Ketelerin tarifini ancak yazma fırsatım oldu. Geçen hafta yapmıştım ama nedendir bilmem pc başında tarif yazacak kadar oturamadım:) Oturup yazarsam şimdi yazarım diye düşündüm, yarın Pazartesi hiç oturamam;Pazartesi en sevmediğim gündür zaten, ismi yetiyor dimi yaa:))
Bu tarifi bana Kayseriden Sevgili Tuğba gönderdi. Annesinin yaptığı ketenin çok güzel olduğunu benimde mutlaka yapmamı istediğini yazdı. Çoktan beri sıra bekleyen tarifi sonunda denedim çok beğendim daha önce hiç kete yememiştim, bizim buralarda kete pek bilinmez. Daha çok İçanadolu bölgesinin geleneksel hamur işi diye biliyorum..
Malzemeler..
2 su bardağı süt.
1 su bardağı sıvı yağ.
1 su bardağı yoğurt.
Aldığı kadar un.
1 paket instant maya.
tuz ,biraz şeker, 1 çorba kaşığı sirke.
Arasına sürmek için 2 paket margarin.
İçi için.
1 çay bardağı kadar sıvı yağ. kızdırılır içine yeteri kadar un ilave edilip helva gibi kavrulur, unun renginin değişmemesi lazım çok fazla kavurmayın...
Hamur yoğurulur ve mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamur 10 parçaya bölünür.
Bezeler iki tane beşerli grup olarak ayrılır her beş yufka için 1 paket margarin kullanılır.
Her beze ince yufka şeklinde açılır.
Açılan yufkanın üzerine erimiş margarinden sürülür
Üst üste koyulan 5 yufka en üstüde yağlandıktn sonra rulo şeklinde sarılır.
Meleğim iyi haftalar canım. Senin ve Tuğbanın annesinin ellerine sağlık. Ben hamur açmaya bilmediğim için bana zor geldi ama bilenler için güzel bir tarif.
YanıtlaSilbayburt'lu bir komşumuz yapardı kete.. çok severdim küçükken. sıcacık keteyi peynirle yemek çok güzel olur. afiyet olsun yiyenlere:)
YanıtlaSilellerinize sağlık en kısa zamanda deneyeceyim...:)aydan..
YanıtlaSilablacım ellerine sağlık çok güzel görünüyor annemle tarifi görünce çok mutlu olduk.inşallah en kısa zamanda sana tandır böreği tarifi göndericek annem buarada onunda çok selamı var sana.tandır böreğini annem çok güzel yapar herkeste beğenir.çok öpüyorum seni ablacım Allaha emanet ol.
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilKete, özellikle Bayburt, Erzurum, Gümüşhane taraflarında çok yapılır. Çok da güzel olur. Sizinkiler de şahane gözüküyor, iyice acıktığımı hissettim bakınca :)
canım harika olmuş ellerine sağlık kızım ..sevgiler..
YanıtlaSilKayserili komşumda yemiştim, tadı harika. ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilNe marifetli kadınsın Melek'ciğim, ellerine sağlık. Kete deyince aklıma Kars ketesi geldi benim de. Yanında Kars kaşarıyla.
YanıtlaSilKetelerin çok güzel olmuş ayrıntılı resimler çok güzel anlatmış...Ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilSevgiler...
Hamarat Melegim benim yine harika yapmisin,ellerine saglik canim,nefis görünüyor.Cok lezzetli ama kalorinide yürek hoplatiyor.Afiyet seker olsun canim.Güzel bir hafta diliyorum,sevgiyle kal.
YanıtlaSilellerine sağlık fıstığım nefis olmuş...
YanıtlaSilHarika görünüyorlar.En kısa zamanda denemek isterim.Ellerine sağlık....:)
YanıtlaSilselamlar kete çok güzel görünüyor fakat sirkenin mayalı hamurda kullanılması nasıl olur diye kafam karıştı.yazarsanız çok çok çok sevinirim!
YanıtlaSilDaha kıyır kıyır olmasını sağlıyor sanırım çünkü pişince öyle oluyor.
YanıtlaSil