11 Ocak 2010 Pazartesi

ÇİLBİR (BABADAĞ USULÜ ÇILBIR)

Çilbir, çocukluğumun unutulmaz yemeklerinden biridir aslında.

Babadağda çilbir derler ve yoğurtsuz olarak böyle pişirirler, yoğurtla alakası yoktur babadağ çılbırının:))

Küçükken bayılırdık çilbire en sevdiğim yemeklerin içinde yerini alırdı. Annem, yengem yada babannem kim pişirirse pişirsin ev halkı tarafından çok sevilen bir yemekti.
Hepi topu yumurta aslında ama yumurta da allahın bir lütfu bence, yumurtasız bir hayat nasıl olurdu ki? Kurabiyeler kekler pastalar olmazdı sanırım, hemen hemen herkesin sevdiği yumurtayı birde böyle deneyin derim:))

Yumurtaları haşalıp soyup iri iri doğrayın.

Başka bir tencerede tereyağını eritip içine biraz salça ve biraz kırmızı toz biber(biz aşrengi deriz ) ilave edip bir iki çevirip üzerine yeteri kadar su ve tuz ilave edin kaynadıktan sonra içine yumurtaları koyup kısık ateşte biraz daha kaynamaya bırakın.

Serviz etmeden önce üzerine karabiber dökmeyi unutmayın olmazsa olmaz:)

Afiyet olsun hoşçakalın..........

20 yorum:

  1. Bu çılbırı ilk defa gördüm çok farklı bir lezzet olmuş.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. zaten okur okumaz heralde Tahir le aynı anda okumuşuzki bi telefon tahir :)akşama çiıbır yap diye,bende okurken cnm istemişti hemen yapıorum akşama bizde çok severiz ellerine sağlık:)))))

    YanıtlaSil
  3. Melekcim bende bu çılbırı ilk kez gördüm. Bizde yoğurtlusunu biliyoruz. Bu da değişik olmuş denemekte yarar var.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Çok değişik ama denemek lazım salçalı suya ekmek banarak ve yumurtanın lezzetini alarak yemek çok güzel olur sanırım....

    Ellerine sağlık arkadaşım....

    YanıtlaSil
  5. tatlım cılbırda nefis olmuş ellerine saglık sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım, çok değişik bir çılbır olmuş, hemen denemeliyim. Sayfamı bir ziyaret et tatlım ödüllerini al, sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  7. melek ablacım merhaba nasılsın ?? baya oldu görüşmeyeli :( ama artık döndüm..umarım bannerinla ilgili bi sorununda yoktur..ellerine sağlık herzamanki gibi süpersin..öpüyorum

    YanıtlaSil
  8. canım sana ödülüm var sayfamdaaa :))

    YanıtlaSil
  9. BİZİM KALE YÖERESİNDE DİREK SUYA KIRIYORLAR... SUDA DAĞITMADAN HAŞLIYORLAR... BUDA İLGİNÇ ELLERİNİZE SAĞLIK... DENİZLİ KALELİYİM:))

    YanıtlaSil
  10. Deyisik bir cilbir,Ellerinize saglik.
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil
  11. İlginç bir çılbır gerçekten ilk defa görüyorum..:)

    ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  12. harika görünüyor canım çılbırı severim ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. Evet sizinki değişikmiş biz kaynayan suya yumurtaları kırıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağ gezdiririz. Ama eminim ki bu da aynı güzelliktedir... Kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. sosslu yumurta yemegi çok ilginç.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  15. Melekcim cilbir ara sira bende yaparim.Ama hic yumurtayi haslayarak yapilanini duymadim.demek ki böylede yapilabilinirmis.

    YanıtlaSil
  16. Bu çok değişikmiş....
    Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  17. Ellerine sağlık canım,geçmiş yeni yılın kutlu olsun...

    YanıtlaSil
  18. Ben bu halini bilmiyordum sayende öğrendim arkadaşım çok sağol...Ellerine sağlık...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. biz babadağlıların vaz geçilmez tatlarından biridir ellerine sağlık çok nefis görünüyor canımda çekmedi değil

    YanıtlaSil
  20. Merhaba..Çok farklı geldi..Denicem..Ellerinize sağlık..Sevgiler..

    YanıtlaSil

Kişi yorum yazmış sizde fikrinizi söylermisiniz?