![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSkc3jiQcZ3DsrFN9LouWCOg4cZ_l2Y-7Q-a7c_egdAWrCiu58Hb-bsvUUb7PxQZwm_6RsSDNxaXX3JxqZnex5_ceyuWKsnyRC1OiSmny6lMq6PTv-BPOfkZvnc8axeGR00EkMsLe17_Y/s280/Resim+331.jpg)
Babadağda çilbir derler ve yoğurtsuz olarak böyle pişirirler, yoğurtla alakası yoktur babadağ çılbırının:))
Küçükken bayılırdık çilbire en sevdiğim yemeklerin içinde yerini alırdı. Annem, yengem yada babannem kim pişirirse pişirsin ev halkı tarafından çok sevilen bir yemekti.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCfARwSZ6VZijAU_Nt6eLCFpwzQSdyzQB0BMsHZIHB5QHgiw5-olOmJJcY_LvUS3wGY0ImKNQuYA_NRyZTaEaKRKJgwYBqTLB0tznPnNnueDb_PqYTXyN9Oodz3wuLpZslIqtn18cwGyo/s280/Resim+335.jpg)
Yumurtaları haşalıp soyup iri iri doğrayın.
Başka bir tencerede tereyağını eritip içine biraz salça ve biraz kırmızı toz biber(biz aşrengi deriz ) ilave edip bir iki çevirip üzerine yeteri kadar su ve tuz ilave edin kaynadıktan sonra içine yumurtaları koyup kısık ateşte biraz daha kaynamaya bırakın.
Serviz etmeden önce üzerine karabiber dökmeyi unutmayın olmazsa olmaz:)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjMXOyXB2FJKQY5_7-0NrC2_rcuniGa3a5JxdntlcD1nrFHWkDBZQ8EIPjV8ftTdfy2vhYVBo0HU2KKQFaNZzGuxtizwvumT2oZILy3srrzixa0_N9HeDkz6Lfq4MtGkFOrwRaUJa2S14/s280/Resim+333.jpg)
Afiyet olsun hoşçakalın..........
Bu çılbırı ilk defa gördüm çok farklı bir lezzet olmuş.
YanıtlaSilSevgiler...
zaten okur okumaz heralde Tahir le aynı anda okumuşuzki bi telefon tahir :)akşama çiıbır yap diye,bende okurken cnm istemişti hemen yapıorum akşama bizde çok severiz ellerine sağlık:)))))
YanıtlaSilMelekcim bende bu çılbırı ilk kez gördüm. Bizde yoğurtlusunu biliyoruz. Bu da değişik olmuş denemekte yarar var.
YanıtlaSilSevgiler..
Çok değişik ama denemek lazım salçalı suya ekmek banarak ve yumurtanın lezzetini alarak yemek çok güzel olur sanırım....
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım....
tatlım cılbırda nefis olmuş ellerine saglık sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, çok değişik bir çılbır olmuş, hemen denemeliyim. Sayfamı bir ziyaret et tatlım ödüllerini al, sevgilerimle:)
YanıtlaSilmelek ablacım merhaba nasılsın ?? baya oldu görüşmeyeli :( ama artık döndüm..umarım bannerinla ilgili bi sorununda yoktur..ellerine sağlık herzamanki gibi süpersin..öpüyorum
YanıtlaSilcanım sana ödülüm var sayfamdaaa :))
YanıtlaSilBİZİM KALE YÖERESİNDE DİREK SUYA KIRIYORLAR... SUDA DAĞITMADAN HAŞLIYORLAR... BUDA İLGİNÇ ELLERİNİZE SAĞLIK... DENİZLİ KALELİYİM:))
YanıtlaSilDeyisik bir cilbir,Ellerinize saglik.
YanıtlaSilSevgiler
Sefa
İlginç bir çılbır gerçekten ilk defa görüyorum..:)
YanıtlaSilellerinize sağlık sevgiler
harika görünüyor canım çılbırı severim ellerine sağlık
YanıtlaSilEvet sizinki değişikmiş biz kaynayan suya yumurtaları kırıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağ gezdiririz. Ama eminim ki bu da aynı güzelliktedir... Kocaman sevgiler...
YanıtlaSilsosslu yumurta yemegi çok ilginç.ellerine saglık.
YanıtlaSilMelekcim cilbir ara sira bende yaparim.Ama hic yumurtayi haslayarak yapilanini duymadim.demek ki böylede yapilabilinirmis.
YanıtlaSilBu çok değişikmiş....
YanıtlaSilEllerine sağlık canım...
Ellerine sağlık canım,geçmiş yeni yılın kutlu olsun...
YanıtlaSilBen bu halini bilmiyordum sayende öğrendim arkadaşım çok sağol...Ellerine sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
biz babadağlıların vaz geçilmez tatlarından biridir ellerine sağlık çok nefis görünüyor canımda çekmedi değil
YanıtlaSilMerhaba..Çok farklı geldi..Denicem..Ellerinize sağlık..Sevgiler..
YanıtlaSil