Bazı son dakika misafir haber verir kısa zamanda hazırlık yapmak gerekir, iki ayak bir pabuca girer. İşte böyle zamanların kurtarıcısı olur rulo pastalar, meyveli, çikolatalı yada kakaolu evde ne varsa yap yapıştır koy karıştır hesabı:)
İşte bu pasta da benim gece 12.00 den sonra ertesi günü için yaptığım bir pasta. Sabah erkenden evden çıkmam gerekiyordu ve eve gelmeden bir ziyarete gitmeliydim, sabahtan pastayı yapamayacağım için gece hazırlamak zordunda kaldım.
Zaten ben pastaların hep, bir gün önceden yapılamsı taraftarıyımdır, bir gün önceden yapılan pasta kremasını çeker içindeki malzemelerin kokusunu lezzzetini çeker ve pasta yediğinizi anlarsınız.. Malzemeler.
4 yumurta.
3 kahve fincanı şeker.
3 kahve fincanı un.
1 çay kaşığı kabartma tozu.
yarım fincan ılık su.
yarım limon suyu.
Kreması için..
2. su bardağı süt.
2. yumurta.
3. yemek kaşığı un.
5. yemek kaşığı şeker
1. paket vanilya.
Bütün malzemeyi hiç topak olmayacak şekilde karıştırıp pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın..
Pandispanya için şeker ve yumurtları şeker eriyinceye kadar çırpın. Eğer zamanınız yoksa çırpma kabınızı kaynar su olan bir kabın içine oturtup çırpım yumurtalar daha çabuk kabaracak ve şekerler daha çabuk eriyecektir.
Daha sonra içine su ile limon suyunu ilave edip karıştırın ve un ile kabartma tozunuda koyup karıştırın un ilavesinden sonra fazla çırpmayın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru yayın.
200 derece'de ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
.
Fırının ısısı size yüksek gelebilir ama hamur çok kalın bir hamur olmadığı için düşük ısıda pişerse kurur ve pastamız güzel olmaz
Fırından çıkan kekimizi biraz buharı çıktıktan sonra kağıdı ile birlikte rulo şeklinde sarın.
Bir bez ile üzerini kapatın.
Pastayı tekrardan rulo şeklinde saralım.
Artık pastanın üzerini kremşantisini sürerek istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Ben pastayı kağıda sardım ve gece dolapta böyle bekledi sabah kalktıktan sonra üzerinin şantisini sürdüm.
Hepinize afiyet olsun hoşçakalın..
Pek de leziz görünüyor doğrusu. Ellerine sağlık Melekcim..
YanıtlaSilNe güzeldir gerçekten muzlu pasta. Ellerinize sağlık. Muz alınca yapacağım çok hafif görünüyor. Sevgiyle kal...
YanıtlaSilımmm harika meyvelisini yemiştim arkadaşımda demekki bu kadar kolaymış o yağlı kağıtları nerden bulabiliriz?
YanıtlaSilharika görünüyor canım ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgilerimle
bu aralar muzlu pasta yapasım vardı bu tarif iyi oldu.ellerine saglık.
YanıtlaSilçok uzun zamandır yapmamıştım ..senin tarifinle bi yapıcam bakalım nasıl olur benimkisi ??teşekkürler ..
YanıtlaSilAyyy bayıldım nefis olmuş ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilSevgiler...
www.gonuluncelezzetler.com
çok güzel anlatmışsın, görüntü ise muhteşem, ellerine sağlık arkadaşım......
YanıtlaSilellerinize sağlık.muhteşem görünüyor.tarif için teşekkürler arkadaşım.
YanıtlaSilSevgili cecilia..
YanıtlaSilYağlı kağıtları marketlerde folyo streç vs. satılan reyonlarda pişirme kağıdı olarak bulabilirsin..
Kandilini kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.
YanıtlaSilEllerinize sağlık nefis görünüyor..
YanıtlaSilBende rulo pasta yapmak istiyorum..:)
Mini kare fırın tepsisiyle biraz zor olur gibi geldi..Sanırım sizin tepsiniz dikdörtgen..:(
sevgiler
Sevgili Rumma..
YanıtlaSilMini fırın tepsisinde mini bir rulo pasta olur ölçüyü biraz azaltarak yapabilirsin benim tepsimde kare sayılır dikdörtgen değil..
çok guzel gorundu gozume
YanıtlaSilçok canım cektı suan olsada yesem
elınıze saglık
nihayettt adam aklıllı bir rulo tarifi çok teşekkürler!!!!!!özge
YanıtlaSilTarifinizi denedim. henuz malzemeleri birlestirmedim ama simdiye kadar cok iyi gidiyor. Tarif icin tesekkur ederim aksama afiyetle yiyicez. :-)
YanıtlaSilİnşallah beğenirsiniz Esra hanım..
YanıtlaSilAfiyet olsun...:)
Çok şık ve yapımı da kolay bir pasta olmuş.Çok net anlatmışsınız.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil