaSilUnundan kaynaklanmış olabilir her un farklı oluyor ben piyale un kullanıyorum..
Biraz daha un ekleseydiniz keşke o zaman...
Üzüldüm şimdi..
:((
Unundan olabillir. halbuki hamuru çok güzeldi yuvarlarken.Neyse birdaha deniycem inş. Tadını çok beğendim çünkü. Tutturursam yazarım:)
YanıtlaSil